Enneagrammet Personalitets Prov

Enneagrammet är ett psykiskt personlighets system som beskriver mänskliga personaliteten som ett nummer av sammankopplade personligheter. Det har prercis blivit populärt inom spirituella och handels displinering. Det används av över 500 företag.

Detta provet kommer att låta dig upptäcka dig själv genom personlig tillväxt, karriär utveckling, äktenskap och sociala relationer. Du kan bygga upp din egen själv insikt genom att få tillväxt i dina dominanta egenskaper och upptäcka några nya potentialer.

Vad är meningen med Vägen tillDisintegration/ Vägen till Integration i ett enneagramm prov?

Vägen till Disintegration: Vilken typ som du uppför dig när du har stress eller känner dig oraoad.

Vägen till Integration: Vilken typ som du uppför dig när du går mot tillväxt och hälsa.

Är detta ett gratis Enneagramm prov?

Detta provet är 100% gratis. Du behöver INTE registrera dig, sammanlänka några av dina konton eller skriva din email adress.

Topp 3 Typer av Länder

CountryTop 1Top 2Top 3
Amerika958
England951
Australia956
Kanada954
Indonesien194
Brasilien598
Tailand984
Spanien159
Syd Korea195
Frankrike951

Topp 3 Typer av kön

GenderTop 1Top 2Top 3
Man958
Kvinna954
Transgender(F>M) *952
Transgender(M>F) *954

* Mindre än 100 personer.

Data samplad av Google Analytics anonymt.

Senaste uppdateringen Jan 30, 2022

Personlighet och självkännedoEnneagramMänskliga MåttPersonlighetPsykologiskt test
123456789

Typ1 - Perfektionisten

Personalitet “Försvararen av Perfektionism”

Styrkor: Du står alltid för dina principer och går alltid efter perfektion. Dessa kvaliteter hjälper dig att stå ut i en folkmassa. Du vet hur du reflekterar på dig själv och håller dig motiverad. Du är därför alltid en grupp ledare.

Svagheter: Du har hållit tillbaka dina instinkter och dina känslors behov för mycket. Ditt hjärta slåss konstant mot allt som du ser är orimligt. Att vara i ett spänt och lättretligt tillstånd kommer att få dig längre och längre ifrån dina mål för perfektion.

Förmodad Ursprung “De vill at jag skall vara perfekt”

Dina föräldrar kan ha varit väldigt strikta. För att få deras godkännande eller för att undvika deras straff, var du hård mot dig själv. Du skyller på dig själv när du gör dem besviken genom att inte leva upp till deras förväntningar.

Romantisk Relation

Approach - “Kärlek är ett prov”

Så långt som dina romantiska relationer går, du har de högsta standards och värderar själv-disciplin och längtar efter att du och din partner blir det perfekta paret enligt din idé.

Om du är singel och vägrar att vara i en relation så kan det vara för att det är svårt att övertala dig att människor kan acceptera dina brister. Det kan också vara att du inte kan acceptera andras brister.

Om du är i en relation, kan du vara väldigt rationell, objektiv, och dela alla ansvar väldigt tydligt, vilket kan skapa en barriär mellan dig och din partner. Dessutom, att hela tiden säga vad som är fel och vad för misstag din partner gör kan skapa en stor spänning i er relation. Att hela tiden försöka undvika misstag kan göra att du ser förbi dina partners känslor. Detta kan resultera i att din partenr "förlorar intresset" i dig.

Råd

Du behöver någon som är omtänksam och uppmuntrande, som känner till ditt medtagande och uppskatta din personlighet. Detta kommer att hjälpa dig att få mera säkerhet och tålamod i relationen. Hursomhelst, innan du kan acceptera någon måste du acceptera dig själv. Det rekommenderas att du slutar att klaga på saker som inte betyder något och hittar en partner som du kan njuta livet med.

Arbetsplats

Tillvägagångssätt - “Strikt följa reglerna”

Du har dina egna hjälpmedel som försäkra att du blir klar med dina uppgifter med hög effektivitet. Om du jobbar med en grupp, skulle du sätta standards till andra som du har satt till dig själv. Detta kan orsaka att andra ser dig som svår att prata med och att samarbeta med. Dessutom, att fokusera på de små detaljerna skulle hindra dig från att göra klart dina uppgifter. Att också vara för rädd att göra misstag kommer att stoppa dig från att göra beslut och att få dig till stora möjligheter.

Råd

När du planerar ditt schema för jobbet, lämna lite utrymme för att titta tillbaka på vad du har gjort. Försök att lyssna på vad dina kollegor och din chef har sagt till dig. Även om du inte håller med va inte snabb med att säga din åsikt. Fokusera inte på småsaker men försök att se hela bilden. För att kunna jobba bättre i en grupp skall du inte förplikta andra dina egna standards.

Motsvarande MBTI Typer

Ta MBTI provet nu

INTJ, ISTJ, ENTJ, ISFJ, ISTP

Du är en som uppmärksammar sig på detaljer och framhävar på objektiv fakta. Därför, kan det bli att du har en huvudroll i finans och teknololgi industrin. Vissa förslag kan vara så som finans anlytiker, mjukvaruingenjör, eller en position som är relaterad till att göra någon sorts produkt. Dessutom, är du väldigt ansvarsfull, bestämd och tillförlitlig, du kan också göra bra ifrån dig i finans, bokföring, läkekonst och utlärning.

Sociala Interaktioner

Tillvägagångssätt - “Stenhård kritiker”

Du ogillar människor som pratar och agerar oförsktigt och utan logik. De som inte känner dig kan tro att du är för stel och har svårt att nå fram till dig. Men och andra sidan, vänner som verkligen känner dig vet att du är genuin och pålitlig. I dina sociala interaktioner brukar du ofta klaga och försöker att ändra andra. Det är en väg att balansera kritiken du har mot dig själv. Däremot, gör detta så att andra runt omkring dig känner sig lite bundna.

Råd

Du måste förstå att världen inte är "svart och vit". Den mest viktiga saken i en relation är inte att ha rätt eller fell, men att lita på varandra. Vi rekommenderar att du ser från andra människors perspektiv och tänker mera på andra människors känslor. Till exempel, Försök att inte skämma ut någon offentligt, påmin dem eller ge dem råd privat: på det sättet kommer de att tänka på din åsikt.

Ett citat från en känd Typ 1 person

Lycka är när, vad du tänker, vad du säger, och vad du gör, är i harmoni. - Mahatma Ghandi

Typ 1’s syn på andra personaliteter

 • Typ 2: De kan se vad jag behöver direkt, men jag gillar inte faktumet att de förösker att behaga alla.
 • Typ 3: De är lika ambitiösa som jag är, men de tappar fattningen lätt.
 • Typ 4: Jag hänför dera artistiska talanger; däremot så är de väldigt känsliga och själviska.
 • Typ 5: De tänker bra och har mycket kunskap, däremot är dem inte så bra på att utföra och sammarbeta.
 • Typ1 6: De smmarbetar bra, men de har låg självkänsla och är rädda för att ta emot kritik.
 • Typ 7: De är flexibla, vet hur man tar sig runt olika problem, men har ingen tålamod, och ger upp halvvägs.
 • Typ 8: Jag blir inspirerad av dem, men de är vårdslösa och lyssnar aldrig på andras råd.
 • Typ 9: De är vidsynta men de gillar inte svårigheter och de har inget mod att lösa deras egna problem.

