Enneagram Personlighetstest

Enneagram er et personlighetspsykologisystem som beskriver menneskets personlighet som en rekke sammenkoblede personlighetstyper. Det har nylig blitt populært innen spiritualitet og forretningsdisipliner. Det er mye brukt av Fortune 500-selskaper.

Denne testen lar deg oppdage deg selv gjennom personlig vekst, karriereutvikling, ekteskap og sosiale relasjoner. Du kan bygge opp din egen verdi ved å utvikle dine dominerende egenskaper og oppdage noen nye potensialer du har.

Hva er meningen med Desintegrasjonsretning / Integrasjonsretning i en enneagramtest?

Desintegrasjonsretning: Hvilken type du har tenkt å oppføre deg som når du er under press eller føler deg bekymret.

Integrasjonsretning: Hvilken type du har tenkt å oppføre deg som når du beveger deg mot vekst og helse.

Er dette en gratis Enneagram-test?

Denne testen er 100 % gratis. Du trenger IKKE registrere deg, koble til noen av kontoene dine eller legge igjen e-postadressen din.

Topp 3 typer etter land

LandTopp 1Topp 2Topp 3
USA958
Storbritannia951
Australia956
Canada954
Indonesia194
Brasil598
Thailand984
Spania159
Sør-Korea195
Frankrike951

Topp 3 typer etter kjønn

KjønnTopp 1Topp 2Topp 3
Mann958
Kvinne954
Transkjønnet(K>M) *952
Transkjønnet(M>K) *954

* Færre enn 100 testere.

Data samlet gjennom Google Analytics anonymt.

Sist oppdatert 30. januar 2022

Personlighet og selvet
123456789

Type 1 – Perfeksjonisten

Personlighet “Perfeksjonismens forsvarer”

Styrker: Du står alltid fast på prinsippene dine og streber etter perfeksjon. Disse egenskapene hjelper deg å skille deg ut i mengden. Du vet hvordan du reflekterer over deg selv og holder deg motivert. Du er derfor alltid en gruppeleder.

Svakheter: Du har undertrykt instinktene dine og dine følelsesmessige behov for mye. Hjertet ditt kjemper konstant mot alt du finner irrasjonelt. Å være i en anspent og irritabel tilstand som dette vil bringe deg lenger og lenger bort fra din standard for perfeksjon.

Mulig opprinnelse “De vil at jeg skal være perfekt”

Foreldrene dine kan ha vært veldig strenge. For å få godkjenningen deres eller for å unngå straffene deres, behandlet du deg selv dårlig. Du klandret deg selv og ble sint når du skuffet dem ved ikke å leve opp til forventningene deres.

Romantisk forhold

Tilnærming – “Kjærlighet er en test”

Når det gjelder romantiske forhold, holder du de høyeste standardene, verdsetter selvdisiplin og ønsker å forme deg selv og partneren din til ideen om et perfekt par.

Hvis du er singel og nekter å være i et forhold, kan det være fordi det er vanskelig å overbevise deg om at folk ville være villige til å akseptere dine mangler. Det kan også være fordi du ikke vil akseptere andres mangler.

Hvis du er i et forhold, kan du fortsatt være veldig rasjonell, objektiv, og må dele alt ansvar veldig tydelig, noe som kan skape en barriere mellom deg og partneren din. Dessuten kan det å konstant kritisere og påpeke feilene til partneren din skape spenninger i forholdet. Å stadig prøve for hardt for å unngå å gjøre feil kan føre til at du overser følelsene til partneren din. Dette kan føre til at partneren din mister interessen for deg.

Råd

Du trenger noen som er hensynsfull og oppmuntrende, som anerkjenner dine bidrag og setter pris på din personlighet. Dette vil hjelpe deg å ha mer selvtillit og tålmodighet i forholdet. Men før du aksepterer noen, må du først lære å akseptere deg selv. Det anbefales at du stopper all meningsløs klaging og prøver å finne noe du kan glede deg over med partneren din.

