Enneagram Persoonlijkheids Test

Het Enneagram is een persoonlijkheidspsychologie systeem dat de menselijke persoonlijkheid beschrijft als een aantal onderling verbonden persoonlijkheidstypen. Het is recent populair geworden binnen de spirituele wereld en zakelijke disciplines. Ook wordt het veel gebruikt door Fortune 500 bedrijven.

Deze test laat je jezelf ontdekken door het bekijken van persoonlijke groei, loopbaanontwikkeling, huwelijk en sociale relaties. Je kunt je eigen waarde opbouwen door je dominante eigenschappen te laten groeien en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Persoonlijkheid en ZelfinzichtEnneagramMenselijke metingenPersoonlijkheidPsychologische test
123456789

Type1 - De Perfectionist

Persoonlijkheid “De Verdediger of Perfectionism”

Sterkte punten: Je staat altijd voor je principes en streeft naar perfectie. Deze kwaliteiten helpen je op te vallen in een menigte. Je weet hoe je op jezelf moet reflecteren en hoe je jezelf gemotiveerd kunt houden. je bent daarom altijd een groepsleider.

zwakke punten: Je hebt jou instincten en je emotionele behoeften te veel onderdrukt. Je hart vecht voortdurend tegen alles wat je irrationeel vindt. Als je in zo'n gespannen en prikkelbare toestand verkeert, raak je steeds verder verwijderd van jou standaard van perfectie.

Mogelijke oorsprong "Ze willen dat ik perfect ben"

Je ouders zijn misschien heel streng geweest. Om hun goedkeuring te krijgen of om hun straf te ontlopen, behandelde je jezelf grof/ruw. Je gaf jezelf de schuld en werd boos als je hen teleurstelde door niet aan hun verwachtingen te voldoen.

Romantische Relatie

Aanpak - "Liefde is een test"

Wat romantische relaties betreft, hanteer je de hoogste normen, hecht je waarde aan zelfdiscipline, en wil je jezelf en je partner kneden tot jouw idee van het perfecte stel.

Als je single bent en weigert een relatie aan te gaan, kan dat zijn omdat het moeilijk is je ervan te overtuigen dat mensen bereid zouden zijn je tekortkomingen te accepteren. Het kan ook zijn omdat je de tekortkomingen van andere niet wilt accepteren.

Als je in een relatie zit, bent je misschien nog heel rationeel en objectief en moet je alle verantwoordelijkheden heel duidelijk verdelen, wat een barrière kan opwerpen tussen jou en je partner. Bovendien kan het voortdurend bekritiseren en wijzen op de fouten van je partner spanningen in de relatie veroorzaken. Als je voortdurend je best doet om geen fouten te maken, kan dat ertoe leiden dat je de gevoelens van je partner over het hoofd ziet. Dit kan ertoe leiden dat je partner "zijn/haar interesse" in jou verliest.

Advies

Je hebt iemand nodig die attent en aanmoedigend is, die jouw bijdragen erkent en je persoonlijkheid waardeert. Dit zal je helpen om meer vertrouwen en geduld te hebben in de relatie. Echter, voordat je iemand accepteert, moet je eerst leren om jezelf te accepteren. Het is aan te raden om te stoppen met zinloze klachten en te proberen iets te vinden waar je samen met je partner van kunt genieten.

Werkplek

Aanpak - "Streng the regels volgen"

Je hebt je eigen werk richtlijnen om ervoor te zorgen dat je jou taken met succes en met een hoge efficiëntie kunt voltooien. Als je in een team werkt, eis je van andere de normen die je voor jezelf hebt gesteld. Dit zorgt ervoor dat andere je zien als moeilijk om mee te communiceren en samen te werken. Bovendien zou te veel aandacht voor details je belemmeren bij het voltooien van je taken. Daarnaast, te bang zijn om fouten te maken zou je ook belemmeren om beslissingen te nemen en kansen op te leveren.

Advies

Laat bij het plannen van je werkschema wat ruimte voor reflectie. Probeer te luisteren naar de mening van je collega's en je baas. Zelfs als je het er niet mee eens bent, probeer niet gelijk terug te komen met argumenten. Concentreer je niet alleen op de details, maar probeer ook het volledige plaatje te zien. Om beter in een team te werken, moet je andere niet je eigen normen opleggen.

Corresponderende MBTI Types

Doe nu de MBTI test

INTJ, ISTJ, ENTJ, ISFJ, ISTP

Je bent iemand die veel aandacht besteedt aan details en de nadruk legt op objectieve feiten. Daarom kun je een sleutelrol spelen in de financiële en technologische industrie. Enkele voorbeelden zijn: financieel analist, software-ingenieur, en functies die te maken hebben met productontwikkeling. Omdat je bovendien zeer verantwoordelijk, standvastig en betrouwbaar bent, kunt je het ook goed doen op het gebied van financiën, boekhouding, geneeskunde en onderwijs.

Sociale interacties

Aanpak - "Hardcore criticus"

Je hebt een hekel aan mensen die zonder logica spreken en handelen. Degenen die je niet goed kennen, zouden denken dat je te dwars- en niet benaderbaar bent. Aan de andere kant zouden vrienden die jou echt kennen, weten dat je oprecht en betrouwbaar bent. In je sociale interacties klaag je vaak en probeer je zelfs anderen te veranderen. Het is een manier die je gebruikt om de kritiek die je op jezelf hebt in evenwicht te brengen. Dit zorgt er echter voor dat anderen zich in je buurt gebonden voelen tot jou.

Advies

Je moet begrijpen dat de wereld niet "zwart-wit" is. Het belangrijkste in een relatie is niet goed en fout, maar dat je elkaar vertrouwt. Wij raden je aan om te proberen de dingen vanuit het perspectief van anderen te zien en meer aan de gevoelens van andere te denken. Probeer bijvoorbeeld iemand niet in het openbaar in verlegenheid te brengen, herinner hem/haar of geef privé advies; op die manier zal jou mening in overweging genomen worden.

Uitspraak van een beroemd Type 1 persoon

“Happiness is when what you think, what you say and what you do are in harmony.” (Geluk is wanneer, wat je denkt, wat je zegt, en wat je doet, in harmonie zijn) - Mahatma Gandhi - Mahatma Gandhi

De mening van Type 1 over de andere persoonlijkheden

 • Type 2: Ze herkennen mijn behoeften meteen, maar ik hou er niet van dat ze iedereen tevreden proberen te stellen .
 • Type 3: Ze zijn net als ik ambitieus, maar ze laten zich gemakkelijk meeslepen door dingen.
 • Type 4: Ik bewonder hun artistieke talenten; ze zijn echter erg humeurig en egoïstisch.
 • Type 5: Ze hebben een groot denkvermogen en zijn zeer goed geïnformeerd; ze zijn echter niet erg goed in executies en samenwerkingen.
 • Type 6: Ze hebben een sterk gevoel voor teamwerk, maar ze hebben een laag zelfbeeld en zijn bang voor kritiek.
 • Type 7: Ze zijn erg flexibel, weten hoe ze dingen moeten omzeilen, maar hebben geen geduld en zouden halverwege opgeven.
 • Type 8: Ik ben erdoor geïnspireerd, maar ze zijn roekeloos en luisteren nooit naar het advies van anderen.
 • Type 9: Ze zijn ruimdenkend, maar vermijden graag moeilijkheden; ze missen de moed om hun problemen onder ogen te zien.

Persoonlijkheidssublimatie

 • Slechtste toestand: je wordt extreem verwaand en probeert op irrationele wijze perfect te zijn.
 • Gemiddelde toestand: je traint jezelf voortdurend en wordt depressief omdat de dingen niet perfect zijn.
 • Ideale toestand: je volgt je principes, je bent verantwoordelijk en je past goede strategieën toe in je werk.

Desintegratierichting - Type 4

"Gedomineerd door je emoties"

Wanneer je probeert weg te lopen voor alle druk van het leven, geef je je principes op, waardoor je op jezelf neerkijkt. Je wordt negatief en pessimistisch. Je persoonlijke verdedigingslinie is weggenomen.

Integratierichting - Type 7

'Je imperfectie accepteren'

Als je eenmaal leert je geest te ontspannen, kunt je jou principes flexibeler volgen. Je bent misschien ook bereid om je emotionele behoeften te uiten en te genieten van het plezier in het leven.