Personalitets Sublimering

 • Det värsta tillståndet: du börkar att inbilla saker och ting extremt och försöker att göra allting perfekt på ett orimligt sätt.
 • Normalt tillstånd: du övar mycket på olika saker och blir deprimerad för att saker och ting inte är perfekta.
 • Idealt tillstånd: du håller dig till dina principer, du är ansvarig, och lägger till bra strategier till ditt jobb.

Vägen till desintegration - Typ 4

“Dominerad av dina känslor”

När du springer iväg från all stress i livet, ger du upp på dina principer vilket gör att du ser ner på dig själv. Du blir negativ och pessimistisk. Försvaret på din personlighet är förstörd.

Vägen till Integration - Typ 7

“Accepterar dina fel”

När du väl har lärt dig att lugna ner ditt sinne, kan du följa dina principer med mera flexibilitet. Du kommer också att kunna visa dina känslors behov och att njuta mera av det roliga i livet.

Typ 2 - Hjälparen

Personalitet “Den som ger Kärlek”

Styrkor: Du är en passionerad, mycket kärlek, känslosam till andras känslor och behov, gör så att andra kommer ihåg sina favoriter och vanor, och är alltid redo att hjälpa andra. Därför är du en väldigt populär person.

Svagheter: Du tar alltid andras behov först, men du är rädd att bli bortglämd eller förkastad. När du inte får ett svar eller godkännande från andra efter att du har gett något, kan du bli frustrera, deprimerad, och du ser inte att din existens har nåot värde.

Förmodad Ursprung “Föräldrar behöver mitt samarbete”

Du va bra att observera andras humör från tidig barndom. Du behagar enligt familjens känslosamma behov, oavsett om du skall vara söt, att lyda, eller att vara din lilla hjälparen, etc. Det kan också vara så att du har känt att dina föräldrar behövde hjälp i huset så du tog upp mera ansvar. Det kan vara så att dina föräldrar inte visade mycket intresse i dig och att du vile ha mera uppmärksamhet och kärlek.

Romantiska Relationer

Tillvägagångssätt - “Försöka att förkäna kärlek”

Du skulle ge upp vad som helst för människor som är viktiga för dig. Du tror på att du måste först ge för att få kärlek från andra. Du hoppas alltid på att vara i en position av att "vara behövd".

Om du är singel. du är rädd att det du ger och din bemödan inte får något tillbaka, därför tvekar du att gå in i relationer. Under en tid när relationen är otydlig, kan den andra personen se att när du ger för mycket som ett känslo kontrollerande sätt och lämna dig.

Om du är i en relation, du kanske ändra ditt beteende att göra andra glada eftersom att du är rädd att de skall lämna dig. Om den andra personen är långsam i att läsa signalerna, är det smärtsamt och tortyr för dig, och du kanske känner dig att du är utnyttjad. Dessutom, du är för mycket runt omkring din partner. Detta kan kännas att din partner inte har en frihet.

Råd

En partner som kan förstå och uppskatta det du har gjort gör att du känner dig trygg. Med en sådan uppmuntran kommer du att lära dig långsamt att uttrycka dina behov. Om din partner inte ger dig en stark respons eller inte visar det ofta, behöver du inte klaga eller bli modfäld. När du visar kärlek till andra, behöver du älska dig själv, när du ger, lär dig att ta emot.

Arbetsplats

Tillvägagångssätt - “Du vinner över andras kärlek genom att vara charmig”

I en grupp, istället för att visa vad du kan, låter du andra få sin framgång vilket gör att du får en bättra uppfattning av prestation. Om du blir en ledare, skapar du en varm omgivning till dina medarbetare. En sak ta till handa är att att du kanske kan vara för nyfiken och på det sättet göra att de tar åt sig då dee vill ha sitt privata liv för sig själva.

Råd

I din arbetsplats, låt inte dina känslor och relationer att ta över. Om det blir för personligt, kommer du att bli distraherad och förlora din fokus på ditt jobb. Va medveten om ämnen som du inte vill prata om, som en pratsam person, kanske du omedvetet ger ut för mycket information om människors privata liv och kanske hamnar i trubbel. Lär känna dig själv rätt, överskatta och underskatta inte hur viktig du är.

Motsvarande MBTI Typer

Ta MBTI provet nu

ESFJ, ENFJ, ESFP, ENFP

Du skulle vara bra på jobb som du måste vara med människor. Till exempel. HR, försäljning och konsultering service är några jobb som du kan göra bra ifrån dig på. Du är snabb, så som att komma på nya idéer och att utforska nya saker. Därför, skulle du också vara bra på internet jobb eller konst relaterade områden. Till exempel, interaktiv design, skådespelare och artist.

Sociala Interaktioner

Tillvägagångssätt - “Att få alla nöjda”

Du känner till vad alla gillar och inte gillar. Du kan ofta se när någon vill ha något innan dem frågar efter det. Detta gör dig populär inom dina sociala grupper men det gör dig trött också. Du glömt bort ditt sanna jag och kanske kan få andra att se dig som en hycklare

Råd

Om du är orolig över att andra ersätter dig, behöver du hitta ditt sanna jag. Istället för att lossas att vara en annan och att byta mellan olika karaktärer. det är mera ärligt och pålitligt att vara dig själv. Det skulle hjälpa dig att få upp din självkänsla. Dessutom, du måste inte få allas önskningar att komma till verklighet för att ha en bra relation.

Ett citat från en känd Typ 2 person

Lyssna på ditt hjärta - Princess Diana

Typ 2’s syn på andra personligheter

 • Typ 1: De följer regler, är ärliga och trovärdiga. Däremot, de är starkt dåliga mot andra människor utan sympati.
 • Typ 3: De är enastående och arbetsamma, men är dåliga på att erkänna misslyckande och på att få kritik.
 • Typ 4: De är observanta, och förstår andras smärtor. Däremot, är de arroganta och antosociala.
 • Typ 5: De är fasta på sina inställningar och har kunskap, men är verkligen kalla och svåra att vara med.
 • Typ 6: De är bra på att lyssna, men de är skeptiska och tror inte på mig hela tiden.
 • Typ 7: De är allvarliga och positiva, men deras tankar är inte konstanta. Det är svårt att hänga med deras rytm.
 • Typ 8: De har en stark känsla av rättfärdighet och skyddar de missgynnade, men de är bestta av att ta kontrollen.
 • Typ 9: De är milda och villga att göra uppoffringar, men de är inte bra på att bestämma sig. Därför, misslyckas de ofta med att göra viktiga beslut.

Personalitets Sublimering

 • Det värsta tillståndet: du skulle gömma din mörka sida med yttre godhet.
 • Normalt tillstånd: du skulle bli alldeles för besatt av att försöka få andra nöjda och hoppas på att få mera kärlek och uppmärksamhet.
 • Idealt tillstånd: du är kärleksfull, hjälpsam, positiv, och entusiastisk.

Vägen till desintegration - Typ 8

“Okontrollerbar längtan att kontrollera”

När du alltid känner att andra beöver dig, vill du kontrollera dem. Du skulle ta åt dig om någon skulle säga ifrån din "godhet". Du kanske till och med anfaller dem.

Vägen till Integration - Typ 4

“Att ta hand om sin egna pessimist”

När du lär att reflektera på dig själv och att acceptera dina egna negativa känslor, kommer du att kunna uttrycka dina känslor positivt. Dessutom, försök att inte få alla andra nöjda men istället fokusera på att göra rätt beslut.

Typ 3 - Erhållaren

Personalitet “Tallsman av succéologi”

Styrkor: Människor kallar dig vinnaren. Du är mer beslutsam än de flesta andra. När du har satt ett mål, arbetar du hårt för att tjäna rikedom, status och berömmelse.