Arbeidsplass

Tilnærming – “Følger regler strengt”

Du har dine egne arbeidsretningslinjer for å sikre at du lykkes med å fullføre oppgavene dine med høy effektivitet. Når du jobber i et team, vil du kreve av andre de standardene du har satt for deg selv. Dette gjør at andre ser på deg som vanskelig å kommunisere og samarbeide med. Dessuten vil det å fokusere for mye på detaljer hindre deg i å fullføre oppgavene dine. Å være for redd for å gjøre feil vil også hindre deg i å ta avgjørelser og gi deg store muligheter.

Råd

Når du planlegger arbeidsplanen din, gi litt plass til refleksjon. Prøv å lytte til meningene til kollegene og sjefen din. Ikke begynn å argumentere tilbake med en gang selv om du er uenig med noe. Ikke bare fokuser på detaljene, men prøv å se hele bildet. For å jobbe bedre i et team kan du ikke tvinge dine egne standarder på andre .

Tilsvarende MBTI-typer

Ta MBTI-testen nå

INTJ, ISTJ, ENTJ, ISFJ, ISTP

Du er en som følger nøye med på detaljer og legger vekt på objektive fakta. Derfor kan du spille en nøkkelrolle i finans- og teknologibransjen. Noen eksempler er: finansanalytiker, programvareingeniør og stillinger knyttet til produktutvikling. I tillegg er du svært ansvarlig, fast og pålitelig, og du kan også gjøre det bra innen økonomi, regnskap, medisin og utdanning.

Sosiale interaksjoner

Tilnærming – “Hardcore kritiker”

Du misliker uforsiktige mennesker som snakker og handler uten logikk. De som ikke kjenner deg godt, vil tro at du er for streit og utilnærmelig. På den andre siden vil venner som virkelig kjenner deg vite at du er ekte og pålitelig. I dine sosiale interaksjoner klager du ofte, og prøver til og med å forandre andre. Det er noe du gjør for å balansere kritikken du har med deg selv. Dette gjør imidlertid at andre føler seg bundet rundt deg.

Råd

Du må forstå at verden ikke er "svart og hvit". Det viktigste i et forhold er ikke rett og galt, men å stole på hverandre. Vi anbefaler at du prøver å se ting fra andres perspektiv og tenke mer på andres følelser. Prøv for eksempel å ikke gjøre noen flaue offentlig, minne dem på eller gi dem råd privat; på den måten vil de ta dine meninger under vurdering.

Sitat fra en kjent person av Type 1

Lykke er når det du tenker, det du sier og det du gjør er i harmoni. - Mahatma Gandhi

Type 1s syn på de andre personlighetene

 • Type 2: De kan gjenkjenne behovene mine med en gang, men jeg liker ikke at de prøver å glede alle.
 • Type 3: De er ambisiøse som meg, men de lar seg lett rive med av ting.
 • Type 4: Jeg beundrer deres kunstneriske talenter; men de er veldig humørsyke og egoistiske.
 • Type 5: De har stor evne til å tenke og er svært kunnskapsrike; de er imidlertid ikke så gode på gjennomføringer og samarbeid.
 • Type 6: De har en sterk følelse av teamarbeid, men de har lav selvtillit og er redde for kritikk.
 • Type 7: De er veldig fleksible, vet hvordan de skal jobbe rundt ting, men mangler tålmodighet og gir ofte opp halvveis.
 • Type 8: Jeg er inspirert av dem, men de er hensynsløse og lytter aldri til andres råd.
 • Type 9: De har et åpent sinn, men liker å unngå vanskeligheter; de mangler mot til å møte problemene sine.

Personlighetssublimering

 • Verste tilstand: du blir ekstremt innbilsk og prøver irrasjonelt å være perfekt.
 • Gjennomsnittlig tilstand: du trener deg selv opp på nytt hele tiden og blir deprimert fordi ting ikke blir perfekt.
 • Ideell tilstand: du opprettholder prinsippene dine, du er ansvarlig, og du bruker gode strategier i arbeidet ditt.