Type 2 - De Helper

Persoonlijkheid "De gever van liefde"

Sterkte punten: je bent hartstochtelijk, vol liefde, gevoelig voor de stemmingen en behoeften van mensen, onthoudt ieders favorieten en gewoonten, en staat altijd klaar om anderen te helpen. Je bent daarom een zeer populair persoon.

Zwakke punten: Je zet de behoeften van anderen altijd op de eerste plaats, maar je bent bang om vergeten of afgewezen te worden. Als je, nadat je iets gegeven hebt, geen reactie of goedkeuring van anderen krijgt, raak je erg gefrustreerd, depressief, en zie je de waarde van je eigen bestaan niet meer in.

Mogelijke Oorsprong "Ouders hebben mijn medewerking nodig"

Van jongs af aan was je goed in het observeren van de stemming van mensen. Je handelde naar de emotionele behoeften van je familieleden, of je nu schattig, gehoorzaam, of het kleine hulpje wilde zijn, enzovoort. Het kan zijn dat je aanvoelde dat je ouders hulp in huis nodig hadden en dat je daarom meer verantwoordelijkheden op je nam. Het kan ook zijn dat je ouders niet veel belangstelling voor je toonden en dat je daarom hun aandacht en liefde wilde trekken.

Romantische Relatie

Aanpak - "Probeer liefde te verdienen"

Je zou alles opofferen voor mensen die belangrijk voor je zijn. Je gelooft dat je eerst moet geven om liefde van andere te verdienen. Je hoopt altijd in de positie te zijn van "nodig zijn".

Als je single bent, bent je bang dat jouw geefgedrag of inspanningen geen vruchten zullen afwerpen, daarom aarzel je om verder te gaan in een relatie. Tijdens een periode waarin de relatie onduidelijk is, kan de andere persoon je overdreven geefgedrag als emotionele chantage zien en je verlaten.

Als je in een relatie zit, kun je jouw gedrag veranderen om de ander tevreden te stellen, omdat je bang bent gedumpt te worden. Als de ander traag is in het begrijpen van de signalen, is het pijn en marteling voor jou, en je kunt je gebruikt voelen. Bovendien neem je te veel van het leven van je partner in beslag. Dit kan ertoe leiden dat je partner zich opgesloten voelt rond jou.

Advies

Een partner die kan begrijpen en waarderen wat je hebt gedaan, zou je een veilig gevoel geven. Met dit soort aanmoediging zul je langzaam leren je eigen behoeften te uiten. Als je partner je geen sterke reactie geeft of het niet vaak laat merken, is er geen reden om te klagen of ontmoedigd te zijn. Terwijl je liefde toont aan andere, moet je ook van jezelf houden; terwijl je geeft, leer je ook te ontvangen.

Werkplek

Aanpak - "Je wint de harten van mensen door persoonlijk te zijn"

In een team ben je geneigd om andere te helpen slagen, in plaats van jezelf op te hemelen, wat je een groter gevoel van voldoening geeft. Als je een leider wordt, creëer je een warme werkomgeving voor je ondergeschikten. Waar je wel op moet letten is dat je andere kunt beledigen door te nieuwsgierig te zijn naar hun privacy.

Advies

Laat je op je werkplek niet leiden door emoties of relaties. Als het te persoonlijk wordt, leidt dat af van de taak. Wees je bewust van onderwerpen waar je niet over moet praten; als spraakzaam persoon zou je onbedoeld te veel informatie kunnen delen over de privacy van mensen en in de problemen kunnen komen. Leer jezelf goed kennen, overschat of onderschat je waarde niet.

Corresponderende MBTI-typen

Doe nu de MBTI-test

ESFJ, ENFJ, ESFP, ENFP

Je zou goed zijn in banen waarin je met mensen te maken hebt. HR, verkoop en adviesdiensten zijn bijvoorbeeld banen waarin je kunt schitteren. Je bent snel van begrip, komt graag met nieuwe ideeën en vindt het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Daarom zou je ook succesvol zijn in het werken op het internet of in kunstgerelateerde gebieden. Bijvoorbeeld: interactief ontwerper, acteur en kunstenaar.

Sociale interacties

Aanpak - "Het iedereen naar de zin maken"

Je kent ieders "sympathieën" en "antipathieën". Je kunt vaak de verzoeken van mensen opmerken en vervullen voordat ze erom vragen. Dit maakt je populair in je sociale kringen, maar je wordt er ook moe van. Je bent je ware zelf vergeten en kan andere het beeld geven dat je een hypocriet bent.

Advies

Als je je zorgen maakt over het feit dat je door andere wordt vervangen, moet je je ware zelf vinden. In plaats van te acteren en te switchen tussen personages, is het echter en betrouwbaarder om te "acteren" als jezelf. Het zou helpen als je je gevoel van eigenwaarde opbouwt. Bovendien hoef je niet aan ieders wensen te voldoen om goede relaties op te bouwen.

Uitspraak van een beroemd type 2 persoon

Only do what your heart tells you. (Doe alleen wat je hart je ingeeft) - Prinses Diana

De mening van Type 2 over de andere persoonlijkheden

 • Type 1: Zij volgen de regels, zijn eerlijk en betrouwbaar. Ze behandelen andere echter te hard en hebben geen medeleven.
 • Type 3: Zij zijn uitmuntend en hardwerkend, maar zijn slecht in het toegeven van mislukkingen en het ontvangen van kritiek.
 • Type 4: Zij zijn zeer opmerkzaam, en begrijpen de pijn van andere mensen. Ze zijn echter arrogant en asociaal.
 • Type 5: Zij zijn standvastig in hun houding en hebben kennis van zaken, maar zijn koud en moeilijk in de omgang.
 • Type 6: Zij kunnen heel goed luisteren, maar zijn erg sceptisch en stellen mij voortdurend in vraag.
 • Type 7: Ze zijn serieus en positief, maar hun gedachten zijn niet consistent. Het is moeilijk voor mij om hun tempo te volgen.
 • Type 8: Ze hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en beschermen de minderbedeelden, maar ze zijn te geobsedeerd door het heft in eigen handen te nemen.
 • Type 9: Ze zijn zachtaardig en zijn bereid offers te brengen, maar ze zijn besluiteloos. Daarom slagen ze er vaak niet in belangrijke beslissingen te nemen.

Persoonlijkheidssublimatie

 • Slechtste toestand: je zou je duistere kant verdoezelen met oppervlakkige vriendelijkheid.
 • Gemiddelde toestand: je zou overbezorgd zijn en proberen andere mensen te tevreden te stellen in de hoop meer liefde en aandacht te krijgen.
 • Ideale staat: je bent liefdevol, behulpzaam, positief en enthousiast.

Disintegratie Richting - Type 8

"Oncontroleerbaar verlangen om te controleren"

Wanneer je altijd nodig wilt zijn door anderen, verlang je er eigenlijk naar om ze te beheersen. Je zou beledigd zijn door degenen die jou "vriendelijkheid" afwijzen. Je kunt ze zelfs aanvallen.

Integratie Richting - Type 4

"De pessimistische zelf onder ogen zien"

Als je leert om over jezelf na te denken en je eigen negatieve emoties te accepteren, zul je in staat zijn om liefde op een positieve manier te uiten. Probeer ook niet iedereen tevreden te stellen en concentreer je in plaats daarvan op het nemen van de juiste beslissingen.

Type 3 - De presteerder

Persoonlijkheid "De woordvoerder van de succesologie"

Sterke punten: Mensen noemen je de winnaar van het leven. Je bent meer vastberaden dan de meeste mensen. Als je eenmaal een doel hebt gesteld, werk je hard om rijkdom, status en roem te verdienen.

Zwakke punten: Je bent altijd bezig met het creëren van een optimistisch en succesvol publiek beeld van jezelf, ontkent de negatieve kant van jou persoonlijkheid en probeert je te verbergen voor je tegenslagen. Je probeert ook je emotionele behoeften te verdoezelen met drukte.

Mogelijke Oorsprong "De winnaar krijgt alles"

Je bent al van jongs af aan competitief ingesteld. Het kan zijn dat je veel broers en zussen hebt en dat je je moest onderscheiden om in de familie te blijven. Het kan ook zijn dat je jou ouders zo bewonderde en hoopte op hen te lijken. Je hebt je prestaties opgebouwd om te bewijzen dat je succes kunt bereiken.

