De persoonlijke beroepskeuze test

Je moet alle vragen beantwoorden. Misschien kunnen beide optie’s je omschrijven, maar je moet de optie kiezen die het beste bij jou past.

Het doel van deze test is om je meest natuurlijke neigingen te vinden. Gelieve niet te denken over je eigen situatie, vrienden, familie, collega's etc. De opties zijn niet superieur noch inferieur, elke persoon heeft zijn/haar +/- punten.

Persoonlijkheid en ZelfinzichtCarrièreENFJENFPENTJENTPESFJESFPESTJESTPMenselijke metingenINFJINFPINTJINTPISFJISFPISTJISTPBanenPersoonlijkheidPsychologische test

Om te zien hoe andere mensen scoorden op deze test, volg onze facebook pagina

Nog een keer

INTP

Denker - Analyseert problemen diep met intelligentie.
Je probeert altijd een logische verklaring voor iets waar je geïnteresseerd in bent te vinden. Je houdt van abstracte en theoretische dingen. Je hebt meer belangen in erkenning in plaats van sociale communicatie met mensen. Je bent kalm, behouden, flexibel en tolerant. Je hebt een buitengewone vermogen om diep te onderzoeken. Je bent nogal sceptisch, zodat je altijd problemen analyseert. Soms ben je een beetje te hard en meedogenloos.
INTP Beroemdheid: Albert Einstein, Natuurkundige.

ENTP

Profeet - Ideeën omzetten naar de verlangens van mensen.
Je bent behendig, slim, waakzaam, eenvoudig en goed in het motiveren van andere mensen. Je weet alle middelen te mobiliseren om nieuwe uitdagende problemen op te lossen. Je weet abstracte mogelijkheden te vinden en te analyseren door middel van strategisch denken. Je hebt een sterk vermogen om mensen te lezen. Je niet tevreden bent met een normaal leven. Je doet zelden hetzelfde herhaaldelijk. Je beweegt altijd snel van de ene naar de andere interesse.
ENTP Beroemdheid: Socrates, Filosoof.

ENTJ

Uitvoerend - Alles is onder controle.
Je bent eerlijk en daadkrachtig met een aangeboren leiderschap. Je weet snel welke methoden en procedures onlogisch en inefficiënt zijn. Je kunt doorlopend nieuwe systemen ontwikkelen om de organisatorische problemen op te lossen. Je wilt graag een lange termijn plan maken voor jezelf en oprecht volbrengen. Je bent goed op de hoogte met een brede horizon. Je zou ook graag je gedachten met andere mensen uiten.
ENTJ Beroemdheid: Napoleon Bonaparte, Keizer.

INTJ

Expert - Unieke en nastrevende excellentie.
Je hebt veel creatieve ideeën. Je probeert altijd om je ideeën om te zetten in feiten onvermoeibaar om je doel te bereiken. Je kunt het connotatieve model van de buitenwereld begrijpen en denken met een lange termijn perspectief. Zodra je een verbintenis aan gaat, moet je een plan maken en volbrengen. Je bent zeer zelfstandig en sceptisch. Je hebt altijd een hoge standaard, ongeacht of het voor jezelf of andere mensen is.
INTJ Beroemdheid: Isaac Newton, Natuurkundige.

ENFJ

Gever - Maximaliseert ieders potenties.
Je bent gepassioneerd, verantwoordelijk, zorgzaam en medelevend. Je kunt scherp emoties waarnemen, behoeften en motivaties van anderen. Je kunt de mogelijkheden van iedereen vinden en wil hen helpen zich potentieel te maximaliseren. Bevorderd altijd je persoonlijke ontwikkeling en groei van het team. Je bent erg gevoelig over lof en kritiek. Je behandelt iedereen loyaal, en hebt een hoge sociale conditie om samen te werken met andere mensen. Je bent een zeer besmettelijke leider die anderen goed kan stimuleren.
ENFJ Beroemdheid: Martin Luther King, Jr., Civil Rights Activist.

INFJ

Begeleider - Licht in het donker brengen.
Je wilt altijd diepe betekenissen tussen je gedachten, je relatie met andere mensen en het materiële leven zoeken. Je probeert de beweegredenen van andere mensen te begrijpen en hebt een scherp inzicht in mensen. Je bent zo nauwgezet als je dingen doet en loyaal tegen je eigen waarden. Je visie is om een betere service te bieden voor alle mensen. Bij het volbrengen van je doel blijf je moedig, vastberaden en georganiseerd.
INFJ Beroemdheid: Plato, Filosoof.

ENFP

Voorsteller - Alles is mogelijk.
Je zit vol passie en verbeelding. Leven voor jou zit vol met mogelijkheden. Je kunt snel verbindingen tussen allerlei informatie en zaken vinden, en zelfverzekerd met de gevonden patronen met dingen omgaan. Je staat te popelen om de validatie te krijgen van andere mensen, en ook ben je heel gul over jou lof en steun van andere mensen. Je bent zeer casual en flexibel. Je bent begaafd met een zeldzaam welsprekendheid en het vermogen van improvisatie.
ENFP Beroemdheid: Tom Hanks, Americaanse Acteur.