Svagheter: Du alltid upptagen med att skapaen optimistisk och You are always busy creating an optimistic and framgånsrik offentlig bild på dig själv, public image of yourself, förmena din negativa sida av din personlighet, och försökaa gömma dina misstag. Du försöker också att gömma dina känslors behov med ditt jobb.

Förmodad Ursprung “Vinnaren får allt”

Sedan barndomen var du tävlingsinriktad. Det kan ha vart så att du hade många syskon och behövde stå ut för att ha en närvaro i familjen. Det kan vara att du dyrkade dina föräldrar väldigt mycket och hoppades att bli mera som dem. Du har nått dina mål för att bevisa att du kan nå storhet.

Romaniska Relationer

Tillvägagångssätt - “Relationen måste vara praktisk”

Om det är en konflikt mellan jobb och kärlek brukar du välja jobbet. I en relation vill du hålla en offentlig bild att din partner skall vara perekft och försummar hälsosamma interaktioner med andra personer.

Om du är singel, fokuserar du så mycket på din karriär att du inte har tid för en relation. Du kanske till och med tycker att dating är "bortkastad tid".

Om du är i en relation eller gift. ser du fortfarande till att det är praktiskt. Din älskare är förmodligen någon som kan hjälpa dig med din karriär eller någon som du tror har "likgiltigheter". Du tror att om du är framgångsrik är det den bästa gesten till din partner. Du använder även detta för att motiver dig själv i att jobba bättre, vilket resulterar i att du försummar dig på din partners riktiga behov. I

Råd

Din perfekta match skulle vara en omtänksam hjälpare, någon som kan ge dig fullt stöd när du jobbar mycket och trösta dig när du känner dig utmattad. Det du behöver veta är att din partner älskar dig inte på grund av att du är framgånsrik, så det är också viktigt att spendera tid tillsammans och lägga in lite ansträngning för att beholla relationen. Till exempel, gå ut eller äta middag tillsammans. Detta kommer att hjälpa er att göra relationen starkare.

Arbetsplats

Tillvägagångssätt - “En enaståend hjälpmännsika”

Ett utmanande uppdrag kan stiimulera din passion och dina talanger till ditt jobb. Du är en arbetsam hjälpmänniska. Du kan leda din grupp med att nå dina mål effektivt. Du tror på förmågor över allt annat. Därför, även om du inte gillar någon i din arbetsplats, stoppar det inte dig från att uppskatta personens förmågor. Däremot, rushar du till framgång och vid tillfällen kan det kosta dig mer än vad du får.

Råd

På jobbet, din vilja att bli framgångsrik skulle stimulera din grupp att jobba mera. Däremot, skulle det också lätt kunna bli en destruktiv konkurens och ruinera atomsfären i gruppen. Det skulle vara mera gynnsamt för dig att bättra på dina förmågor istället för att göra konkurens med gruppen. Dessutom, medans du betonar effektivitet, borde du också uppskatta i att bygga upp din grupp.

Motsvarande MBTI Types

Ta MBTI provet nu

ESTJ, ENTJ, ESTP, ENTP

Jobb med myndighet och risker är attraktiva till dig, så som riskkapitalist, ekonomisk anlytiker och streteger. Dessuto, din passion för att göra praktiska jobb skulle kunna ge dig framgång i proessionella jobb som elektrisk ingenjör, advokat och kriminal inspektör.

Sociala Interaktioner

Tillvägagångssätt - “Blir vän med användbara människor”

Du har många eliter i din krets. Du som är en vinnare lyckas locka till dig både beundrare och fiender. Istället för att vilja få flera vänner, är din passion för att socialisera dig mer om att expandera din krets. Du gillar också att jämföra dig själv med andra. Notera att din vana att trycka ner på andra kan få dina beundrare att gå åt andra hållet.

Råd

När du försöker skapa en offentlig bild av dig själv att vara framgångs rik kan du gå vilse. Om din bild av dig själv blir förstörd en dag, kommer du att bli deprimerad över det. Du behöver sluta tänka på utvärderingen av "uppskattning" och ta notis av dina sanna känslor. Om du agerar att du är lika uppskattad som andra, kommer du att bli mera populär och älskad.

Ett citat av en känd persen från en Typ 3 Person

Jag är ivrig att lära mig, Jag är ivrig om livet. - Tom Cruise

Typ 3 syn på andras personligheter

 • Typ 1: De har ambition och följer principer, men det kan inte tolerera små misstag som andra människor gör.
 • Typ 2: De är vänliga, snälla och visar ofta att de tar hand om andra. Däremot, de är nyfikna i mitt jobb alldeles för ofta.
 • Typ 4: De har en bra känsla på mode, men de är för känsliga och jag kan inte jobba i deras närvaro.
 • Typ 5: De är bra observerare med unika perspektiv, men det pratar bara strunt.
 • Typ 6: De är genuina, pålitliga och är bra på att följa kommando. Däremot, de är för oroliga över konsekvenser.
 • Typ 7: De är aktiva och ger glädje till andra. Däremot, är de alldeles för vårdslösa och oorganiserade.
 • Typ 8: De har ambitösa mål. precis som jag, de vill bli framgångsrika. Däremot, är de besatta med att ta kontrol över allt.
 • Typ 9: De förstår min egen värld men har inga egna åsikter vilket hjälper inte mig när jag skall göra ett val.

Personalitets Sublimering

 • Det värsta tillståndet: du blir förolämpad när bilden av dig inte är accepterad av andra.
 • Normalt tillstånd: du håller tillbaka dina sanna känslor med offentlig bild av att vara framgångsrik.
 • Idealt tillstånd: du göra dig mera skicklig på dina förmågor och uppmuntrar andra att blomstra.

Vägen till desintegration - Type 9

“Förlorar ditt livs mål”

När du förnekar dina ambitioner i hopp om att få en lättnad, blir du mera stressad. Att gömma dig i hörnet och bli uppmärksammad av andra gör att du blir förvirrad och förlorar din motivation för att leva.

Vägen till Integration - Type 6

“Hitta mitt sanna jag”

När du förstår ditt sanna jag är det mera viktigt än att uppehålla den offentliga bilden du har skapat och du borde vara mera genuin, du kommer att se att du blir beundrad av flera människor.

Typ 4 - Romantikern

Personalitet “Melankolisk romantiker”

Styrkor: Med en passopn till romantik, du har ett sällsynt sinne för smak; du är född för att vara en artist. Du lägger till en unik estetisk princip till alla delar av ditt liv.

Svagheter: Att vara melankolisk är undermålningen av ditt liv. Du fokuserar på det negativa i ditt liv. Du lever för evigt i dina minnen som du ångrar. Du lever i en låtsas värld, du är extremt känslig, och är inte villig att ge upp på dina orimlilga mål.

Förmodad Ursprung “Jag är ett övergivet barn”

Du kommer förmodligen från en dysfunktionell familj. Dina föräldrar va sällan med dig eller så kom ni inte överens. Vilket är orsaken på din förtrytelse av att vara övergiven. Du kanske längtade efter att bli bra vän med dina föräldrar men fick aldrig chansen. Utan en väg att ändra på verkligheten, började di att blokera människor och började att slå ifrån dig. Du är alltid känslig över den saknade delen i ditt familje liv.

Romantiska Relationer

Tillvägagångssätt - “De bästa är de som jag inte kan få”

Du har letat efter en själsfrände i hela ditt liv. När din partener gör ett litet misstag, börjar du att bli skeptisk om det är rätt person för dig. Detta får dig att ta bort en möjlig framtid i din reletion.