Romaanse Relatie

Aanpak - "De relatie moet praktisch zijn"

Als er een conflict is tussen werk en liefde, ben je geneigd het eerste te kiezen. In een relatie ben je er alleen maar mee bezig om een publiek imago van de perfecte minnaar te bewaren, en verwaarloos je gezonde interacties met de andere persoon.

Als je single bent, richt je je zozeer op je carrière dat je geen tijd hebt voor een relatie. Misschien denk je zelfs dat dates tijdverspilling zijn.

Als je een relatie of huwelijk hebt, zorg je er voor dat het praktisch is. Jou geliefde is zeer waarschijnlijk iemand die je kan helpen met je carrière of iemand van wie je denkt dat hij/zij "waarde heeft." Je gelooft dat succesvol zijn het beste voor jou en je partner zal opbrengen. Je gebruikt dit ook om jezelf te motiveren om harder te werken, met als gevolg dat je de echte behoeften van je partner verwaarloost.

Advies

Jou perfecte match zou een attente verzorger zijn; iemand die je volledig kan steunen als je hard werkt en je kan troosten als je je verslagen voelt. Wat je moet weten is dat je partner niet van je houdt vanwege je succes, dus het is ook belangrijk om tijd en moeite te steken in het onderhouden van de relatie. Ga bijvoorbeeld samen op een uitje of geniet van een etentje. Dit zal helpen de relatie op te bouwen.

Werkplek

Aanpak - "Een uitmuntende doener"

Een uitdagende opdracht kan je passie en talenten voor je werk stimuleren. Je bent een hardwerkende doener. Je kunt je team leiden in het efficiënt bereiken van jou doelen. Je gelooft meer in capaciteiten dan in wat dan ook. Daarom, zelfs als je een hekel hebt aan iemand op je werkplek, het houdt je niet tegen om de capaciteiten van die persoon te waarderen. Soms is het echter zo dat het opjagen van succes meer kost dan het oplevert.

Advies

Op het werk zou jou wil om te slagen het team te stimuleren om harder te werken. Het zou echter ook gemakkelijk destructieve concurrentie kunnen veroorzaken en de sfeer van het team kunnen verpesten. Het zou goed zijn als je jezelf concentreert op het ontwikkelen van je eigen capaciteiten in plaats van competitie te voeren met het team. En terwijl je de nadruk legt op efficiëntie, moet je ook waarde hechten aan het opbouwen van het team.

Corresponderende MBTI Types

Doe nu de MBTI-test

ESTJ, ENTJ, ESTP, ENTP

Banen met autoriteit en risico's zijn aantrekkelijk voor jou, zoals durfkapitalist, economisch analist en strateeg. Bovendien zou je passie voor praktisch werk je succes brengen op professionele gebieden, zoals elektrotechnicus, werktuigbouwkundig ingenieur, advocaat en rechercheur.

Sociale interacties

Aanpak - "Sluit vriendschap met nuttige mensen"

Je hebt veel elites binnen je kring. Je uitstraling als winnaar trekt zowel bewonderaars als vijanden aan. In plaats van te zeggen dat je graag vrienden maakt, gaat jou passie voor socializen meer uit naar het uitbreiden van je netwerk. Je vergelijkt jezelf ook graag met anderen. houdt er rekening mee dat je neiging om anderen naar beneden te halen sommige van je bewonderaars zou afwijzen.

Advies

Je zou jezelf kunnen verliezen als je je overgeeft aan het creëren van een publiek beeld van succes voor jezelf. Als jou imago op een dag wordt geschaad, zul je erdoor worden neergeslagen. Je moet de voortdurende beoordeling van "waarde" loslaten en kennis nemen van je ware gevoelens. Als je je meer gedraagt als een gelijke voor andere, zul je nog populairder en geliefder zijn.

Uitspraak van een Beroemd Type 3 Persoon

I'm passionate about learning. I'm passionate about life (Ik ben gepassioneerd over leren. Ik heb een passie voor het leven) - Tom Cruise

De mening van Type 3 over de andere persoonlijkheden

 • Type 1: Ze hebben ambities en volgen principes, maar ze kunnen de kleine fouten van anderen niet tolereren.
 • Type 2: Ze zijn vriendelijk, aardig en tonen vaak zorgzaamheid. Maar al te vaak vind ik hun neus in mijn zaken.
 • Type 4: Ze hebben een geweldige smaak qua mode, maar ze zijn te humeurig, dus ik kan niet in hun aanwezigheid werken.
 • Type 5: Het zijn goede waarnemers met unieke perspectieven, maar ze praten zonder actie.
 • Type 6: Ze zijn oprecht, betrouwbaar en goed in het opvolgen van orders. Ze maken zich echter te veel zorgen over de gevolgen.
 • Type 7: Ze zijn vol energie en brengen vreugde aan anderen. Ze zijn echter te onzorgvuldig en ongeorganiseerd.
 • Type 8: Ze hebben ambitieuze doelen en willen net als ik succesvol worden. Ze zijn echter te geobsedeerd door de controle over te nemen.
 • Type 9: Ze begrijpen mijn innerlijke wereld, maar hebben geen eigen mening, wat niet bevorderlijk is voor mijn besluitvorming.

Persoonlijkheidssublimatie

 • Slechtste toestand: je raakt beledigd als jou imago niet wordt goedgekeurd door anderen.
 • Gemiddelde toestand: je onderdrukt je ware gevoelens met een publiek imago van succes.
 • Ideale toestand: je ontwikkelt je vaardigheden verder en stimuleert andere om zichzelf te ontplooien.

Desintegratierichting - Type 9

"Je levensdoel verliezen"

Wanneer je je ambities ontkent in de hoop op verlichting, raak je meer gestrest. Verstoppen in de hoek en niet opgemerkt worden door anderen zal je in verwarring brengen en je motivatie om te leven wegnemen.

Integratierichting - Type 6

“Mijn ware ik onder ogen zien”

Als je eenmaal beseft dat je ware zelf waardevoller is dan het beeld dat je naar de buitenwereld projecteert en dat je oprechter zou moeten zijn, zul je merken dat je door veel meer mensen wordt bewonderd.

Type 4 - De romanticus

Persoonlijkheid "Melancholische romanticus"

Sterktepunten: Je hebt een passie voor romantiek en een zeldzaam gevoel voor smaak; je bent een geboren artiest. Je past je unieke esthetische principes toe op alle gebieden van het leven.

Zwakke punten: Melancholie is de onderschildering van uw leven. Je concentreert je op de negatieve aspecten van het leven. Je leeft voor altijd in de herinneringen van de dingen waar je spijt van hebt. Je leeft in jou denkbeeldige sprookje, bent extreem emotioneel, en niet bereid op te geven in je zoektocht naar wat onbereikbaar is.

Mogelijke Oorsprong "Ik ben een in de steek gelaten kind"

Je kwam waarschijnlijk uit een disfunctioneel gezin. Je ouders stonden zelden aan je zijde of konden het niet goed met je vinden. Dit heeft je verbitterd doen voelen over het feit dat je in de steek bent gelaten. Misschien verlangde je naar een hechte band met je ouders, maar kreeg je nooit de kans. Zonder een manier om de realiteit te veranderen, begon je mensen te blokkeren en werd je defensief. Je bent altijd erg gevoelig voor dit ontbrekende stuk van je gezinsleven.

Romantische relatie

Aanpak - "De beste zijn diegene die ik niet kan krijgen"

Je bent je hele leven al op zoek naar een soulmate. Zodra je partner een klein foutje maakt, begin je te twijfelen of deze persoon wel de juiste persoon voor je is. Dit zorgt ervoor dat je een mogelijke toekomst voor een relatie afwijst.

Als je single bent, wijs je iedereen af die je ordinair vindt. Je bent in en uit relaties geweest. Op het moment dat je in een relatie zit, kun je de goede of ideale die je hebt gemist niet loslaten. Maar als die relatie voorbij is, begin je hem/haar te missen.

Als je in een relatie zit, blijft je mindset in jou ideale wereld. Je bent niet tevreden met alle aspecten van je partner en begint je hoop te vestigen op de volgende persoon. Bovendien heb je de neiging om de kleine tekortkomingen van je partner te overdrijven. Je kunt zelfs je partner bekritiseren met kwetsende woorden bij het uiten van jou eigen teleurstelling en pijn.

