Moeilijk Persoon Test (Wat is jouw slechtste karaktereigenschap?)

Wat is jouw slechtste karaktereigenschap?

De Moeilijk Persoon Test (Negatieve Eigenschapstest) is een persoonlijkheidstest die ontwikkeld is door het team van Arealme. Door middel van deze test krijg je in zes dimensies een nieuwe kijk op de persoonlijkheid van de deelnemer. Deze dimensies laten je in grote lijnen zien hoe aanwezig en hoe ernstig jouw negatieve karaktereigenschappen in sociale situaties zijn.

We zijn allemaal wel eens een beetje moeilijk, maar de eerste stap is zelfbewustzijn. Neem deze korte test om uit te vinden door welke karaktertrekken je gecancelled kan worden.

Let op: Deze quiz is bedoeld als een leuke manier meer inzicht te krijgen in potentiële negatieve karaktereigenschappen. Het is niet als een diagnostisch hulpmiddel bedoeld! De resultaten beschrijven jouw karaktertrekken in hun extreemste vorm, dus gebruik ze alleen wanneer je ze echt leerzaam vindt.

Wat is de “Negatieve Eigenschapstest”?

De Negatieve Eigenschapstest bestaat uit 42 vragen, met de resultaten in een radardiagram. De test richt zich op de negatieve karaktereigenschappen van de deelnemer. Elke negatieve eigenschap krijgt een introductie en manieren om ze te verbeteren.

Kan ik deze test gebruiken om anderen te beoordelen?

Ja, je kunt elke vraag beantwoorden aan de hand van hoe de testnemer zich volgens jou zou gedragen. Maar wanneer je niet zeker bent hoe de persoon een vraag zou beantwoorden, moet je soms subjectief veronderstellen. Hoe meer antwoorden je moet raden, hoe minder nauwkeurig en en betrouwbaar de resultaten zullen zijn. Bovendien hangt het resultaat af van jouw kennis van de persoon. Dat betekent dat het minder nauwkeurig zal zijn vergeleken met wanneer je jezelf test.

Uitleg over de negatieve karaktereigenschappen

Onverschillig

Je bent op je eigen wereld en innerlijke gevoelens gericht. Je bent een denker en een eenling, en je verbergt meestal je echte gedachtes. Je drukt je gevoelens niet met liefkozende woorden uit, waardoor je anderen soms de indrukt geeft dat je het je niets kan schelen. Als je socialer wilt worden, zal je moeten proberen om mensen te omarmen en te accepteren, en om de diversiteit in de samenleving te respecteren en begrijpen. Het zou mooi zijn om eensgezinde vrienden of betrouwbare partners te vinden, zodat je je emotionele behoeften en ware gedachten met hen kunt delen. Probeer ook meer om anderen te geven, zodat je hart een beetje opwarmt.

Achterdochtig

Je bent opmerkzaam en onzeker. Soms ben je pessimistisch, waardoor je denkbeeldige vijanden voor jezelf creëert. Je hecht veel waarde aan zelfverdediging en je bent slecht van vertrouwen. Als je meer ontspannen en natuurlijker wilt leven, probeer dan te beginnen met niet te veel denken. Wanneer je onder druk staat, ben je geneigd aan alles om je heen te twijfelen. In deze gevallen is het beter om je aandacht te verplaatsen en je zenuwen te laten ontspannen. Denk niet te veel en te diep over alles na.

Manipulatief

Je hebt een duidelijk besef van liefde en haat, net zoals een superheld. Je bent vastberaden en assertief, waardoor je altijd naar het allerbeste streeft. Maar hierdoor zet je anderen soms onder druk. Een sterk persoon is echter nooit bang om zwakte te vertonen. Wil je toegankelijker voor anderen worden? Dan is het een goed idee om naar de meningen van andere mensen te luisteren en te leren om ze te respecteren en anders na te gaan denken. Je kunt ondertussen ook meer op je woorden beginnen te letten en je gedachten eleganter verwoorden. Het toegeven van je zwakheden is een manier om jezelf uit de constante staat van paraatheid te bevrijden.

Paranoïde

Je bent een vastberaden persoon en je gelooft in je eigen kennis en waarden. Je vraagt altijd zoveel van jezelf dat je nooit de bocht zou afsnijden om je levensdoelen te bereiken. Maar periodes van koppigheid kunnen je zicht belemmeren en je ego vergroten. Het wordt waarschijnlijk tijd dat je de mensen om je heen begint te vertrouwen en hun aanwezigheid te waarderen. Luister wat meer naar ze, probeer ze te begrijpen en gepast te reageren, in plaats van de “harde bikkel” te zijn die je altijd bent geweest. Zo kun je de vreugde beginnen te voelen die stabiele relaties met zich meebrengen. Je zult merken dat het gunstig is om goed te luisteren naar andere meningen, vooral als het gaat om de belangrijke keuzes in het leven.

Dramatisch

Je vindt vaak zelfvertrouwen in de blik van anderen. Hoewel je er stralend en glamoureus uit kan zien, zijn je gedachten en acties vaak dramatisch en je persoonlijkheid emotioneel en impulsief. Dit kan ertoe leiden dat de mensen om je heen je afstoten en van je vervreemden. Om van het etiket “overdrijver” af te komen, kan je proberen naar je werkelijke stem te luisteren. Probeer niet altijd de aandacht van anderen te krijgen en naar complimentjes te vissen, en hecht niet te veel waarde aan wat andere mensen denken. Om jezelf te verbeteren moet je oog in oog staan met je ware, onvolmaakte zelf.

Calculerend

Je bent pragmatisch en gewend om overal logisch over na te denken. Je probeert zelfs het meeste te halen uit alles wat je zegt en doet. Maar deze eigenschappen kunnen vermoeiend zijn en mensen kunnen je als “kleinzielig” en “egoïstisch” bestempelen. Zoals het gezegde gaat: “Ieder voor zich en God voor ons allen.” Maar soms kan te veel nadruk op je eigen belangen resulteren in kortzichtigheid. Wat dacht je ervan om te beginnen met jezelf te veranderen door het eens te laten gaan? Dit betekent niet dat je financieel of geestelijk verlies lijdt, maar juist dat je je aandacht niet altijd op jezelf vestigt, dat je je horizon verbreedt, en dat je meer schoonheid en blijdschap in je leven vindt.

Persoonlijkheid en ZelfinzichtCarrièreGezondheidMentale GezondheidstestsNegatieve PersoonlijkheidPersoonlijkheidPsychologische testRelaties
Je totale score in de negatieve eigenschaptest is %TOTAL%/600, de details vind je hieronder:

Om te zien hoe andere mensen scoorden op deze test, volg onze facebook pagina

Nog een keer