När du är singel, avvisar du alla so du ser är vulgära mot dig. Du har varit till och från i relationer. Medans i en relation kan du inte släppa de goda eller ideala personer som du har missat. Däremot, när den relationen är slut, saknar du den.

När du är i en relation, ditt tankesätt stannar som din ideala värld. Du är inte nöjd med varje aspekt av din partner och börjar hoppas på nästa person. Därermot, brukar du överdriva på de små brister din partner har. Du kan till och med kritisera din partner med sårande ord genom att visa din egen besvikelse och smärta.

Råd

Din perfekta match skulle vara någon som vet väl hur man tar hand om och bibehåller en relation. Denna personen respekterar dina tankar och försöker att fullfölja din bild av en romantisk relation. Dessutom, lär dig att visa din kärlek i klarhet medans du är mera överseende på din partners brister.

Arbetsplats

Tillvägagångssätt - “Förspråka min egna estet”

Du hittar att det är viktigt att visa ditt sanna jag, vilket är baserat på din ideala tro, Även i vanliga situationer försöker du att hitta nya betydelser; detta hjälper med din kreativitet. På andra sidan, hamnar du lätt efter på grunda av ditt humör och dina snabba tankar. Du saknar organiserade skickligheter och uthållighet.

Råd

Du följer naturligt ditt hjärta; därför, behöver du en bra plan för ditt liv. Om du fortfarande behöver komma i kapp människor i som är i samma ålder, är det bra om du får en praktisk skicklighet som låter dig att få pengar och hjälper dig att nå dina drömmar.

Motsvarande MBTI Types

Ta MBTI provet nu

ISFJ, INFJ, ISFP, INFP, ENFP

Konst och kreativa områden kan ge dig något att visa upp dig själv. Till exempel: designare, författare och artist. Du fokuserar också på dina känslor och ditt djupa medvetande, vilket gör dig bra i att hjälpa andra att hitta deras potenitaler. Därför, jobb som är relaterade till kundservice, hälsovård, och utbildning skulle också vara passande till dig. Till exempel: psykolog, näringsfysiolog och universitets professor.

Sociala Interaktioner

Tillvägagångssätt - “Va mystisk”

Du gillar att se allt med kompliserade perspektiv. Du tror inte lätt på andras meddelanden. Människor känner sig obehagliga och tvingade runt omkring dig. Dina tankar ta över och du är inte konstant i din attityd mot männsikor och saker. Du gillar att använda sarkasm för att visa vad du menar och detta ser andra på dig att du är arrogant och elak.

Råd

Håll alltid ett avstånd från människor som du förstår att de kanske vet att du kanske tvingar dem att hålla ett avstånd från dig. Det skulle vara gynnsammat av dig att överväga andra människors känslor när du visar din personlighet. Du kommer att kunna bygga en genuin och ärlig relation med människor som är annorlunda från vad du känner är respekterade och erkända.

Ett citat från en känd Typ 4 person

Medvetenhet är en mans kompass. - Vincent Van Gogh

Typ 4 syn på andra personligheter

 • Typ 1: De är väldigt organisera och ansvarsfulla, men jag kan inte stå ut med deras perfektionsim.
 • Typ 2: De vet hur man skall uppskatta mig, men de ger kärlek till allam Jag tror inte att de är genuina.
 • Typ 3: De har klara mål och styrkor i utförande, men de gillar inte att visa deras sanna känslor.
 • Typ 5: De är intelligenta, men ibland låtsas de vara coola och behåller dera avstånd.
 • Typ 6: De är snälla, pålitliga, och ärliga. Däremot, förstår dem inte mina känslor.
 • Typ 7: De är energiska och har bra humor, men de visar inte deras känslor och är inte seriösa i deras arbete.
 • Typ 8: De får mig att känna mig trygg, men då låter mig inte att fokusera på att förbättra mig själv.
 • Typ 9: De respekterar mina tankar, men de saknar passion. De är typen som det skulle bli svårt att komma överens med.

Personalitets Sublimering

 • Det värsta tillståndet: du skulle gömma dig i ditt hörn och känna dig deprimmerad.
 • Normalt tillstånd: du undviker alltid folkamassor och välla dig i självömkan.
 • Idealt tillstånd: du har bra interaktioner med andra, uttrycker dina inre känslor.

Vägen till desintegration - Type 2

“Skapar en vanföreställning att du är älskad”

När du är iväg från andra och ensam med din älskare, försökör du skapa känslor att vara behövd och hysa medlidande.

Vägen till Integration - Type 1

“Du lever i nuet”

När du lämnar din låtsas värld och följer principer i den riktiga världe, hittar du ditt riktiga jag medans du lär dig att ta upp ansvar. Du får då uppleva nya vackra saker och lära dig stora förmågor när du skapar vackra saker.

Typ 5 - Observeraren

Personalitet “Jag tänker, därför är jag, jag”

Styrkor: Du har en stark känlsa för nyfikenhet och vill ta reda på allt. Du anlyserar, tänker kritiskt, och utforskar naturen och principer i världen. Du gillar att vara ensam. Du är en lugn och vis åskådare.

Svagheter: Du undviker folkmassan och försvarmässig personlighet. Du gillar att reflekter i solitärhet. Dessutom, är du besatt med tanke spel där du har blivigt självupptagen, kallhjärtad, och är inte villig att göra någonting för andra.

Förmodad Ursprung “Jag bara lita på mig själv om jag skall bli framgångsrik”

Du var annorlunda från de andra barnen när du var liten. Du behövde inte mycket uppmärksamhet från dina föräldrar. Du spenderade mycket tid i att gömma dig från familjen och gjorde det du gillade att göra. Du va inte beroende av dina föräldrar, efterson att du inte trodde att de kunde hjälpa dig att bli framgånsrik. SOm en vuxen, pratar du om din familj utan mycket känslor.

Romantiska Relationer

Tillvägagångssätt - “Mågtydligt försvars mekanism”

Du längtar efter ett geniunt förhållande men är rädd att du förlorar ditt personliga utrymme. Du kan inte släppa lös dina känslor helt och hållet och är strikt med kontrollera hur du uttrycker dina känslor.

Att vara singel, du lever i solitär, ignorerar allt runt omkring dig. Denna personligheten har i jämnförelse mot alla andra typer den mest svåraste att börja en intim relation.

Om du är i en relation. är du särskilt noggran med att få din enskilda tid. Du låter inte din partner ta del av andra områden i ditt liv. Om din partner bråker med dig om detta, du skulle undvika att trigga dessa känslorna och välja att fly till din egen värld. Medans du är ensam, kommer du ihåg de goda sidorna från din partner. Däremot, glömms allt bort när du kommer överens med din partner igen.

Råd

Din perfekta match skulle vara någon som kan uppskatta din kunskap och accepter hur du hanterar dina känslor. Det kan vara någon från samma personlighet. Någott att notera är att resonemang går inte att ersätta känslornas behov. Även med någon som kan förstå dig, behöver du fortfarande lägga in tid och ansträgning för att underhålla relationen.

Arbetsplats

Tillvägagångssätt - “Kunskaps experten”

På jobbet, är du snabb på att bemästra alla teoretiska kunskaper. Du tittar igenom problemen fullständigt och noggrant. Detta leder till att du blir en expert inom ett område. Du gillar också att titta på saker och ting i många olika perspektiv. Du gillar att vara fri från traditionella åtgärder och tänka på egen hand, vilket ofta ger dig oförväntade resultat. Däremot, eftersom att du brukar undvika att jobba med andra, blir du ännu mera osocial.