INFP

Filosoof - Leven in je eigen ideale wereld.
Je bent een idealist. Je bent trouw aan je waarden en de mensen die belangrijk voor je zijn. Je hoopt dat je in een wereld die precies overeenkomt met je eigen waarden leeft. Je bent erg nieuwsgierig naar de wereld. Je kan altijd meer mogelijkheden vinden en streef jezelf en anderen om deze ideeën te laten uitkomen. Je probeert andere mensen te begrijpen en om hen te helpen om hun potentieel te maximaliseren. Als er niets je eigen waarde in de weg staat, ben je heel flexibel en goed in het aanvaarden van andere mensen.
INFP Beroemdheid: J.K. Rowling - Auteur van de 'Harry Potter' boeken

ESTP

Een man van actie - Oplossen van de actuele problemen met volle energie.
Je bent vrij casual en inclusief. Je houdt ervan praktische problemen op te lossen met een onmiddellijk effect. Je voelt je verveeld over theorieën en concepten. Je hoopt dat je een probleem met volle kracht op kan lossen. Voor je is het huidige moment met een natuurlijke stroom belangrijker. Je geniet er elke minuut van als je met andere mensen bent. Je geniet ook van het plezier en de comfort gebouwd door een materiële wereld. Je wilt door middel van oefeningen studeren.
ESTP Beroemdheid: George W. Bush

ISTP

Vervaardiger - Kalm observeren en snel handelen.
Je bent erg geduldig en flexibel. Normaal gesproken ben je een kalme waarnemer, maar zo lang er een probleem is probeer je zo snel mogelijk een oplossing te vinden. Je analyseert altijd hoe het efficiënter kan zijn om praktische problemen met de hulp van overvloedige gegevens op te lossen. Je bent zeer geïnteresseerd in de oorzaak en het gevolg van iets. Je organiseert feiten met objectieve en logische principes. U hecht veel belangen aan de efficiëntie en deugd.
ISTP Beroemdheid: Steve Jobs, Oprichter van Apple

ESFP

Acteur - Het leven is je podium.
Je bent extravert, vriendelijk en open. Je houdt extreem van je leven en genieten van het comfort van de materiële wereld. Je houdt ervan om nieuwe dingen met andere mensen te creëren. Je brengt scherpe perceptie en praktische instellingen in je werk, wat betekent dat je jou werk met plezier vervuld. Je bent zeer casual. Je kan genieten van de dingen die op natuurlijke wijze gebeuren. Ook accepteer je een nieuwe omgeving en de mensen snel. Wanneer je samenwerkt met andere mensen kan je een nieuwe vaardigheid heel snel leren.
ESFP Beroemdheid: Leonardo DiCaprio, Acteur

ISFP

Artiest - Toon je zichtbare werk voor een rijke innerlijke wereld.
Je bent rustig, vriendelijk, gevoelig en zacht. Je leeft in het moment en geniet van alles wat er om je heen gebeurt. Je hoopt dat je een privé ruimte kan krijgen om dingen te doen met je eigen tijdschema en snelheid. Je houdt je aan jou hart en bent loyaal naar de mensen die belangrijk voor je zijn. Je houdt niet van conflicten en contradicties. Je hoeft je gedachten en waarden niet op te leggen aan andere mensen.
ISFP Beroemdheid: Lady Gaga, Singer-songwriter

ESTJ

Beheerder - Het soepel en ordelijk laten lopen van dingen.
Je bent zeer praktisch en realistisch. Je bent ook stevig en daadkrachtig. Zodra je een beslissing neemt, zal je onmiddellijk handelen. Je bent goed in het implementeren van projecten en het mobiliseren van alle middelen en mensen om het af te maken. Je hoopt dat je doelen te bereiken op de meest mogelijke effectieve manier. Je kan de dagelijkse details goed behandelen. Je hebt je eigen duidelijke en logische standaard, en je hoopt dat ondertussen anderen ook jou standaard realiseren. Je zal onwankelbaar aan jou planning vasthouden.
ESTJ Beroemdheid: Emma Watson, Actrice

ISTJ

Inspecteur - Uit te voeren in overeenstemming zorgvuldig en voorzichtig met de bestaande regels.
Je bent rustig en serieus. Je kan winnen door de deugd van jou attent en zorgvuldig denken en eerlijke persoonlijkheid. Je bent realistische, pragmatische en toegewijd. Je bepaalt zelf wat je rationeel moet doen, en dan zou je jou doelen stap voor stap zonder enige afleiding bereiken. Je vind het leuk om dingen in een goede volgorde te regelen. Ongeacht of op het werk, thuis of in je eigen dagelijkse leven je doet veel met tradities en loyaliteit.
ISTJ Beroemdheid: George Washington, U.S. President en Generaal