Desintegrasjonsretning – Type 4

“Dominert av følelsene dine”

Når du prøver å stikke av fra alt av livets motganger, gir du opp på prinsippene dine, noe som får deg til å se ned på deg selv. Du blir negativ og pessimistisk. Din personlighetsforsvarslinje er ødelagt.

Integrasjonsretning – Type 7

“Akseptere din ufullkommenhet”

Når du lærer å slappe av i sinnet, kan du følge prinsippene dine med mer fleksibilitet. Du kan også være villig til å uttrykke dine følelsesmessige behov og være i stand til å nyte moroa i livet.

Type 2 – Hjelperen

Personlighet “Kjærlighetens giver”

Styrker: Du er lidenskapelig, full av kjærlighet, følsom for folks humør og behov, husker alles favoritt-ting og vaner, og er alltid klar til å hjelpe andre. Derfor er du en veldig populær person.

Svakheter: Du setter alltid andres behov først, men du frykter å bli glemt eller avvist. Når du ikke får svar eller godkjenning fra andre blir du veldig frustrert, deprimert og sliter med å se verdien av din egen eksistens.

Mulig opprinnelse “Foreldrene mine trenger hjelpen min”

Du var flink til å observere folks humør fra tidlig barndom. Du handlet i henhold til de følelsesmessige behovene til familiemedlemmene dine, enten for å være søt, være lydig eller være den lille hjelperen osv. Det kan være at du har følt at foreldrene dine trengte hjelp rundt i huset, så du begynte å ta opp mer ansvar. Det kan også være at foreldrene dine ikke viste særlig interesse for deg, så du ønsket å tiltrekke deg oppmerksomheten og kjærligheten deres.

Romantisk forhold

Tilnærming – “Tjene kjærlighet”

Du vil ofre hva som helst for mennesker som er viktige for deg. Du tror at du først må gi for å fortjene kjærlighet fra andre. Du håper at du alltid kommer til å “være nødvendig”.

Hvis du er singel, frykter du at det å gi eller gjøre en innsats ikke vil lønne seg, derfor nøler du med å gå videre i et forhold. I en periode hvor forholdet er utydelig, kan den andre personen se på det at du gir så mye som følelsesmessig utpressing og forlate deg.

Hvis du er i et forhold kan du endre oppførselen din for å glede den andre, fordi du er redd for å bli dumpet. Hvis den andre personen er treg med å forstå signalene er det smertefullt og tortur for deg, og du kan føle deg brukt. Dessuten tar du opp for mye av partnerens liv. Dette kan føre til at partneren din føler seg fanget rundt deg.

Råd

En partner som kan forstå og sette pris på det du har gjort, vil få deg til å føle deg trygg. Med denne typen oppmuntring vil du sakte lære å uttrykke dine egne behov. Hvis partneren din ikke gir deg et sterkt svar eller ikke viser det ofte, er det ingen grunn til å klage eller bli motløs. Mens du viser kjærlighet til andre, må du også elske deg selv; mens du gir, lær også å motta.

Arbeidsplass

Tilnærming – “Du vinner over folks hjerter ved å være personlig”

I et team, i stedet for å vise deg frem, har du en tendens til å hjelpe andre med å lykkes, noe som gir deg en større følelse av prestasjon. Hvis du blir leder, skaper du et varmt arbeidsmiljø for dine underordnede. En ting å merke seg er at du kan fornærme andre ved å være for nysgjerrig på privatlivet deres .

Råd

Ikke la følelser eller relasjoner drive deg på arbeidsplassen din. Hvis det blir for personlig vil det distrahere deg fra å fokusere på å gjøre jobben din. Vær oppmerksom på emner du ikke skal snakke om; som en pratsom person, kan du dele for mye informasjon om folks privatliv og få problemer. Bli ordentlig kjent med deg selv, ikke over eller undervurder viktigheten din.