Råd

Försök att vara med din grupp och vara öppen till mera sociala tillfällen. Lär dig att arbeta med andra; det är okej att vara en lagspelare. Lär dig att uppskatta andras styrkor och ödmjukt lär dig från andra. Detta kan leda till bättre resultat än att arbeta ensam.

Motsvarande MBTI Types

Ta MBTI provet nu

INTP, INTJ, ISTP, ISTJ, INFP

Du är bra på logik och analys, så din ideala position i områden som teknologi och finans. Till exempel: en dator ingejör, informations analytiker och ekonom. Du lär dig snabbt hur man använder en kompleserad maskin; jobb inom sjukvård är också ett bra val för dig. Du skulle också bli en bra civilingenjör, elektronisk teckniker och en elektrokardigram expert.

Sociala Interaktioner

Tillvägagångssätt - “Gömmer många ansikts uttryck”

DU har många olike sorters vänner, men de känner dig bara i det området som ni umgicks. Du visar inte alla sidor av dig själv till människor, introducerar inte heller vänner från ett annat område till det andra. I allmänhet, Du sorterar människor du mött i ditt sinne, väljer ut dem som är värdiga att få din uppmärksamhet, sen långsamt blir involverad i relationen med känslor.

Råd

Lär dig att känna genuint dina och andras känsliga behov. Detta är inte bortkastad tid utan istället kommer det att hjälpa dig att få ett bättre liv. Ta initiativ och stå inte bara där och vänta på att andra skall ta första steget. Sänk dina förväntningar på konversationer med andra och försök att gå med i ämnen som folk pratar om.

Ett citat från en känd Typ 5 person

Om du inte kan förklara det enkelt, förstår du det inte tillräckligt bra - Albert Frankenstein

Typ 5 syn på andra personligheter

 • Typ 1: De tar värdering på principer, men de är för insatta i detaljer och kan inte se den stora helheten.
 • Typ 2: Deras tolerans låter mig att bli lugnm men de är alldeles för känslosamma i deras relationer.
 • Typ 3: Vi kan byta ut några vyer på olika sakerm, men de kan inte tänka för mycket på det.
 • Typ 4: De står fast vid deras åsikter och gillar att komma på nya saker. Däremot, hur deras humör ändras hela tiden är tröttsamt för mig.
 • Typ 6: De är fasta och pålitliga partners, men jag blir trött när dem frågar samma frågor.
 • Typ 7: De har mycket passion med aktiva hjärnor, men de stör mig alltid när jag vill vara ensam.
 • Typ 8: De har en känsla för rättfärdighet, och har en stark utförelse skicklighet, men de är för dominanta, och tänker inte på andra människors känslor.
 • Typ 9: De är ödmjuka och respekterar mina tankar, men de saknar förmågan att analysera och att göra bra bedömningar.

Personalitets Sublimering

 • Det värsta tillståndet: du förlorar kontakten med den riktiga världen, och är fast i dina egna tankar och frågor.
 • Normala tillståndet: du unnar dig i att tänka, men är inte villig att göra det till verklighet.
 • Ideala tillståndet: du löser alla olika sorters problem med din djupa kunskap.

Vägen till Disintegration - Type 7

“Använder underhållnig för att fly från verkligheten”

När du villa en hel lista med spänning och lägger ut mycket energi till meningslösa sociala interaktioner, blir du mer reserverad. Du förlorar dina förmågor att tänka och få insikt som du va stålt över förut.

Vägen till Integration - Type 8

“Förbättra ditt liv med att agera”

När du besegrar din rädsla att inte ha tillräckligt med kunskap och istället stadigt och modigt delat vad du kan. du kommer att bli framgångsrik i ditt sociala liv och i ditt profesionella liv.

Typ 6 - Skeptikern

Personalitet “Den Lojala Skeptikern”

Styrkor: Du är väldigt försiktig, och ser alltid till att det inte händer några potentiala trubbel. Du är alltid förbered innan du gör något och försöker alltid att undvika potentiella risker. I en folkmassa, är du väldigt pålitlig, ansvarsfull, och lojal.

Svagheter: Du är väldigt ängslig, misstänksam, och ser allting som att vara farligt. Du är rädd för att bli skadad och klandrar dig själv när du inte är tillräckligt försiktig när du blir skadad.

Förmodad Ursprung “En barndom utan att känna dig säker”

För dig, va din familj full av osäkerheter. Det kan vara att ni flyttade hela tiden. Det kan också vara att dina föräldrar va på dåligt humör, där dem kritiserade och straffade dig helt utan att förutse det. Det kanske va så att dina föräldrar ljög hela tiden, som gjorde att du inte litar på människor med makt och alltid känner dig otrygg.

Romantisk Relation

Tillvägagångssätt - “Kärlek är ett prov”

Du skulle vara väldigt lojal till din partner i relationen, men du tror inte att din partner kan vara lika lojal som du. Du skulle alltid misstänka din partner och det skulle bli en hel del konflikter mellan er.

Om du är singel, du kanske är rädd att gå in i en relation för du är rädd att bli skadad känslomässigt och bli använd. Det kan också vara så att du förutser att relationen inte kommer att sluta bra.

Om du är i en relation, du skulle ofta prova din relation med att hantera dina osäkra känslor och oroligheter. Även om du får ett fast svar från din partner, skulle du fortsätta att observer honoms/hennes handlingar för att hitta motiv bakom dem. Så som tiden går, dessa förtroendeproblemen blir starkare vilket leder till slutet på eran realtion.

Råd

Även den mest tålmodiga partner kan inte stå upp med att vara förfrågad igen och igen. Om du vill ha ett långt och stabilt intimt relation, är tillit nyckeln. Det skulle hjälpa dig om du inte va misstänksam och gjorde anklagelser. Förbättring kommer att hända om du litar på personen som verkligen älskar dig och kommer att vara lojal till dig. Att prata med din partner med fullständig ärlighet kommer att förminska onödiga missförstånd.

Arbetsplats

Tillvägagångssätt - “Förbered för det värsta”

På jobbet, du kan ta hand om kriser då du alltid värder innan de händer. När en stor kris händer, du kan alltid vara lugn och ge lösningar. Dessutom, på grund av dina lojala och ansvarsfulla kvaliteter, är du värdefull och har förtroende från dina seniorer. Däremot, din naturliga misstänksamhet kan göra att du tvekar på dina val och det gör att du missar ut på stora chanser. Det gör också att du inte kan anpassa dig till förändringar runt omkring dig.

Råd

Du behöver inte vara för försiktig på varje liten sak. Förutse risker med prioriteter. Försök att ändra dina vanor att förhandla det som ofta är resultatet av din obeslutsamhet. Tålmodigt observera hur saker och ting går och försöka att fokusera på de positiva sakerna. Du behöver inte vara misstänksam på alla bara för att en person gjorde dig besviken, annars kommer du at isolera dig själv.

Motsvarande MBTI Typer

Ta MBTI provet nu

ISFJ, INFJ, ISTJ, ESTJ, ESFJ

Att vara försiktig och orienterad för detaljer, är du passande till jobb som har en hög känsla för att vara beredd hela tiden. Till exempel, Hälsoriskbedömning, scouting, kvalitets inspektör och revision. Också, positioner som har social makt skulle vara attraktivt till dig, så som, läkare, lärare, chefen av en social organisation och mental hälso konsultant.