ESFJ

Verzorger - Gepassioneerd om anderen te helpen om te zorgen voor alles.
Je bent goedhartig, zorgvuldige en goed in de samenwerking. Je streeft naar een harmonieuze sfeer en probeert om dit soort omgevingen ijverig te bouwen. Je wil graag nauwkeurig en stipt de taak met andere mensen voltooien. Je zorgt altijd loyaal en gewetensvol voor andere mensen. Je kan elke behoefte van andere in hun dagelijks leven merken en probeert je best te doen om hen te bevredigen. Je hoopt dat andere mensen je bestaan kunnen waarderen en alles wat je voor hen doet.
ESFJ Beroemdheid: Anne Hathaway, Actrice

ISFJ

Beschermer - Zorgvuldig en zorgzaam zorgen voor mensen.
Je bent rustig, vriendelijk, verantwoordelijk en serieus. Je kan altijd je toegewezen taken consistent en betrouwbaar bereiken. Je bent rigoureus, voorzichtig en nauwkeurig wanneer je met iets te maken hebt. Je bent zeer loyaal en attent. Je merkt en vergeet nooit alle details, en de mensen die belangrijk voor je zijn. Je geeft om het gevoel van andere mensen. Ongeacht of in je leven of op het werk, kan je doorlopend de omgeving vreedzaam en harmonieus maken.
ISFJ Beroemdheid: Prince Charles, U.K. koninklijke, getrouwd met Camilla Parker Bowles, was getrouwd met Diana, zoon van Elizabeth II, vader van William en Harry

Let op: het doel van deze test is om je aangeboren stromingen te vinden. Het is vergelijkbaar met de vraag of je rechtshandig of linkshandig bent. De percentages in het figuur staat er alleen voor hoe zeker je bent over de vraag of je rechtshandig of linkshandig bent. Elk individu heeft zijn eigen karakter tendens. Enkele tendensen moge duidelijk zijn, maar sommige niet. Als je karaktereigenschap wordt bevestigd zijn de percentages niet zo belangrijk. Er is geen woord dat ik 80% introvert ben, net zoals je niet kan zeggen dat ik 80% linkshandig ben. Er is geen goede of slechte eigenschap. Jezelf kennen is niet voor het labelen van jezelf, maar voor het ontwikkelen van jou voor- en beheersen van jou nadelen.

Introversie I or Extrovertie E - Jij krijgt je energie van het gene waar je, je aandacht op richt.

Jij bent In zichzelf gekeerd Geneigd, dat bezorgd over hoe de veranderingen van de omgeving jou beïnvloeden: concentreer je psychologische krachten en de aandacht op je innerlijke wereld, en richt jezelf op je innerlijke ervaring, denken, gedachte en emotie. Je verkiest om zelfstandig te denken en te lezen.

mensen die anders zijn dan jij bent Extravert Geneigd, dat Bezorgd over hoe jij de omgeving beïnvloed: concentreer je op je psychologische krachten en de aandacht op de omgeving en communiceer met andere mensen zoals vergaderingen, discussies of kletsen.

Sensatie S or Intuïtie N - Wat zal je meer waarnemen wanneer je informatie ontvangt en aanneemt van de buitenwereld.

Jij bent Intuïtie Geneigd, dat Als abstracte theorieën en principes. Je betreft het geheel van dingen en de neiging van verandering en ontwikkeling. Je bent bezorgd over inspiratie, verbeelding en creativiteit. Je houdt impliciet, naar analogie, aansluitingen, mogelijkheid, gevolgtrekking en voorspelling.

mensen die anders zijn dan jij bent Sensatie Geneigd, dat zijn bezorgd over de gedetailleerde informatie verkregen door zintuiglijke waarneming: dingen zoals zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Je merkt details en beschrijvingen van meer. Je wil vaardigheden die je al hebt ontwikkelt gebruiken.

Denken T Of Voelen F - Hoe maak je beslissingen .

Jij bent Denken Geneigd, dat aandacht besteden aan de logische relaties tussen dingen. Je wilt evalueren en beslissingen nemen door middel van een objectieve analyse. Je bent heel rationeel, objectief en eerlijk. Je vind dat principes belangrijker zijn dan flexibiliteit.

mensen die anders zijn dan jij bent Voelen Geneigd, dat hecht de meeste waarde aan de gevoelens van jezelf en andere mensen. De waarde en harmonie is jou norm voor evaluatie. Je bent zeer sympathiek, aardig, vriendelijk en attent. Je denkt altijd na over hoe jou gedrag het effect heeft op de gevoelens van andere mensen.

Oordelen J of Waarnemen P - Hoe organiseer en ontwerp je het leven.

Jij bent Waarnemen Geneigd, dat Verzameld meer informatie voordat je een beslissing neemt. Dus je probeert te begrijpen en aan te passen. Je richt zich op het proces en veranderd je doelen op basis van de informatie. Je bent altijd voorbereid op onvoorziene omstandigheden in je dagelijks leven. Je houdt van een losse en vrije levensstijl, die een beetje verstoord mag zijn.

mensen die anders zijn dan jij bent Oordelen Geneigd, dat Graag oordelen en beslissen. Je wil graag plannen maken en beheren, controleren en drijven op de resultaten. Je richt zich op het vervullen van de taak. In je dagelijks leven, hoop je dat je leven georganiseerd is, stap voor stap en volgens de tijdlijn.