1/?

De Positieve Persoonlijkheidstest

De Positieve Persoonlijkheidstest is een psychologische test die ontwikkeld is door het team van Arealme. Door middel van deze test verzamel en analyseer je de goede kwaliteiten die jij in je werk, studie en sociale leven laat zien. De resultaten worden aan de hand van zes unieke persoonlijkheidsdimensies weergegeven, zodat je jouw beste karaktereigenschappen beter kunt begrijpen.

Wil je weten welke aantrekkelijke karaktereigenschappen je hebt, en hoe jouw positieve eigenschappen je in het leven kunnen helpen? Ben je integer? Dapper? Ben je verantwoordelijk en gedisciplineerd? Beantwoord de vragen waarheidsgetrouw en de Positieve Persoonlijkheidstest geeft je jouw resultaten. Probeer het nu uit!

Wat is de Positieve Persoonlijkheidstest?

De Positieve Persoonlijkheidstest heeft 42 vragen waarmee je jouw goede karaktereigenschappen kan ontdekken. Hieronder vind je de kwaliteiten waarop je getest zal worden. Door middel van je antwoorden, en met de hulp van onze unieke radardiagram, kunnen wij je positieve persoonlijkheid in kaart brengen.

Kan ik met de Positieve Persoonlijkheidstest ook anderen evalueren?

Natuurlijk, je kunt de vragen simpelweg beantwoorden zoals je denkt dat de andere persoon zich zou gedragen. Maar wanneer je het antwoord op een vraag niet precies weet, zal je moeten gokken. Hoe vaker je moet gissen, hoe minder nauwkeurig het resultaat zal zijn. Bovendien zal jouw kennis van de persoonlijkheid van iemand anders nooit helemaal compleet zijn, met als gevolg dat de resultaten niet de hele waarheid zullen weerspiegelen.

De test kan een interessante manier zijn om het beeld dat je van andere mensen hebt beter te begrijpen. Misschien wil iemand ook wel de test voor jou doen, dan kun je de resultaten met elkaar delen. Als je de test namens iemand anders doet, zullen de resultaten natuurlijk niet helemaal kloppen, maar het is een leuke uitdaging voor vrienden en familie om uit te zoeken hoe goed je elkaar precies kent!

Uitleg over de Positieve Karaktereigenschappen

Integriteit

“Een eerlijke persoon moet moedig zijn, en een integer mens is nooit bedeesd”. Integriteit en oprechtheid gaan hand in hand. Als je integer bent, ben je een open boek: betrouwbaar en goedhartig. Je bent eerlijk - maar wel altijd tactvol - en dat is een van de redenen waarom mensen van jou houden. Je wekt respect op met je vriendelijke openhartigheid. Je bent eerlijk en hebt niets te verbergen, je bent zelfbewust, zelfverzekerd en vastberaden. Omdat je altijd open staat voor anderen, heb je een sterk gevoel van verantwoordelijkheid. Je weet mensen tot rust te brengen, je bent behulpzaam en komt je beloftes na. Je hebt een sterk en zonnig hart, en de integriteit straalt van je af.

Optimisme

Elke dag wordt je met grenzeloze hoop voor de toekomst wakker. Je hebt het volste vertrouwen in wat de wereld je te bieden heeft, en je geeft nooit op. Je bekijkt dingen op een ruimdenkende manier en dat komt je goed van pas - als het een keer mislukt, zie je het als een les. Door je optimistische houding voel je je gedreven. Je weet dat het allemaal goed zal komen en je verwelkomt de toekomst. Je gelooft in anderen en in jezelf. Mensen die het glas halfleeg zien kijken stiekem naar je op.

Liefde

Je hart en je geest zitten vol liefde en medeleven, en zo verwelkom je elke dag de wereld. Wanneer je moet kiezen, verkies je liefde boven haat, geluk boven verdriet, het positieve over het negatieve. Dit is jouw innerlijke kracht: je ziet het goede in alles. Als je van iets of iemand houdt, doe je dat intens en oprecht. Je weet dat vreugde en mededogen verdriet en harteloosheid verslaan. Harteloos? Dat ben jij nooit. Je accepteert mensen zoals ze zijn en ze doen hetzelfde voor jou. Je straalt oprechte liefde uit en mensen geven het in overvloed aan je terug.

Verantwoordelijkheid

Geen woorden, maar daden - en in jouw handelen ben je zowel zelfverzekerd als zorgvuldig. Je doet je werk grondig, nauwkeurig en met een kritisch oog. Je bent je eigen baas en je bent je daar ook bewust van. Je vertrouwt op je gevoel, en wanneer anderen terugdeinzen, neem jij de leiding, ongeacht wat ze over jou denken. Want je weet dat het het risico waard is - risico's nemen is sowieso niets nieuws voor jou. Of het nou iets oplevert of niet, je hebt in ieder geval de verantwoordelijk genomen en je hebt het overleefd.

Moed

Je bent een dappere geest. Je herbergt de moed diep in je ziel, en wanneer je op tegenspoed of tegenstanders stuit, komt deze moed er als een uitbarstende vulkaan eruit. Jouw onverschrokkenheid is een bewonderenswaardige kwaliteit, die lang niet iedereen bezit. De moed is de brandstof die je naar je doelen brengt; je slaagt altijd omdat je uitdagingen zonder angst aangaat. Onbevreesd ga je de wereld tegemoet, en de hele wereld juicht je aan.

Zelfdiscipline

Je blijft altijd doorgaan en je hebt je doel altijd in zicht, al is het nog ver weg. Het woord opgeven staat niet in jouw woordenboek, je bent vastberaden en klaar voor elke uitdaging. Onderweg stuit je soms op tegenslagen en verleidingen, maar je weet hoe je deze moet aanpakken - niets zal je tegenhouden! Je weet dat je je eigen lot kan bepalen, en omdat je altijd vastberaden en assertief bent, liggen je doelen binnen handbereik.

Persoonlijkheid en Zelfinzicht
Je totaalscore van de Positieve Persoonlijkheidstest is [%TOTAL%]. De scores van de individuele categorieën zijn als volgt:

Om te zien hoe andere mensen scoorden op deze test, volg onze facebook pagina

Nog een keer