Sociala Interaktioner

Tillvägagångssätt- “Vågar inte att lita på någon särskilt lätt”

Du gillar att gissa på vad människors riktiga motiv är. När du är med andra, är du alltid i ditt försvarsläge. Du är orolig att desto mera förväntningar du har, desta mera besviken blir du, så du förmodar att alla är väldigt dåliga. För att försvara dig själv, skulle det se ut som att du lyder till folk som har makt. Du kanske bestämmer att lämna ett ställe om du känner dig osäker. Att du är ansvarsfull och försiktig är förmodligen ett resultat av att vara rädd för konsekvenserna av att göra ett misstag.

Råd

Få mera självsäkerhet, bygg inte upp din känsla av säkerhet på andra. Gå tillmöte av de negativa aspekterna som människan har naturligt, alla har sina brister, förvägra inte någon bara på grund av deras brister. Försök att tänk på de glada minnen som du har med personer runt omkring dig. Du kommer att vara mera avslappnad och glad om du ser saker och ting på detta sättet.

Ett citat från en känd Typ 6 Person

Om du kan få en kvinna att skratta kan du få henne att göra vadsomhelst. - Marilyn Monroe

Typ 6 syn på de andra personligheterna

 • Typ 1: De följer principer men skulle kritisera och skämma ut mig för de små sakerna framför andra.
 • Typ 2: De bryr sig om mig, men de gör detsamma för andra, så jag misstänker att de inte är genuina.
 • Typ 3: De uppmuntrar mig att hjälpa mig med min självsäkerhet. Däremot, de skulle ljuga för att behålla sin egen bild offentligt.
 • Type 4: Jag beundrar deras kreativitet, men de är hela tiden känslosamma och får mig att känna mig osäker.
 • Typ 5: De behåller sina löften som jag gör, men de ser mitt förtroendesom en belsatning.
 • Typ 7: De kan ge mig glädje, men de har kort stubin och de har inte tålamod att lyssna på mig.
 • Typ 8: De är självsäkra och beslutsamma, men de har inte en syn på möjliga risker och tänker aldrig på konsekvenserna.
 • Typ 9: De är väldigt eftergivna, men de har ingen klar stådnpunkt på saker och ting, vilket gör att de är svåra att förstå.

Personalitets Sublimering

 • Det värsta tillståndet: du är krossad av ångest, du ser ut att vara stolt men har faktisk väldigt låg självkänsla.
 • Normala tillståndet: du saknar självsäkerhet och är beroende på auktoriteterna, men samtidigt går emot dem.
 • Ideala tillståndet: du förnuftigt uppskattar rikerna och är lojal till dina mål.

Vägen till Disintegration - Type 3

“Ser hela världen som din fiende”

När du går djupare och djupare i att tveka på dig själv, skulle du maskera dig själv med en falsk bild. Din självkänsla skulle gå ännu längre ner, och du skulle bli väldig försvarsaktig när du är nekad av andra.

Vägen till Integration - Type 9

“Får inre styrka”

När du väl kommer över din ångest, har du självsäkerhet i dig själv och litar på andra, du blir mera optimistisk, öppen sinnad och medlidsam. Då blir du blir du en förebild för andra.

Typ 7 - Pionjären

Personalitet “Jagar njutning fritt”

Styrkor: Naturligt är du optimistisk, nyfiken på det okända och jagar lycka oavsett vad det kostar. Du är kreativ, du tänker utanför lådan och inspirerar andra.

Svagheter: Du är rädd för stress, och undviker all smärta och självbehärskning i riktiga livet. Du döljer det tomma i dig genom att lägga ut ett leende. Du överdriver också de sake som är bra om dig och får mera självsäkerhet, men det du verkligen har är låg självkänsla.

Förmodad Ursprung “Behåll de glada minnena”

Även om dina föräldrar va väldig strikta, skulle du göra det bästa att ha lite roligt och försöka att komma ifrån det tråkiga livet. Du skulle selektivt ta bort de icke glada erfarenheterna och undvika negativa aspekter av din personlighet. Som en vuxen, alla dina minnen från ditt förflutna skuille vara positivia och glada.

Romantiska Relationer

Tillvägagångssätt - “Jagar efter något oväntat”

Du är energisk och rolig. Du tar över andras hjärtan genom att dela med dig de bra saker som har hänt i ditt liv, men du låter dig inte bli involverad i en relation.

Att vara singel, du skulle jaga efter nya och spännande saker, skulle bli intim med några människor, och skulle inte vilja vara med bara en person.

Om du är i en relation, du skulle inte vilja bli återhållen av din partner. Du är rädd att relationen kommer att bli tråkig. Du jagar fortfarande efter spännande erfarenheter och ignorerar behoven som din partner har. Du gillar inte konflikter och därför föredrar du att undvika konfrontation. Detta skulle resultera i väldigt korta relationer.

Råd

Din perfekta match skulle vara någon som uppskattade din attityd på livet. Denna personen skulle också vara någon kan lära dig hur man ger kärlek, hur man är ansvarig, och hur man kan njuta av det vanliga livet. Det är mer än bara glada saker i livet. Du behöver lära di hur man möter de negativa aspekterna. Om du undviker dessa aspekterna kommer det bara att bli sämre. När en konflikt händer, försök att kommunicera med din partner då detta kommer att hjälpa med att styrka eran relation.

Arbetsplats

Tillvägagångssätt - “Kungen av Snilleblixt”

Du tar uppsyn till nya saker, är bra på att avvika tänkandet, och kan tänka och agera snabbt under en miljö som kräver hög kvalitet och att vara snabb. Du ger alltid inbliickar till laget. Däremot, för samma skäl, är det alltid svårt att fokusera på att göra klart en grej. Du kan inte följa strikta procedurer. Du kan kan också inte göra bra ifrån på jobb kräver uppsyn på detaljer och försiktighet.

Råd

Lär dig att analysera, gör slutsatser, och tänk mera på ställningen. Lära dig att hålla ut och vara framhärda i att göra klart jobbet. Du kommer att bli överraskad i vad du hittar där. Du behöver lära dig i att värdera risker för viktiga saker som kan influera hela ditt lag och planera hur du skall hantera möjliga problem.

Motsvarande MBTI Types

Ta MBTI provet nu

ENFP, ENTP, ESFP, ESTP

Du är full med energi och väldigt social, du har ett stort övertag i service och konsulterings relaterade yrken. Till exempel: Styrelse Konsultant och karriär planerare. Också, med stor kreativitet, kan du bli framgångsrik i områden som är relaterade till internet och konst, så som teknologisk produkt utvecklare och konst designer.

Sociala Interaktioner

Tillvägagångssätt - “Den förtjusande narcisissten”

Du är social och har många olika intressen. Du är alltid den som organiserar sociala event. Folk känner sig avslappnade och glada run omkring dig. Däremot, eftersom att du är bara intresserad i nya saker, tar du inget ansvar. Därför, är inte så många villiga att ha en djupare relation med dig. Även, gillar du inte att vara med folk som inte är särskilt intressant.

Råd

Va inte girig att jaga för många saker samtidigt; detta kan resultera i att förlora allt i slutändan. Var mera objekitv i att se på verkligheten och överestimera inte dina förmågor. Värdera löften du har gjort och behåll dem. Vänner som du har träffat medans du har haft roligt är förmodligen inte nödvändigt pålitliga, så va mera alert och hindra dig själv från förlust.