Advies

Jou perfecte match zou iemand zijn die goed weet hoe hij of zij een relatie moet onderhouden. Deze persoon zal je gedachten respecteren en proberen jou beelden van een romantische relatie te vervullen. In deze relatie moet je de inbreng van je partner waarderen en proberen mee te gaan in de begeleiding van je partner. Leer ook om je liefde duidelijk te uiten en tegelijkertijd toleranter te zijn ten opzichte van de tekortkomingen van je partner.

Werkplek

Benadering - "Voorstander van mijn eigen esthetiek"

Je vindt het belangrijk om je ware ik te laten zien, dat gebaseerd is op uw idealistische ideeën. Zelfs in alledaagse situaties probeer je nieuwe betekenissen te vinden; dit helpt bij jou creativiteit. Aan de andere kant wordt je gemakkelijk meegesleept door je stemmingen en racende gedachten. Daarnaast mis je organisatorische vaardigheden en uithoudingsvermogen.

Advies

Je volgt van nature je hart; daarom moet je een goed levensplan hebben. Als je nog een inhaalslag probeert te maken ten opzichte van mensen van vergelijkbare leeftijd, is het raadzaam een praktische vaardigheid te bemachtigen waarmee je levensonderhoud kunt voorzien en waarmee je jou dromen kunt verwezenlijken.

Corresponderende MBTI Types

Doe nu de MBTI-test

ISFJ, INFJ, ISFP, INFP, ENFP

Kunst en creatieve gebieden kunnen je een platform bieden om jezelf te uiten. Bijvoorbeeld: ontwerper, auteur en muzikant. Je richt je ook op je innerlijke emoties en diepe geweten, waardoor je goed bent in het helpen van andere bij het vinden van hun potentieel. Daarom zijn carrières op het gebied van klantenservice, gezondheidszorg en onderwijs ook geschikt voor jou. Bijvoorbeeld: psycholoog, voedingsdeskundige en universiteitsprofessor.

Sociale interacties

Aanpak - "Blijf mysterieus"

Je houdt ervan om alles om je heen te interpreteren met ingewikkelde perspectieven. Je gelooft de boodschappen van anderen niet gemakkelijk zoals ze zijn. Mensen voelen zich ongemakkelijk en onder druk gezet om je heen. Je gedachten dwalen af en je bent inconsequent in je houding ten opzichte van mensen en dingen. Je gebruikt graag sarcasme om je punten te illustreren en dit maakt dat andere je zien als arrogant en gemeen.

Advies

Door altijd afstand te houden van mensen die je begrijpen, zou je hen kunnen dwingen afstand te nemen. Het zou goed zijn om meer rekening te houden met de gevoelens van andere mensen wanneer je jou persoonlijkheid toont. Je zult in staat zijn oprechte en betrouwbare relaties op te bouwen wanneer mensen die anders zijn dan jou zich gerespecteerd en erkend voelen.

Uitspraak van een beroemd type 4 persoon

Conscience is a man's compass. (Het geweten is het kompas van een man) - Vincent van Gogh

De mening van Type 4 over de andere persoonlijkheden

 • Type 1: Ze zijn erg georganiseerd en verantwoordelijk, maar ik kan niet tegen hun perfectionisme.
 • Type 2: Ze weten me te waarderen, maar ze behandelen iedereen met liefde, ik denk dat ze niet oprecht zijn.
 • Type 3: Ze hebben duidelijke doelen en kracht in de uitvoering, maar ze houden er niet van om hun ware gevoelens te tonen.
 • Type 5: Ze zijn intelligent, maar soms gedragen ze zich koel en houden afstand.
 • Type 6: Ze zijn aardig, betrouwbaar en oprecht. Maar ze begrijpen mijn gevoelens niet.
 • Type 7: Ze zijn vol energie en hebben een geweldig gevoel voor humor, maar ze hebben niet veel gevoelens en nemen hun werk niet serieus.
 • Type 8: Ze gaven me een veilig gevoel, maar ze lieten me niet focussen op zelfverbetering.
 • Type 9: Ze respecteren mijn gedachten, maar missen passie. Zij zijn het type dat het moeilijk zou vinden om een middenweg te vinden.

Persoonlijkheidssublimatie

 • Slechtste toestand: je zou je in de hoek verstoppen als je depressief zou zijn .
 • Gemiddelde toestand: je zou altijd de menigte willen vermijden en je terugkeren in zelfmedelijden.
 • Ideale toestand: je zou goede interacties hebben met anderen, en je innerlijke gevoelens uiten.

Desintegratierichting - Type 2

"Creëer de illusie van geliefd te zijn"

Wanneer je weg bent van de massa en alleen bent met je geliefde, probeer je een aanhankelijk gevoel en medelijden te creëren.

Integratierichting - Type 1

“Leef echt in het moment”

Wanneer je uit de denkbeeldige wereld stapt en de principes van de echte wereld volgt, zul je jezelf weer vinden, terwijl je leert hoe je verantwoordelijkheden op je neemt. Je zult dan een nieuw soort schoonheid ervaren en betere vaardigheden leren in het creëren van mooie dingen.

Type 5 - De Waarnemer

Persoonlijkheid "Ik denk dus daarom ben ik"

Sterktepunten: Je hebt een sterk gevoel van nieuwsgierigheid en wilt alles te weten komen. Je analyseert graag, denkt kritisch na en onderzoekt de aard en de principes van de wereld. Je geniet ervan alleen te zijn. Je bent een rustige en wijze omstander.

Zwakke punten: Je vermijdt de massa en hebt een defensieve persoonlijkheid. Je vindt plezier in het nadenken in eenzaamheid. Bovendien ben je zo geobsedeerd door denkspelletjes dat je egocentrisch en koudhartig bent geworden, en niet bereid iets voor anderen te doen.

Mogelijke Oorsprong "Ik kan alleen op mezelf vertrouwen om te slagen"

Je was anders dan de andere kinderen toen je jong was. Je had niet veel aandacht van je ouders nodig. Het grootste deel van je tijd verbracht je door je in je eigen ruimte te verstoppen en te doen waar je zin in had. Je vertrouwde niet op je ouders, omdat je niet geloofde dat ze je konden helpen succesvol te zijn. Als volwassene praat je zonder veel emotie over je familie.

Romantische relatie

Aanpak - "Ambivalent afweermechanisme"

Je verlangt naar een echte relatie, maar bent bang dat je jou persoonlijke ruimte zou verliezen. Je kunt je ook niet volledig afschermen en bent streng in het controleren van de manier waarop je je gevoelens uit.

Als single leef je in eenzaamheid en negeert je alles om je heen. Vergeleken met alle andere typen heeft dit persoonlijkheidstype de meeste moeite met het aangaan van een intieme relatie.

Als je een relatie hebt, ben je heel kieskeurig in het bewaren van je privacy. Je laat jou partner geen deel uitmaken van je leven op andere gebieden. Als je partner ruzie met jou maakt over dit onderwerp, vermijdt je dat jou emoties loskomen en kies je ervoor te vluchten in je eigen wereld. Als je alleen bent, herinner je je de goede kanten van je partner. Echter, alles zal weer worden vergeten wanneer je het weer goed maakt met je partner.

Advies

Jou perfecte match zou iemand zijn die zou waarderen dat je goed op de hoogte bent en die de manier waarop jij met je gevoelens omgaat zou accepteren. Deze persoon kan iemand van hetzelfde persoonlijkheidstype zijn. Iets om rekening mee te houden is dat beredenering de emotionele behoeften niet kan vervangen. Zelfs met iemand die je kan begrijpen, zul je nog steeds de tijd en moeite moeten steken in het onderhouden van de relatie.

Werkplek

Aanpak - "De deskundige met kennis van zaken"

Op het werk maak je je alle theoretische kennis snel eigen. Je bekijkt problemen uitgebreid en grondig. Dit leidt ertoe dat je een expert op een gebied wordt. Je houdt er ook van om dingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Je breekt graag de traditionele manieren en denkt graag buiten de box, wat vaak wordt beloond met onverwachte uitkomsten. Aangezien je echter de neiging hebt om samenwerking met andere te vermijden, zou je nog minder sociaal kunnen worden.

Advies

Probeer in het team te passen en sta meer open voor sociale interactie. Leer met andere samen te werken; het is oké om een teamspeler te zijn. Leer de sterke punten van andere te waarderen en leer van andere op een nederige manier. Dit kan soms tot betere resultaten leiden dan hard werken in je eentje.