Tilsvarende MBTI-typer

Ta MBTI-testen nå

ESFJ, ENFJ, ESFP, ENFP

Du vil være god i jobber som har å gjøre med mennesker. For eksempel er HR, salg og konsulenttjenester noen av jobbene du kan skinne i. Du er rask på beina, liker å komme med nye ideer og liker å utforske nye ting. Derfor vil du også lykkes med å jobbe innen internett eller kunstrelaterte områder. For eksempel: interaktiv designer, skuespiller og artist.

Sosiale interaksjoner

Tilnærming – “For å tilfredsstille alle”

Du vet hva hver og en liker og misliker. Du kan ofte legge merke til og oppfylle folks forespørsler før de ber om dem. Dette gjør deg populær blant sosiale kretser, men sliter deg også ut. Du har glemt ditt sanne jeg og kan gi andre et inntrykk av å være en hykler.

Råd

Hvis du er bekymret for å bli erstattet av andre, må du finne ditt sanne jeg. I stedet for å opptre og bytte mellom karakterer, er det mer ekte og pålitelig å “opptre” som deg selv. Det vil hjelpe om du bygger opp selvtilliten din. Dessuten trenger du ikke oppfylle alles ønsker for å bygge gode relasjoner.

Sitat av en berømt Type 2 person

Gjør bare det hjertet ditt forteller deg. - Prinsesse Diana

Type 2s syn på de andre personlighetene

 • Type 1: De følger regler, er ærlige og pålitelige. Imidlertid behandler de andre for hardt uten sympati.
 • Type 3: De er fremragende og hardtarbeidende, men er dårlige til å innrømme feil og motta kritikk.
 • Type 4: De er veldig observante og forstår andres smerte. Imidlertid er de arrogante og antisosiale.
 • Type 5: De er faste i holdning og er kunnskapsrike, men er kalde og vanskelige å komme overens med.
 • Type 6: De er veldig gode lyttere, men er veldig skeptiske og spør meg hele tiden.
 • Type 7: De er seriøse og positive, men tankene deres er ikke konsekvente. Det er vanskelig for meg å følge tempoet deres.
 • Type 8: De har en sterk rettferdighetssans og beskytter de underprivilegerte, men de er for besatt av å ta kontroll.
 • Type 9: De er milde og villige til å ofre seg, men de er ubesluttsomme. Derfor unnlater de ofte å ta viktige avgjørelser.

Personlighetssublimering

 • Verste tilstand: du ville dekket opp din mørke side med overfladisk vennlighet.
 • Gjennomsnittlig tilstand: du ville vært eiendomssyk og prøvd å glede andre mennesker i håp om å motta mer kjærlighet og oppmerksomhet.
 • Ideell tilstand: du er kjærlig, hjelpsom, positiv og entusiastisk.

Desintegrasjonsretning – Type 8

“Ukontrollerbart ønske om å kontrollere”

Når du alltid ønsker å bli nødvendig av andre, ønsker du faktisk å kontrollere dem. Du ville bli fornærmet av de som avviser din "vennlighet". Du kan til og med angripe dem.

Integrasjonsretning – Type 4

“Å møte det pessimistiske seg”

Når du lærer å reflektere over deg selv og akseptere dine egne negative følelser, vil du være i stand til å uttrykke kjærlighet på en positiv måte. Prøv også å ikke glede alle, og heller fokusere på å gjøre de riktige valgene

Type 3 – Oppnåeren

Personlighet “Talsmannen for suksessologi”

Styrker: Folk kaller deg livets vinner. Du er mer bestemt enn folk flest. Når du har satt deg et mål, jobber du hardt for å tjene stor rikdom, status og berømmelse.

Svakheter: Du er alltid opptatt med å skape et optimistisk og vellykket offentlig bilde av deg selv, fornekte den negative siden av personligheten din og prøve å skjule feilene dine. Du prøver også å dekke over dine følelsesmessige behov med at du alltid er opptatt.