Ett citat från en känd Typ 7 person

Du borde inte ta mer än vad du ger. - Elton John

Typs 7 syn på andra personligheter

 • Typ 1: De har känslan för detaljer, vilket inte jag har. Däremot, de kritiserar allt och vet inte hur man skall leva livet.
 • Typ 2: De är passionerade, omtänksamma, och värderar mina behov. Däremot, försöker de alltid att ändra på mig.
 • Typ 3: De är aktiva i att socializera sig, men de är beroende med sitt jobb och bryr sig bara om att få resultat.
 • Typ 4: Deras aura och känslighet är attraktivt för mig, men de är för negativa och pessimistiska.
 • Typ 5: Jag berömmer deras visdom, men de är osociala och gillar inte att bli för nära med andra.
 • Typ 6: De är trovärdiga och ansvarsfulla, men de oroar sig för mycket och de kritiserar mig hela tiden och kallar mig barnslig.
 • Typ 8: Det är bra att de inte är rädda att utmanna auktoriteten, men de gillar att ge mig order och förväntar sig att jag skall lyda.
 • Typ 9: De är lätta att vara med och respekterar min frihet, men de är obestämda och improduktiva.

Personalitets Sublimering

 • Det värsta tillståndet: du kommer att bli mera irrationell och ha mera roligt utan någon själv kontroll.
 • Normala tillståndet: du skulle vara mera upphetsadm, vill ha mera spänning, men vägra att ge upp på vägen.
 • Ideala tillståndet: du skulle vara passionerad och skarp, och vara mera aktiv med att komma på nya ideer,

Vägen till Disintegration - Type 1

“En väldigt dålig själv kontroll”

När du försöker att vara som andra genom att hålla tillbaka och leta efter perfektion, tvingar du dig själv att göra något som inte intresserar dig. På detta sättet kommer du att känna dig mera fångad och ängslig. Du kommer att bli någon som gillar att klaga och kritisera, du förlorar det optimistiska du.

IVägen till ntegration - Type 5

“Håll ditt sinne balanserat”

När du börjar att hantera din nyfikenhet och ser det goda och det dåliga i världen tillräckligt, din passion kommer att stimulera din kreativitet. Du känner krafter av dina tankar och världens underverk.

Typ 8 - Den Rättvisa

Personalitet “Hjälten av rättvisa”

Styrkor: Du är naturligt en krigare med en stark vilja, som älskar att ta utmaningar. Du har stor ambition att bli framgångsrik. När du har satt ditt mål, gör du allt för att det skall hända.

Svagheter: Du är en självupptagen person som är rädd att inte vara i kontroll. Du vägra att medge dina fel och svagheter. Du brukar att göra omdömmen enligt relationer och kan lätt bli extrem.

Förmodad Ursprung “De starka ändrar ödet”

Under barndomen, är det mest möjligt att du blev behandlad orättvist och därför har du alltid försökt att utmana auktoriteten. Du inser att ta kontroll över ditt öde och skydda de svaga runt omrking dig, du skulle behöva bli stark. Det kan också vara så att du alltid har blivit kritiserad av vuxna för att du såg svag ut, så för att se till att deras önskan blev sann, var du tvungen att bli stark.

Romantiska Relationer

Tillvägagångssätt - “Jag tar kontrollen”

På utsidan, är du i centrum för uppmärksamhet. Däremot, på insidan, känner du dig ensam. Det är inte särskilt många som kan känna din värld, vilket är också varför du jobbar hårt med att skydda de du älskar mest.

Om du är singel, du är väldigt defensiv. Du låter ingen känna dig utan att de har blivigt provade.

Om du är i en relation, du är din partners starkaste beskyddare. När du känner att du börjar bli beroende av din partner känner du dig osäker och oroar dig att bli bedragen. Du kommer att bli ännu mera dominant med att kontrollera din partner. Konflikter borde bli ett stort gräl mellan er två och din partner blir skadad av din tuffhet.

Råd

Din perfekta match är någon som är mild och förstående, någon som förstår hur du uttrycker kärlek. Detta är också någon som kan skydda din svaghet och som du kan lita på allra mest. Du behöver lära dig att medge dina svagheter och svara på din partners kärlek och ansträngning. När det blir konflikt, kom ihåg att vara lugn och gör inget som du kommer att ångra.

Arbetsplats

Tillvägagångsätt - “Född att vara en ledare”

På jobbet, har du kvaliteter av en ledare och ofta är den som gör besluten. Du vet hur man skall uppmuntra och bygga ett lag. Du vet hur man hanterar och utnämnar folk genom deras talanger. Du vet också hur man leder ditt lag till en bättre framtid. Däremot, är du väldigt ärligt och tänker inte mycket på konsekvenserna. Din alltför dominanta stil kan göra att andra verkligen inte vill följa dig.

Råd

När problem händer, försök att lugna ner dig först och undvik att agera med impuls. Innan du gör ett beslut, lyssna först, specielt på vad andra sidan har att säga. Försök att se saker på olika håll och kom upp med en bättre lösning och plan, Lär dig att medge och rätta misstag. Det kommer inte att göra dig mindre kraftfull, snarare, folk kommer att lita på dig mera och tänka att du är en vis och tillförlitlig ledare.

MotsvarandeMBTI Types

Ta MBTI provet nu

ESTP, ENTP, ESTJ, ENTJ

Någon som gillar kraft, du kommer förmodligen att gå med i regeringens byrå, och jobba som en ämbetsman. Du kan också bli en persom som tar hand om ett särskilt område. Till exempel: avdelningschef och högre chef. Du har också ambition i att se på hela bilden. Därför, skulle du också kunna bli en strategisk konsultant, företag grundare eller företagare.

Sociala Interaktioner

Tillvägagångssätt - “Fånga allas hjärtan”

Med ett öppet sinne, du gömmer aldrig din uppskattning för andras talanger. Du skulle göra allt du kan för att få dina fiender till dina vänner. Du är generös till dina vänner, visar alltid ditt sanna jag, och spenderar mycket tid med dem. Däremot, försöker du att kontrollera allt, vilket gör att folk runt omkring dig känner sig obekväma..

Råd

Försök att kontrollera hur du visar dina känslor. Även om den andra personen inte är en vän, du behöver inte se denna personen som en firende. Var försiktig att inte låta din åtrå kontrollera andra och åsidosätt ditt orginella syfte. Folk kommer att bli villiga att följa dig om du är sann till dina principer som du har satt upp för dig själv. Va rationell när du gör ett omdöme: handlingar som är för extrema är inte den visaste vägen att ge rättvisa.

Ett citat av en känd Typ 8 person

Vi försörjer oss på det vi får, men vi lever på det vi ger. - Winston Churchill

Typ 8 syn på de andra personligheter

 • Typ 1: De är väldigt organiserade, men de vet inte hur man tänker och hur man jobbar runt problem.
 • Typ 2: Du älskar att hjälpa andra och är villiga att uppofra saker, men de borde inte kompromissa för andra..
 • Typ 3: De är väldigt produktiva. Däremot, är de inte ärliga i deras yttrande, vilket skapar en falsk bild.
 • Typ 4: De är upproriska. De kan inte sluta med att förnärma sig själva med negativa känslor.
 • Typ 5: De är bra på att tänka, men dåliga på att verkställa. Deras kalla aura gör mig obehaglig.
 • Typ 6: De är trovärdiga partners, men de är rädda att ta risker och är för beskyddande.
 • Typ 7: De är energiska och intressanta, me de lyder inte order och utmana auktoriteterna.
 • Typ 9: De är lättsamma, men väldigt envisa på insidan. De är också väldigt passiva.