Corresponderende MBTI Types

Doe nu de MBTI-test

INTP, INTJ, ISTP, ISTJ, INFP

Je bent goed in logica en analyse, dus je ideale functies liggen op het gebied van technologie en financiën. Bijvoorbeeld: computeringenieur, data-analist en econoom. Je leert snel hoe je complexe machines moet bedienen; een loopbaan in de medische wereld is ook een goede keuze voor jou. Je zou ook een goede civiel ingenieur, elektrotechnicus en ECG-deskundige zijn.

Sociale interacties

Aanpak - "De vele gezichten van jezelf verbergen"

Je hebt veel verschillende soorten vrienden, maar ze kennen je alleen op het gebied waarop je interacties met hen had. Je laat niet alle kanten van jezelf aan mensen zien, noch stel je vrienden van het ene gebied aan het andere voor. In het algemeen filter je eerst de mensen die je hebt ontmoet in je geest, kies je degenen die de moeite waard zijn om aandacht aan te schenken, en dan begin je langzaam emotioneel betrokken te raken bij de relaties.

Advies

Leer om de emotionele behoeften van jezelf en anderen oprecht aan te voelen. Dit is geen tijdverspilling, maar zal je juist helpen een betere levenssituatie op te bouwen. Neem initiatief en blijf niet staan wachten tot anderen de eerste stap zetten. Verlaag je verwachtingen van de interacties met anderen en probeer je aan te sluiten bij onderwerpen waar mensen over praten.

Uitspraak van een beroemd type 5 persoon

If you can't explain it simply, you don't understand it well enough. (Als je het niet eenvoudig kunt uitleggen, begrijp je het niet goed genoeg.) - Albert Einstein

De mening van Type 5 over de andere persoonlijkheden

 • Type 1: Ze hechten waarde aan principes, maar zijn gebonden aan details en kunnen het grote geheel niet zien.
 • Type 2: Door hun tolerantie kan ik me ontspannen, maar ze voelen zich overdreven georiënteerd in hun relaties.
 • Type 3: We kunnen enkele standpunten uitwisselen, maar we kunnen niet te diep in gedachten gaan.
 • Type 4: Ze zijn standvastig in hun mening en komen graag met nieuwe dingen. Hun stemmingswisselingen maken me echter moe.
 • Type 6: Het zijn stevige en betrouwbare partners, maar ik ben het zat dat ze dezelfde vragen herhalen.
 • Type 7: Ze zijn vol passie met een actieve geest, maar ze storen me altijd als ik alleen wil zijn.
 • Type 8: Ze hebben rechtvaardigheidsgevoel en sterke uitvoeringsvaardigheden, maar ze zijn te dominant en houden geen rekening met de gevoelens van anderen.
 • Type 9: Ze zijn zachtaardig en respecteren mijn gedachten, maar ze missen het vermogen om te analyseren en een goed oordeel te vellen.

Persoonlijkheidssublimatie

 • Slechtste toestand: je verliest het contact met de echte wereld en raakt verstrikt in een lus van vragen en gedachten.
 • Gemiddelde toestand: je geeft toe aan denken, niet bereid om je gedachten in daden om te zetten.
 • Ideale toestand: je lost allerlei problemen op met je overvloed aan kennis.

Desintegratierichting - Type 7

'Entertainment gebruiken als een ontsnapping aan de realiteit'

Wanneer je een leven vol opwinding verlangt en veel moeite steekt in zinloze sociale interacties, word je ongezelliger. Je zou je inzichten en denkvermogen verliezen waar je in het verleden trots op was.

Integratierichting - Type 8

“Verbeter je leven met actie”

Wanneer je je angst om niet deskundig genoeg te zijn overwint en in plaats daarvan stevig en moedig deelt wat je weet, zul je in staat zijn om te slagen in je sociale en professionele leven.

Type 6 - De Scepticus

Persoonlijkheid "De loyale scepticus"

Sterkte punten: Je bent erg voorzichtig en kijkt altijd uit naar mogelijke problemen. Je bent altijd goed voorbereid voordat je iets onderneemt en je probeert altijd potentiële risico's te vermijden. In een menigte ben je zeer betrouwbaar, verantwoordelijk en loyaal.

Zwakte punten: Je bent angstig, achterdochtig en ziet alles als gevaar. Je bent bang gewond te raken en verwijt jezelf dat je niet voorzichtig genoeg bent als je toch gewond raakt.

Mogelijke oorsprong "Een jeugd zonder veilig gevoel"

Voor jou was je gezin vol onzekerheden. Het kan zijn dat je steeds verhuisde. Het kon ook zijn dat je ouders humeurig waren, waarbij ze je zonder waarschuwing bekritiseerden of straften. Daarom moest je altijd alert zijn. Misschien logen je ouders de hele tijd, waardoor je mensen met gezag niet vertrouwde en je je altijd onzeker voelde.

Romantische relatie

Aanpak - "Liefde is een test"

Je zou een zeer loyale partner in een relatie zijn, maar je gelooft niet dat je partner net zo loyaal kan zijn als jij. Je zou je partner altijd verdenken en dat zou veel conflicten tussen jullie veroorzaken.

Als je single bent, ben je misschien bang om een relatie te beginnen omdat je bang bent dat je gekwetst zult worden en gebruikt zult worden. Het kan ook zijn dat je voorspelt dat de relatie niet goed zal aflopen.

Als je in een relatie zit, zou je vaak manieren bedenken om je relatie te testen om met de ongemakkelijke gevoelens van je zorgen om te gaan. Zelfs nadat je een duidelijk antwoord van je partner hebt gekregen, blijf je zijn/haar acties observeren om de motieven erachter te vinden. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen deze vertrouwensproblemen groeien en leiden tot het einde van de relatie.

Advies

Zelfs de meest geduldige partner kan het niet verdragen om steeds maar weer te worden ondervraagd. Als je een duurzame en stabiele intieme relatie wilt opbouwen, is vertrouwen de sleutel. Het zou helpen als je leert om niet achterdochtig te zijn en beschuldigingen te uiten. Er zal verbetering komen als je erop vertrouwt dat de persoon die echt van je houdt, loyaal aan je zal zijn. Als je volledig eerlijk met je partner praat, zullen onnodige misverstanden tot een minimum beperkt blijven.

Werkplek

Aanpak - "Bereidt je voor op het ergste"

Op je werk kun je goed met conflicten omgaan omdat je de risico's altijd van tevoren inschat. Als zich een grote conflict of probleem voordoet, kun je altijd rustig oplossingen aandragen. Bovendien wordt je door je loyale en verantwoordelijke kwaliteiten door je leidinggevenden vertrouwd en gewaardeerd. Door je achterdochtige aard aarzel je echter bij het nemen van beslissingen en laat je grote kansen liggen. Het weerhoudt je er ook van om je aan te passen aan veranderingen in de omgeving.

Advies

Het is niet nodig om bij alles te voorzichtig te zijn. Maak risicoanalyses op basis van prioriteiten. Probeer je gewoonte van uitstelgedrag, die vaak het gevolg zijn van je besluiteloosheid, te veranderen. Observeer geduldig hoe de dingen gaan en probeer je meer op de positieve kant van de dingen te richten. Je hoeft niet iedereen te wantrouwen alleen maar omdat je teleurgesteld was in één persoon, want anders breng je jezelf in een geïsoleerde positie.

Corresponderende MBTI-typen

Doe nu de MBTI-test

ISFJ, INFJ, ISTJ, ESTJ, ESFJ

Als voorzichtig en detailgerichte persoon, ben je zeer geschikt voor banen die een hoge mate van alertheid vereisen. Bijvoorbeeld: risicobeoordeling, scouting, kwaliteitsinspecties en audit. Ook functies bij een aantal maatschappelijke instanties zouden voor jou aantrekkelijk zijn, zoals arts, leraar, hoofd van een maatschappelijke organisatie en geestelijk verzorger.

Sociale interacties

Aanpak - "Niet snel iemand durven vertrouwen"

Je houdt ervan om de echte motieven van mensen te raden. In de omgang met anderen ben je altijd op je hoede. Je bent bang dat hoe hoger je verwachtingen zijn, hoe groter de teleurstellingen zullen zijn, dus begin je met aan te nemen dat iedereen heel slecht is. Om jezelf te beschermen, lijk je gehoorzaam in het bijzijn van mensen met autoriteit. Je zou kunnen besluiten een plaats te verlaten als je je onzeker voelt. Je verantwoordelijkheidsgevoel en voorzichtigheid zijn waarschijnlijk het gevolg van angst voor de gevolgen van het maken van een fout.