Mulig opprinnelse “Vinneren får alt”

Du har vært konkurransedyktig siden barndommen. Det kan ha vært et resultat av at du hadde mange søsken, hvor du trengte for å skille deg ut for å beholde din tilstedeværelse i familien. Det kan også være at du elsket foreldrene dine veldig mye og håpet å bli som dem en dag. Du har bygget opp dine prestasjoner for å bevise at du kan oppnå storhet.

Romantisk forhold

Tilnærming – “Forholdet må være praktisk”

Når det er en konflikt mellom arbeid og kjærlighet, har du en tendens til å velge førstnevnte. I et forhold handler det for deg om å beholde et offentlig bilde av en perfekt kjæreste og du unngår å ha sunne samtaler med dem.

Hvis du er singel, fokuserer du så mye på karrieren at du ikke har tid til et forhold. Du tror kanskje til og med at dating er “bortkastet tid”.

Hvis du er i et forhold eller ekteskap, sørger du fortsatt for at det er praktisk. Kjæresten din er høyst sannsynlig noen som kan hjelpe deg med karrieren din eller noen som du tror “har verdier”. Du tror at det at du er vellykket vil være den beste gaven for partneren din. Du bruker også dette til å motivere deg selv til å jobbe hardere, noe som resulterer i at du neglisjerer partnerens reelle behov.

Råd

Din perfekte match ville være en hensynsfull omsorgsperson; noen som kan støtte deg fullt ut når du jobber hardt og trøste deg når du føler deg slått. Det du trenger å vite er at partneren din ikke elsker deg på grunn av suksessen din, så det er viktig å også bruke tid og krefter på å opprettholde forholdet. Dra på utflukt for eksempel, eller nyt en middag sammen. Dette vil bidra til å bygge forholdet.

Arbeidsplass

Tilnærming – “Får alltid ting gjort”

Et utfordrende oppdrag kan stimulere din lidenskap og talenter for arbeidet ditt. Du er hardtarbeidende. Du kan lede teamet ditt i å nå dine mål effektivt. Du tror på evner mer enn noe annet. Derfor, selv om du misliker noen på arbeidsplassen din, stopper det deg ikke fra å sette pris på personens evner. Men det å skynde seg til suksess kan koste deg mer enn gevinsten.

Råd

På jobb vil din vilje til å lykkes stimulere teamet til å jobbe hardere. Imidlertid ville det også lett forårsake destruktiv konkurranse og ødelegge atmosfæren på laget. Det vil være fordelaktig om du fokuserer på å bygge opp dine egne evner i stedet for å konkurrere med laget. Samtidig som du legger vekt på effektivitet, bør du også finne verdi i å bygge opp teamet.

Tilsvarende MBTI-typer

Ta MBTI-testen nå

ESTJ, ENTJ, ESTP, ENTP

Å jobbe med autoritet og risiko er attraktivt for deg, som venturekapitalist, økonomisk analytiker og strateg. Dessuten vil lidenskapen din for å gjøre praktisk arbeid gi deg suksess innen profesjonelle felt, som elektroingeniør, maskiningeniør, advokat og etterforsker.

Sosiale interaksjoner

Tilnærming – “Bli venner med nyttige mennesker”

Du har mange eliter i kretsen din. Din vibe som vinnermenneske tiltrekker både beundrere og fiender. I stedet for å si at du liker å få venner, handler lidenskapen din for sosialt samvær mer om å utvide nettverket ditt. Du liker også å sammenligne deg med andre. Legg merke til at tendensen din til å dra andre ned, vil også avvise noen av dine beundrere.

Råd

Du kan ende opp med å miste deg selv mens du hengir deg til å skape et offentlig bilde av suksess for deg selv. Hvis bildet ditt en dag blir ødelagt, vil du bli slått ned av det. Du må gi slipp på den konstante vurderingen av "verdi" og legge merke til dine ekte følelser. Hvis du opptrer mer likeverdig sammen med andre, vil du bli enda mer populær og elsket.