Personalitets Sublimering

 • Det värsta tillståndet: Du skulle anfalla allt och alla runt omkring dig, vilket gör dig destruktiv.
 • Normala tillståndet: du tänkter inte på andras känslor och agerar med impuls.
 • Ideala tillståndet: du har en klar väg, du skulle kunna se långt in i framtiden, och leda folk till framgång.

Vägen till Disintegration - Typ 5

“En ensam strateg”

När du försöker planera något elakt mot en annan skyddar du din egen auktoritet, och du börjar bli kall till andra. Efter att du har lämnat din sociala krets och folkmassan, kommer ditt sinne att långsamt kollapsa i rädsla och ensamhet.

Vägen till Integration- Type 2

“Har ett öppet sinne”

Istället för att få folk att lyda dig med rädsla, använd din makt att hjälpa andra. När du ser andras fördelar som ditt mål, kommer du att besegra deras hjärtan. Ditt sinne kommer också att vara öppet.

Typ 9 - Fredsstiftaren

Personalitet “Den vänliga fredsstiftaren”

Styrkor: Du är en bra lyssnare eftersom att du har en medfödd förmåga att känna av någons känslor. Du är också bra på att upptäcka andras värderingar. Du kan även kombinera andras önskningar och din egen självutveckling. Du fullföljer din egen värdering genom att följa andras begäran.

Svagheter: Du skulle ge upp dina egna behov för att undvika konflikter med andra. Efter en tid, kommer du att va obestämd och inte hitta dina egna åsikter. När du har problem, kan du inte göra något omdöme. Utan att veta vart du är, kommer du också att förlora hjälp från andra.

Förmodad Ursprung “Om jag inte kompromissar, kommer jag att bli övergedd”

Som ett barn, du kanske har varrit mitt i konlikter, sliten mellan två sidor. Kanske var du ignorerad och avlägsen efter att du gett din åsikt, och så antog du att du var värdelös. Du isolerade dig själv och lärde att vara lugn för att få bort effekterne du fick från kinflikterna. Långsamt, gömmer du ditt inre jag och formar en vana att bara komma bra överens med andra människor.

Romantiska Relationer

Tillvägagångssätt - “Jag älskar dig, och du är fri”

Du är en omtänksam och anständig partner. Du visar alltid kärlek till din partner. Du ger också all fridom som finns att ge till din partner.

Om du är singel, du kanske är rädd att gå in i en relation på grund av dina erfarenheter. Du är rädd att du kommer att bli sårad igen efter att du har gett allt.

Om du är i en relation, du lägger din partner i centrum i ditt liv. Du ger utan ånger och gör allt för att undvika konflikt. Däremot, om din partner inte förstår dig, kommer ditt givande att vara en belastning. Trots att du håller allting inne och har tveksamheter om din relation kommer du att vara tyst och vänta tills din partner gör slut med dig.

Råd

Din perfekta partner skulle vara någon som respekterar, älskar och beskyddar dig. Denna personen skulle vara någon som uppmuntrar dig att uttrycka dina önskningar och begäran. Denna personen skulle också vara någon som uppskattar allt du ger och försöker att ge tillbaka. Däremot, ditt liv är för normalt att din partner kan förlora motivation. Det skulle vara hjälpsamt att ta initiativet att göra något roligt, göra saker och ting intresant och att göra relationen mera livligt.

Arbetsplats

Tillvägagångssätt - “En normal person längtar efter ett stabilt liv”

Nöjd med ett vanligt liv behöver inte nödvändigtvis mena att du inte har några talanger. Det är så att du är rädd för det svåra med tävlingar. Du vill inte ta bort friden. Något som är värt att benämna är att som ett resultat att du vill behålla harmonin, du har varit bra på att integrear allas syn och begäringar och komma på något som alla skulle bli glada med. Dräför, när det är konflikter på din arbetsplats, kan du lösa dem bra och hjälpa andra att jobba tillsammans.

Råd

Försök att uttrycka dina egna åsikter, vilket kan få dig att undvika lite trubbel. Gör ett lågsikt beslut på konflikter, försök att inte bara få det upplöst. Att diskutera på arbetsplatsen kan ge dig tid i framtiden. Planera ett schema, sluta med att förhala och bli mera produktiv.

Motsvarande MBTI Types

Ta MBTI provet nu

INFP, INFJ, ISFP, ESFP

Du har utmärkt bra koordinations skickligheter, vilket är väldigt passande för områden relaterade tilltjänster. Till exempel: En värd, medlare och social tjänsteman. Även, inom ett företag, kan du använda dina förmågor som en sekreterare, mänskliga relationer eller talesperson för företagsbild.

Sociala Interaktioner

Tillvägagångssätt - “Den som säger "JA" till allt”

Du har en stark känsla för empati, du lyssnar på folk och förstår. Detta gör att du blir en nära vän till många. Däremot, du undviker konflikter och lägger andra behov först och glömmer dina egna behov. Detta resulterar att du känner dig förlorad och tom. Du kanske också åsidosätter dina sanna vänner på grund av alla dina sociala interaktioner som du har.

Råd

Respektera dig själv, då kommer folk att respektera dig. Ha modet till att sig nej till oresonerade begäringar; tvinga inte dig själv att hjälpa andra. Detta kommer att få folk att sluta använda dig eftersom att du är lättsam. Det är svårt att göra alla nöjda, det är faktiskt lättare att hålla dig till dina egna åsikter och att undvika konflikter. På det sättet kommer du att vara mera avslappnad och glad.

Ett citat från en känd Typ 9 person

Det bästa sättet att förutse din framtid är att skapa den. - Abraham Lincoln

Typ 9 syn på andra personligheter

 • Typ 1: De gör vad de säger att de skall göra, och är väldigt organiserade, men de kan inte stå ut med några felaktigheter.
 • Typ 2: De värderar mina begäringar, men de skulle uppoffra mig för andras begäringar.
 • Typ 3: De hjälper mig med att sätta mina mål, men de är alltid så nervösa att jag känner mig pressad.
 • Typ 4: De känner till skönhet och romantik, men jag kan inte bli van med deras drama.
 • Typ 5: De har talang, men de är inte bra på att utföra, vilket gör att de är mera oprudiktv än vad jag är.
 • Typ 6: De kan förutse faror, men de är misstänksamma på allt och måste ha bevis igen och igen.
 • Typ 7: De är nyfikna och äventyrliga, men de är väldigt dåliga på att hantera belastningar.
 • Typ 8: De har starka sinnen, modiga och full av energi. Däremot, är du för envisa och humöroriska.

Personalitets Sublimering

 • Det värsta tillståndet: du lever i en orealistisk värld, avkopplad från den riktiga världen.
 • Normala tillståndet: Du kan inte ta hand om verkligheten och brukar fly för att få frid.
 • Ideala tillståndet: du är optimistisk och fredsam i alla olika typer av situationer.

Vägen till Disintegration - Typ 6

“Från tystnad till tveksam”

När du vill undvika konflikter, och är med andra, att bli upphätsig får dig att bli tveksam. Om någon bryter tystnaden, alla känslor som du höll tillbaka kommer att explodera och såra dig.

Vägen till Integration - Typ 3

“En hel utveckling på dina talanger”

När du inser att du kommer överens med andra kan du inte undvika alla konflikter, du slutar att vara rädd för att uttrycka dig själv och kan leva ett aktivt och postivt liv. Ett lugnt hjärta kommer också att göra så att du får en charm som gör att folk kommer att följa dig.

För att se hur det gick för andra personer som tog detta test, vänligen följ arealme Svenska.

Igen