Advies

Bouw aan je zelfvertrouwen, bouw je gevoel van veiligheid niet op anderen. Zie de negatieve aspecten van de menselijke natuur onder ogen; iedereen heeft tekortkomingen, dus sluit een persoon niet volledig uit alleen vanwege de tekortkomingen. Probeer meer te denken aan de gelukkige momenten van de interacties met mensen. Je zult meer ontspannen en gelukkiger zijn als je de dingen op een eenvoudigere manier bekijkt.

Uitspraak van een beroemd type 6 persoon

If you can make a woman laugh, you can make her do anything. (Als je een vrouw kunt laten lachen, kun je haar alles laten doen.) - Marilyn Monroe

Type 6's mening over de andere persoonlijkheden

 • Type 1: Ze volgen principes, maar zouden me bekritiseren en me in verlegenheid brengen over kleine dingen in het bijzijn van andere.
 • Type 2: Ze geven om me, maar ze behandelen anderen hetzelfde, dus ik vermoed dat ze niet oprecht zijn.
 • Type 3: Ze moedigen me aan en helpen me vertrouwen op te bouwen. Ze zouden echter liegen om hun publieke imago te behouden.
 • Type 4: Ik bewonder hun creativiteit, maar ze zijn altijd humeurig en dat maakt me onzeker.
 • Type 5: Ze komen hun beloften na zoals ik, maar ze zien mijn afhankelijkheid als een last.
 • Type 7: Ze kunnen me vreugde brengen, maar ze zijn zo opvliegend dat ze niet het geduld hebben om naar me te luisteren.
 • Type 8: Ze zijn zelfverzekerd en besluitvaardig, maar ze zijn zich niet bewust van mogelijke risico's en denken nooit na over de gevolgen.
 • Type 9: Ze zijn erg meegaand, maar hebben geen duidelijk standpunt over zaken, waardoor ze moeilijk te begrijpen zijn.

Persoonlijkheidssublimatie

 • Slechtste toestand: je wordt verpletterd door angst; je lijkt aan de buitenkant opschepperig, maar hebt eigenlijk een heel laag zelfbeeld.
 • Gemiddelde staat: je hebt geen vertrouwen en vertrouwt op autoriteiten, maar verzet je tegelijkertijd tegen de autoriteiten.
 • Ideale toestand: je evalueert risico's rationeel en bent loyaal aan je doelstellingen.

Desintegratierichting - Type 3

“Zie de hele wereld als je vijand”

Als je steeds dieper aan jezelf gaat twijfelen, zou je jezelf maskeren met een vals beeld. Je zelfrespect zou nog lager worden en je zou erg defensief worden als je door anderen werd afgekeurd.

Integratierichting - Type 9

"Innerlijke kracht verkrijgen"

Als je eenmaal je angst hebt overwonnen, vertrouwen in jezelf hebt, en andere vertrouwt, zul je optimistischer, ruimdenkender en medelevender worden. Dan zul je een rolmodel worden dat andere kunnen volgen.

Type 7 - De Pionier

Persoonlijkheid "Vrijuit jagen op plezier"

Sterkte punten: Je bent van nature optimistisch, nieuwsgierig naar het onbekende en jaagt koste wat kost geluk na. Je bent creatief, denkt buiten de box om en inspireert anderen.

Zwakke punten: Je bent bang voor druk, en vermijdt alle pijn en beperkingen in het echte leven. Je verdoezelt de leegte door een vrolijk masker op te zetten. Je overdrijft ook goede dingen over jezelf om je zelfverzekerder te voelen, maar wat je werkelijk hebt is een laag gevoel van eigenwaarde.

Mogelijke Oorsprong "Bewaar alleen de gelukkige herinneringen"

Zelfs als je ouders heel streng waren, zou je toch je best doen om wat plezier in het leven te brengen en proberen de alledaagse werkelijkheid te ontvluchten. Je zou selectief de ongelukkige ervaringen vergeten en de negatieve aspecten van je persoonlijkheid vermijden. Als volwassene heb je alleen maar positieve en gelukkige herinneringen aan je verleden.

Romantische relatie

Aanpak - "Nieuwigheid najagen"

Je bent energiek en gezellig. Je verovert de harten van mensen door alle goede dingen te delen die in je leven gebeuren, maar je zou je niet te veel laten betrekken in een relatie.

Als single jaag je nieuwe en opwindende dingen na, je wordt intiem met een paar verschillende mensen en je bent niet bereid om je te binden aan één persoon.

Als je een relatie hebt, wil je niet aan banden worden gelegd door je partner. Je bent bang dat de relatie saai wordt. Je jaagt nog steeds op spannende ervaringen en negeert de behoeften van je partner. Je houdt er niet van om conflicten aan te gaan en gaat als zodanig liever elke confrontatie uit de weg. Dit resulteert in zeer korte en vrijblijvende relaties.

Advies

Jouw perfecte match zou iemand zijn die weet hoe hij/zij jouw levensinstelling kan waarderen. Deze persoon zou ook iemand zijn die je kan leren hoe je liefde moet geven, hoe je verantwoordelijk moet zijn, en hoe je van het aangename in het gewone leven moet genieten. Er zijn meer dan alleen maar prettige dingen in het leven. Je zult moeten leren hoe je de negatieve aspecten ervan onder ogen kunt zien. Het vermijden van deze aspecten zal het alleen maar erger maken. Wanneer zich conflicten voordoen, probeer dan met je partner te communiceren, want dit zal jullie relatie helpen versterken.

Werkplek

Aanpak - "De koning van het brainstormen"

Je hebt aandacht voor nieuwe dingen, bent goed in afwijkend denken, en kunt snel handelen in een omgeving die hoge kwaliteit en een hoog tempo vereist. Je brengt altijd inzichten in het team. Maar om dezelfde redenen is het voor jou altijd moeilijk om je te concentreren en één taak af te maken. Je kunt geen strikte procedures volgen. Je kunt ook niet goed presteren in banen die aandacht voor details en voorzichtigheid vereisen.

Advies

Leer om analyses te maken, conclusies te trekken en dieper over zaken na te denken. Leer door te zetten en vol te houden bij het afmaken van een klus. Je zult verbaasd zijn wat je daarbij tegenkomt. Je moet beginnen te leren hoe je risico's evalueert voor belangrijke zaken die het hele team kunnen beïnvloeden en plannen hoe je met mogelijke problemen omgaat.

Corresponderende MBTI Types

Doe nu de MBTI-test

ENFP, ENTP, ESFP, ESTP

Je zit vol energie en bent erg sociaal, je zult een groot voordeel hebben in dienstverlenende en consulting-gerelateerde industrieën. Bijvoorbeeld: management consultant, strategisch consultant en loopbaanplanner. Ook zou jij, met grote creativiteit, slagen op gebieden die te maken hebben met internet en kunst, zoals technologische productontwikkelaar en kunstontwerper.

Sociale interacties

Aanpak - "De charmante narcist"

Je bent sociaal en hebt een breed spectrum aan interesses. Je bent altijd degene die sociale evenementen organiseert. Mensen voelen zich ontspannen en gelukkig om je heen. Maar omdat je alleen geïnteresseerd bent in nieuwe dingen, neem je geen verantwoordelijkheden op je. Daarom zullen niet veel mensen bereid zijn een diepere relatie met je aan te gaan. Ook ben je niet graag in de buurt van mensen die niet erg interessant zijn.

Advies

Wees niet hebzuchtig en jaag niet te veel dingen tegelijk na; dit kan er uiteindelijk toe leiden dat je alles verliest. Kijk objectiever naar de werkelijkheid en overdrijf niet in je capaciteiten. Hecht waarde aan de beloften die je hebt gedaan en kom ze na. Vrienden die je hebt ontmoet tijdens het plezier maken zijn niet per se betrouwbaar, dus wees alert en voorkom dat je wordt gekwetst.