Sitat av en berømt Type 3 person

Jeg brenner for å lære. Jeg brenner for livet. - Tom Cruise

Type 3s syn på de andre personlighetene

 • Type 1: De har ambisjoner og følger prinsipper, men de kan ikke tolerere andres små feil.
 • Type 2: De er vennlige, snille og viser ofte omsorg. Men de roter for ofte i sakene mine.
 • Type 4: De har god smak innenfor mote, men de er for humørsyke, så jeg kan ikke jobbe med dem.
 • Type 5: De er gode observatører med unike perspektiver, men de snakker uten handling.
 • Type 6: De er ekte, pålitelige og er gode til å følge ordre. De er imidlertid for bekymret for konsekvensene.
 • Type 7: De er fulle av energi og bringer glede til andre. Imidlertid er de for uforsiktige og uorganiserte.
 • Type 8: De har ambisiøse mål, og som meg ønsker de å lykkes. Imidlertid er de for besatt av å ta kontroll.
 • Type 9: De forstår min indre verden, men har ingen egne meninger, noe som ikke er nyttig for min beslutningstaking.

Personlighetssublimering

 • Verste tilstand: du blir fornærmet når imaget ditt ikke blir godkjent av andre.
 • Gjennomsnittlig tilstand: du undertrykker dine ekte følelser med et suksessfult image.
 • Ideell tilstand: du videreutvikler dine evner og oppmuntrer andre til å trives.

Desintegrasjonsretning – Type 9

“Mister livsmålet ditt”

Når du fornekter ambisjonene dine i håp om å få lindring, blir du mer stresset. Å gjemme seg i hjørnet og ikke bli lagt merke til av andre vil forvirre deg og ta bort motivasjonen til å leve.

Integrasjonsretning – Type 6

“Møte den sanne meg”

Når du innser at ditt sanne jeg er mer verdifullt enn bildet du projiserer til omverdenen og at du burde være mer ekte, vil du oppdage at du blir beundret av mange flere mennesker.

Type 4 – Romantikeren

Personlighet “Melankolsk romantisk”

Styrker: Med en lidenskap for romantikk har du en sjelden smakssans; du er en født kunstner. Du bruker dine unike estetiske prinsipper på alle områder av livet.

Svakheter: Melankoli er undermalingen av livet ditt. Du fokuserer på de negative sidene ved livet. Du lever for alltid i minnene om dine anger. Du lever i ditt imaginære eventyr, er ekstremt emosjonell og ikke villig til å gi opp å lete etter det som er uoppnåelig.

Mulig opprinnelse “Jeg er et forlatt barn”

Du kom sannsynligvis fra en dysfunksjonell familie. Foreldrene dine var sjelden ved din side eller var ikke på god fot. Dette førte til at du var sur over å ha blitt forlatt. Kanskje du lengtet etter å være nær foreldrene dine, men aldri hadde sjansen til det. Uten en måte å endre virkeligheten på, begynte du å stenge folk ute og bli defensiv. Du er alltid veldig følsom overfor denne manglende delen av familielivet ditt.

Romantisk forhold

Tilnærming – “De beste er de jeg ikke kan få”

Du har lett etter en sjelevenn hele livet ditt. Når partneren din gjør en liten feil, begynner du å tvile på om denne personen er den rette personen for deg. Dette gjør at du avviser en mulig fremtid for forholdet.

Når du er singel, avviser du alle du finner vulgære. Du har vært inn og ut av forhold. Mens du er i et forhold, kan du ikke gi slipp på de gode eller ideelle du har mistet. Men når forholdet er over, begynner du å savne det.

Når du er i et forhold, forblir tankesettet ditt i din ideelle verden. Du er ikke fornøyd med alle aspekter av partneren din og begynner å sette håp til neste person. Dessuten har du en tendens til å overdrive de små manglene til partneren din. Du kan til og med kritisere partneren din med sårende ord når du uttrykker din egen skuffelse og smerte.

