Depressie Test

Ben jij Depressief?

De meeste mensen voelen zich wel eens verdrietig of depressief. Het is een normale reactie op verlies of de uitdagingen van het leven. Maar wanneer depressie uw leven met matige of ernstige intensiteit beheerst, is het misschien tijd om actie te ondernemen door steun te zoeken!

Heb je een slecht humeur en verlies je interesse in activiteiten? Zorgt uw depressie ervoor dat u stopt met het leiden van uw normale leven en lijkt alles moeilijker om te doen? Doe deze test om erachter te komen of u een depressie heeft!

Een vriendelijke herinnering: deze test is niet bedoeld voor medische referentie. Ga indien nodig naar een kliniek voor professioneel advies.

Moet ik deze depressietest doen?

We hebben 30 vragen opgesteld om u te helpen bepalen of u in deze test mogelijk depressief bent. De vragen hebben betrekking op levenservaringen en mentale worstelingen bij mensen met een depressie. Lees elke vraag aandachtig en geef aan of en hoe vaak u dezelfde of soortgelijke uitdagingen heeft gehad in de afgelopen weken.

Hoe nauwkeurig is het?

Deze test is alleen bedoeld voor informatieve en amusementsdoeleinden. Psychische stoornissen kunnen alleen worden gediagnosticeerd door een erkende GGZ-aanbieder of arts. De test is niet gemaakt door een officiële medische instelling en wordt niet gebruikt als een klinisch diagnostisch hulpmiddel voor depressie. Wij zijn echter van mening dat beoordelingen een waardevolle eerste stap naar behandeling kunnen zijn. Als u advies wilt inwinnen van een bevoegde geestelijke gezondheidswerker, neem dan contact op met uw plaatselijke gerelateerde kliniek of uw huisarts.

Wat zullen de resultaten van de depressietest mij vertellen?

We zullen uw mate van depressie evalueren en u overeenkomstige suggesties geven om u verder te helpen. Met deze test zul je meer begrijpen over de mogelijke symptomen en stemmingswisselingen als je een bepaald niveau van depressie ervaart. Depressie kan ervoor zorgen dat je je eenzaam voelt, maar je hebt veel gezelschap. Major Depressive disorder (MDD), de klinische term voor depressie, is een van de meest voorkomende psychische aandoeningen en treft naar schatting 350 miljoen mensen in alle leeftijdsgroepen. Je moet weten dat depressie niet hetzelfde is als verdrietig zijn. Depressie is een mentaliteit die constanter is dan je af en toe somber of ongemotiveerd te voelen. En het heeft een fundamentele, biologische basis. Met of zonder, je zou deze test kunnen doen als een belangrijke stap uit je zorgen en twijfel aan jezelf voordat je besluit een andere klinische evaluatie uit te proberen. Wat belangrijker is, uw privacy is belangrijk voor ons. Alle resultaten zijn volledig anoniem. Dat gezegd hebbende, bieden we geen statistische analyse van de resultaten van de deelnemers.

Persoonlijkheid en ZelfinzichtDepressieGezondheidMentale GezondheidstestsPersoonlijkheid
Uw resultaten van depressie-zelfscreening:
Berekenen...

Nog een keer
Uw symptomen suggereren dat u onmiddellijk hulp moet zoeken. Als u zelfmoordgedachten heeft, raden we u ten zeerste aan om met iemand te praten die u mogelijk kan helpen. Neem contact op met je vrienden en familie. OF als je denkt dat ze je gaan begrijpen, praat dan gewoon met je huisarts. Hij/zij kan u helpen uw opties te verkennen, uw problemen beter te begrijpen of er gewoon zijn om te luisteren.
Het is zeer waarschijnlijk dat u symptomen van depressie heeft. U moet zeker een professional in de geestelijke gezondheidszorg raadplegen voor verdere evaluatie en behandeling. Het krijgen van een professionele medische screening van uw huisarts kan u helpen erachter te komen wat u heeft meegemaakt.
Uw resultaten geven aan dat u mogelijk symptomen van een matige depressie ervaart. Op basis van uw antwoorden kan het leven met deze symptomen problemen veroorzaken bij het beheren van relaties en zelfs de taken van het dagelijks leven.
Uw resultaten geven aan dat u geen of zeer weinig symptomen van depressie heeft. Een neerslachtig gevoel hebben of een scherp gevoel hebben, zijn veelvoorkomende ervaringen voor ons allemaal. Het kan handig zijn als u contact kunt opnemen met vertrouwde vrienden en familie. Toch raden we je aan om voldoende aandacht te besteden aan je mentale gezondheid. Voel je vrij om een professional te vragen wanneer je voelt dat de mod wave overweldigend is.
Seizoensgebonden affectieve stoornis (SAS) is een type depressie dat verband houdt met veranderingen in seizoenen - SAS begint en eindigt elk jaar op ongeveer dezelfde tijden. Als u bent zoals de meeste mensen met SAS, beginnen uw symptomen in de herfst en gaan door tot in de wintermaanden, waardoor uw energie afneemt en u zich humeurig voelt. Doe dat jaarlijkse gevoel niet weg als een geval van "winterblues" of een seizoensfunk die je in je eentje moet overwinnen. Behandeling kan complicaties helpen voorkomen, vooral als SAS wordt gediagnosticeerd en behandeld voordat de symptomen ernstig worden.
Als je door een moeilijke tijd gaat, is het normaal om je een tijdje down te voelen, emoties zoals verdriet en verdriet helpen ons mens te maken. Wat je ook doormaakt, het komt goed. Ik geloof dat je er overheen zult komen zoals zo vaak.
Suïcidaal
Ernstig
Middelmatig
Mild
Seizoengebonden
Gewoon een stemmingsgolf