Uitspraak van een beroemd type 7 persoon

You should never take more than you give. (Je moet nooit meer nemen dan dat je geeft.) - Elton John

Type 7's weergaven van de andere persoonlijkheden

 • Type 1: Ze hebben oog voor detail, wat ik niet heb. Ze bekritiseren echter alles en weten niet hoe ze van het leven moeten genieten.
 • Type 2: Ze zijn gepassioneerd, attent en waarderen mijn behoeften. Ze proberen me echter altijd te veranderen.
 • Type 3: Ze zijn erg actief in sociale contacten, maar ze zijn workaholics en geven alleen om het behalen van resultaten.
 • Type 4: Hun uitstraling en gevoeligheid trekt me aan, maar ze zijn te negatief en pessimistisch.
 • Type 5: Ik bewonder hun wijsheid, maar ze zijn ongezellig en houden er niet van om te close met andere te zijn.
 • Type 6: Ze zijn betrouwbaar en verantwoordelijk, maar ze maken zich te veel zorgen en hebben altijd kritiek en noemen me kinderachtig.
 • Type 8: Het is goed dat ze niet bang zijn om de autoriteiten uit te dagen, maar ze geven graag bevelen en verwachten dat ik volg.
 • Type 9: Ze zijn makkelijk in de omgang en respecteren mijn vrijheid, maar ze zijn besluiteloos en onproductief.

Persoonlijkheidssublimatie

 • Slechtste toestand: je zou irrationeel worden en plezier hebben zonder zelfbeheersing.
 • Gemiddelde toestand: je zou angstig zijn, opwinding verlangen, maar halverwege opgeven.
 • Ideale toestand: je bent gepassioneerd en scherp, en komt actief met nieuwe ideeën.

Desintegratierichting - Type 1

"Een verschrikkelijke zelfbeheersing"

Wanneer je probeert te zijn zoals andere om jezelf in bedwang te houden en te streven naar perfectie, dwing je jezelf om te doen wat je niet interesseert. Op deze manier zul je je gevangen voelen en nog angstiger worden. Je wordt iemand die graag klaagt, bekritiseert, en je daardoor optimistische karakter verliest.

Integratierichting - Type 5

"Houd je geest in balans"

Zodra je je nieuwsgierigheid begint te beheersen en de goede en slechte kanten van de wereld op de juiste manier ziet, zal je passie je creativiteit stimuleren. Je zult de kracht van gedachten en de wonderen van de wereld voelen.

Type 8 - De rechtvaardige

Persoonlijkheid "De held van gerechtigheid"

Sterke punten: Je bent een natuurlijke strijder met een sterke wil, die graag uitdagingen aangaat. Je hebt een ambitie om te slagen. Als je eenmaal je doel hebt vastgesteld, zul je alles geven om het te verwezenlijken.

Zwakke punten: Je bent een egocentrisch persoon die bang is de macht om de controle te houden te verliezen. Je weigert je fouten en zwaktes toe te geven. Je hebt de neiging om te oordelen op basis van relaties en kunt gemakkelijk zeer extreem worden.

Mogelijke Oorsprong "De sterke veranderen het lot"

In je jeugd ben je waarschijnlijk oneerlijk behandeld en daarom heb je altijd geprobeerd het gezag uit te dagen. Je realiseerde je dat je sterk moest worden om je eigen lot in handen te nemen en de zwakkeren om je heen te beschermen. Het kan ook zijn dat je altijd door volwassenen bent bekritiseerd omdat je er zwak uitzag, dus om hun wens in vervulling te laten gaan, moest je sterk worden.

Romantische Relatie

Aanpak - "Ik neem het heft in handen"

Aan de buitenkant ben je het middelpunt van de belangstelling. Maar van binnen voel je je eenzaam. Er zijn niet veel mensen die echt in jouw wereld kunnen binnendringen, en daarom werk je ook zo hard om degene van wie je het meest houdt te beschermen.

Als je single bent, ben je erg defensief. Je laat niemand binnen zonder dat de tijd het heeft bewezen.

Als je in een relatie zit, ben je de sterkste bescherming van je partner. Als je voelt dat je op je partner begint te vertrouwen, voel je je onzeker en maak je je zorgen dat je verraden wordt. Je zult nog dominanter worden in het controleren van je partner. Conflicten zouden een grote ruzie tussen jullie twee veroorzaken en je partner zal gekwetst worden door je hardheid.

Advies

Jouw perfecte match is iemand die zachtaardig en begripvol is, die begrijpt hoe jij liefde uitdrukt. Deze persoon is ook iemand die weet hoe hij/zij je zwakheden kan beschermen en iemand die je het meest kunt vertrouwen. Je moet leren om je zwakheden toe te geven en te reageren op de liefde en inspanning van je partner. Wanneer zich conflicten voordoen, vergeet dan niet om kalm te blijven en niets te doen waar je spijt van zult krijgen.

Werkplek

Aanpak - "Geboren om een leider te zijn"

Op je werkplek heb je de kwaliteit van een leider en ben je vaak degene die de beslissingen neemt. Je weet hoe je het team moet aanmoedigen en opbouwen. Je weet hoe je mensen moet managen en aanstellen op basis van hun talenten. Je weet ook hoe je je team naar een betere toekomst moet leiden. Je bent daarentegen erg rechtlijnig en denkt niet veel na over de consequenties. Je overdreven dominante stijl kan ervoor zorgen dat andere je niet echt willen volgen.

Advies

Probeer bij problemen eerst tot rust te komen en voorkom impulsief handelen. Luister eerst, vooral naar de tegengestelde meningen, voordat je een beslissing neemt. Probeer zaken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en met betere oplossingen en plannen te komen. Leer fouten toe te geven en te corrigeren. Het zal je niet minder daadkrachtig maken; aan de andere kant zullen mensen je meer vertrouwen en denken dat je een wijs en betrouwbaar leider bent.

Corresponderende MBTI Types

Doe nu de MBTI-test

ESTP, ENTP, ESTJ, ENTJ

Als iemand die van macht houdt, zou je waarschijnlijk bij de overheid gaan werken als ambtenaar. Je kunt ook de verantwoordelijke worden op een bepaald gebied. Bijvoorbeeld: een afdelingshoofd, projectdirecteur en senior manager. Je hebt ook ambities en kijkt naar het hele plaatje. Daarom wordt je wellicht ook strategisch consultant, oprichter van een bedrijf of ondernemer.

Sociale interacties

Aanpak - "Verover ieders hart"

Met een open mind verberg je nooit je waardering voor de talenten van andere mensen. Je zou er alles aan doen om van je vijanden je vrienden te maken. Je bent gul voor vrienden, laat altijd je ware ik zien, en brengt veel tijd met ze door. Je probeert echter alles te controleren, waardoor mensen om je heen zich erg ongemakkelijk voelen.

Advies

Probeer te controleren hoe je je emoties uit. Zelfs als de andere persoon geen vriend is, is het niet nodig om deze persoon als je vijand te zien. Wees voorzichtig dat je verlangen om anderen te controleren je oorspronkelijke bedoeling niet overschaduwt. Mensen zullen bereid zijn je te volgen als je trouw blijft aan de principes die je zelf hebt opgesteld. Wees rationeel bij het vellen van een oordeel; te extreme acties zijn niet de verstandigste manier om gerechtigheid te brengen.

Uitspraak van een Beroemd Type 8 Persoon

We make a living by what we get, but we make a life by what we give. (We leven van wat we krijgen, maar het leven komt van wat we geven.) - Winston Churchill

De mening van Type 8 over de andere persoonlijkheden

 • Type 1: Ze zijn erg georganiseerd, maar ze weten niet hoe ze dingen creatief moeten bedenken en lastige dingen moeten omzeilen.
 • Type 2: Ze helpen graag anderen en zijn bereid zichzelf daarvoor op te offeren, maar ze mogen zichzelf niet in gevaar brengen voor anderen.
 • Type 3: Ze zijn erg productief. Ze zijn echter niet eerlijk in het uiten van zichzelf, wat een verkeerd beeld zou creëren.
 • Type 4: Ze zijn opstandig. Ik kan ze er niet van weerhouden zichzelf pijn te doen met negatieve emoties.
 • Type 5: Het zijn geweldige denkers, maar slechte uitvoerders. Hun kilheid maakte me ongemakkelijk.
 • Type 6: Het zijn betrouwbare partners, maar ze zijn bang om risico's te nemen en zijn overdreven beschermend.
 • Type 7: Ze zijn energiek en interessant, maar ze negeren bevelen en dagen mijn gezag uit.
 • Type 9: Ze zijn over het algemeen gemakkelijk in de omgang, maar diep van binnen erg koppig. Ze zijn ook erg passief.

Persoonlijkheidssublimatie

 • Slechtste toestand: je zou alles en iedereen om je heen aanvallen, wat je destructief maakt.
 • Gemiddelde toestand: je houdt geen rekening met de gevoelens van andere mensen en zou impulsief handelen.
 • Ideale toestand: je zou een duidelijke richting hebben, ver in de toekomst kunnen kijken en mensen naar succes leiden.

Desintegratierichting - Type 5

"Een eenzame strateeg"

Wanneer je complotten tegen anderen probeert te gebruiken om je eigen autoriteit te beschermen, begin je koud te worden tegenover anderen. Nadat je je sociale netwerk en de menigte hebt verlaten, zal je mentaal langzaam instorten van angst en eenzaamheid.

Integratierichting - Type 2

“Heb een open mind”

In plaats van ervoor te zorgen dat mensen je in angst gehoorzamen, gebruik je jou autoriteit om anderen te helpen. Als je de voordelen van mensen als jou doel stelt, zult je hun harten veroveren. Je karakter zal ook openstaan.

Type 9 - De Vredestichter

Persoonlijkheid "De vriendelijke vredestichter"

Sterkte punten: Je kunt goed luisteren omdat je een aangeboren vermogen hebt om iemands emoties aan te voelen. Je bent ook goed in het ontdekken van de waarde van andere mensen. Je kunt zelfs de wensen van mensen en je eigen zelfontplooiing combineren. Je vervult je eigen waarden door de verzoeken van andere mensen te volgen.

Zwakke punten: Je zou je eigen behoeften opgeven om conflicten met anderen te vermijden. Na verloop van tijd wordt je besluiteloos en hebt je geen eigen mening meer. Wanneer je voor problemen staat, kun je geen oordeel vellen. Zonder een duidelijk standpunt verlies je ook de steun van anderen.

Mogelijke oorsprong "Als ik geen compromis sluit, word ik in de steek gelaten"

Als kind heb je misschien midden in conflicten gezeten, en ben je heen en weer geslingerd tussen twee partijen. Misschien werd je genegeerd en gedistantieerd nadat je je mening had gegeven, waardoor je aannam dat je nutteloos was. Je isoleerde jezelf en leerde een kalme manier te gebruiken om de effecten die de conflicten op je hadden weg te verwerken. Langzaam verborg je je innerlijke zelf en vormde je een gewoonte om gewoon met andere mensen mee te gaan.

Romantische Relatie

Aanpak - "Ik hou van je, en jij bent vrij"

Je bent een attente en nette partner. Je toont altijd je liefde aan je partner. Je geeft ook alle vrijheid die er is aan je partner.

Als je single bent, ben je misschien bang om een relatie aan te gaan vanwege je ervaringen uit het verleden. Je bent bang dat je weer gekwetst zult worden nadat je alles hebt gegeven.

Als je een relatie hebt, zet je je partner in het middelpunt van je leven. Je geeft zonder spijt en doet er alles aan om conflicten te vermijden. Maar als je partner je niet begrijpt, zal je constante inzet een last zijn. Ook ben je zo gewend om alles binnen te houden dat zelfs als je twijfels hebt over je relatie, je stil zou blijven en wachten tot de andere persoon het uitmaakt met je.

Advies

Je perfecte match zou iemand zijn die je respecteert, van je houdt en je beschermt. Deze persoon is iemand die je zou aanmoedigen om je wensen en verzoeken te uiten. Deze persoon is ook iemand die je geefgedrag zou waarderen en probeert te beantwoorden. Je leven is echter te gewoon dat je partner de motivatie kan verliezen. Het zou nuttig zijn als je probeert om het initiatief te nemen om wat plezier te creëren, om dingen interessant te maken, en de relatie levendig te houden.

Werkplek

Aanpak - "Een gewoon iemand die een stabiel leven wenst"

Tevreden zijn met een gewoon leven betekent niet noodzakelijk dat je geen talenten hebt. Het is dat je bang bent voor de complicaties van competities. Je wilt de rust niet verbreken. Iets wat het waard is om te vermelden is dat als gevolg van uw verlangen om de harmonie te bewaren, je goed bent in het integreren van ieders meningen en verzoeken en daarbij met iets komt waar iedereen blij mee is. Daarom kun je, wanneer er conflicten op de werkvloer zijn, deze goed oplossen en mensen helpen om samen te werken.

Advies

Probeer je eigen mening te uiten, dat kan je soms problemen besparen. Oordeel logisch over conflicten, probeer niet enkel vrede te stichten. Debatteren op het werk kan je in de toekomst mogelijk tijd besparen. Plan je werkschema, stop met uitstellen en wees productiever.

Corresponderende MBTI-typen

Doe nu de MBTI-test

INFP, INFJ, ISFP, ESFP

Je hebt uitstekende coördinatievaardigheden, wat zeer geschikt is voor gebieden die met dienstverlening te maken hebben. Bijvoorbeeld: een gastheer, scheidsrechter, en maatschappelijk werker. Ook binnen een bedrijf kunt je je capaciteiten goed gebruiken als secretaresse, human relations of woordvoerder corporate imago.

Sociale interacties

Aanpak - "De 'JA'-man"

Je hebt een sterk gevoel voor empathie; je luistert naar mensen en je begrijpt ze. Dit maakt je een goede vriend voor velen. Om conflicten te vermijden, stel je echter altijd de behoeften van andere mensen voorop en vergeet je je eigen behoeften. Dit leidt ertoe dat je je verloren en leeg voelt. Ook kun je je echte vrienden verwaarlozen door alle sociale interacties die je hebt.

Advies

Respecteer jezelf, dan zullen mensen jou respecteren. Heb de moed om nee te zeggen tegen onredelijke verzoeken; dwing jezelf niet om anderen te helpen. Dit is de manier om te voorkomen dat mensen je gebruiken omdat je makkelijk in de omgang bent. Het is moeilijk om het iedereen naar de zin te maken, het is eigenlijk makkelijker om bij je eigen mening te blijven om meer conflicten te vermijden. Op die manier zul je meer relaxed en gelukkig zijn.

Uitspraak van een beroemd type 9 persoon

The best way to predict your future is to create it. (De beste manier om je toekomst te voorspellen is door hem te creëren.) - Abraham Lincoln

De mening van type 9 over de andere persoonlijkheden

 • Type 1: Ze doen wat ze zeggen en zijn zeer georganiseerd, maar ze kunnen niet tegen imperfectie.
 • Type 2: Ze waarderen mijn verzoeken, maar ze zouden me opofferen voor de verzoeken van andere mensen.
 • Type 3: Ze helpen me bij het stellen van mijn doelen, maar ze zijn altijd zo nerveus dat ik me onder druk gezet voel.
 • Type 4: Ze weten van schoonheid en romantiek, maar ik kan niet wennen aan hun drama.
 • Type 5: Ze zijn getalenteerd, maar niet erg goed in executies, waardoor ze nog onproductiever zijn dan ik.
 • Type 6: Ze kunnen gevaren voorzien, maar ze vermoeden alles en moeten keer op keer het tegendeel bewijzen.
 • Type 7: Ze zijn nieuwsgierig en avontuurlijk, maar erg slecht in het omgaan met druk.
 • Type 8: Ze zijn mentaal erg sterk, dapper en vol energie. Ze zijn echter te koppig en komen met een temperament.

Persoonlijkheidssublimatie

 • Slechtste toestand: je leeft in je onrealistische wereld, losgekoppeld van de echte wereld.
 • Gemiddelde toestand: je bent niet in staat om met de realiteit om te gaan en hebt de neiging om te vluchten in ruil voor vrede.
 • Ideale staat: je bent optimistisch en vredig in allerlei situaties.

Desintegratierichting - Type 6

“Van stil naar twijfel”

Als je conflicten wilt vermijden en altijd rekening wilt houden met anderen, zorgt angst ervoor dat je aan jezelf gaat twijfelen. Als iemand de vrede verbreekt, zullen alle emoties die je onderdrukt hebt exploderen en je pijn doen.

Integratierichting - Type 3

“Een volledige ontplooiing van je talenten”

Wanneer je je realiseert dat meegaan met anderen niet alle conflicten kan wegnemen, stop je met bang te zijn om jezelf te uiten en kun je een actief en positief leven leiden. Ook zal een kalme houding bijdragen aan je charme en zullen mensen je voorbeeld volgen.

Om te zien hoe andere mensen scoorden op deze test, volg onze facebook pagina

Nog een keer