Råd

Din perfekte match ville vært noen som vet hvordan de skal passe på og opprettholde et forhold. Denne personen vil respektere tankene dine og prøve å oppfylle drømmene dine om et romantisk forhold. I dette forholdet bør du verdsette partnerens innspill og prøve å følge partnerens veiledning. Lær også å tydelig uttrykke kjærligheten din samtidig som du er mildere overfor partnerens mangler.

Arbeidsplass

Tilnærming – “Forkjemper for min egen estetikk”

Du finner det viktig å vise ditt sanne jeg, som er basert på din idealistiske tro. Selv i vanlige situasjoner prøver du å finne nye betydninger; dette hjelper deg med kreativiteten din. På den annen side blir du lett dratt bak av humøret og tankene dine. Du mangler organisatoriske ferdigheter og utholdenhet.

Råd

Du følger hjertet ditt; derfor må du ha en god livsplan. Hvis du fortsatt prøver å ta igjen andre folk på din alder, anbefales det at du skaffer deg en praktisk ferdighet som lar deg tjene til livets opphold og hjelper deg å nå drømmene dine.

Tilsvarende MBTI-typer

Ta MBTI-testen nå

ISFJ, INFJ, ISFP, INFP, ENFP

Kunst og kreative felt kan gi en plattform for deg å vise deg selv. For eksempel: designer, forfatter og musiker. Du fokuserer også på dine indre følelser og dype samvittighet, noe som gjør deg god til å hjelpe andre med å finne deres potensialer. Derfor vil karrierer knyttet til kundeservice, helsetjenester og utdanning også passe for deg. For eksempel: psykolog, ernæringsfysiolog og universitetsprofessor.

Sosiale interaksjoner

Tilnærming – “Forbli mystisk”

Du liker å tolke alt rundt deg med kompliserte perspektiver. Du tror ikke så lett på meldingene fra andre slik de er. Folk føler seg urolige og presset rundt deg. Tankene dine vandrer og du er inkonsekvent i din holdning til mennesker og ting. Du liker å bruke sarkasme for å illustrere poengene dine, og dette får andre til å se deg som arrogant og slem.

Råd

Å alltid holde avstand til folk som forstår deg kan tvinge dem til å distansere seg fra deg. Det ville være fordelaktig å vurdere andres følelser når du viser din personlighet. Du vil være i stand til å bygge ekte og pålitelige relasjoner når mennesker som er annerledes enn deg føler seg respektert og anerkjent.

Sitat av en berømt Type 4 person

Samvittigheten er en manns kompass. - Vincent Van Gogh

Type 4s syn på de andre personlighetene

 • Type 1: De er veldig organiserte og ansvarlige, men jeg tåler ikke perfeksjonismen deres.
 • Type 2: De vet hvordan de skal sette pris på meg, men de behandler alle med kjærlighet,. Jeg tror ikke de er genuine.
 • Type 3: De har klare mål og styrker i gjennomføringen, men de liker ikke å vise sine sanne følelser.
 • Type 5: De er intelligente, men til tider oppfører deg seg kalde og holder avstand.
 • Type 6: De er snille, pålitelige og oppriktige. Imidlertid forstår de ikke følelsene mine.
 • Type 7: De er fulle av energi og har en god sans for humor, men de har ikke mye følelser og er ikke seriøse med arbeidet sitt.
 • Type 8: De får meg til å føle meg trygg, men de lar meg ikke fokusere på å utvikle meg selv.
 • Type 9: De respekterer tankene mine, men mangler lidenskap. De er typen som jeg vil finne det vanskelig å finne en mellomting med.

Personlighetssublimering

 • Verste tilstand: du vil gjemme deg i et hjørne og være deprimert.
 • Gjennomsnittlig tilstand: du vil alltid unngå folkemengden og velte deg i din egen selvmedlidenhet.
 • Ideell tilstand: du vil ha gode interaksjoner med andre, uttrykke dine indre følelser.

Desintegrasjonsretning – Type 2

“Skaper vrangforestillingen om å være elsket”

Når du er borte fra mengden og alene med kjæresten din, prøver du å skape en følelse av å være til nytte og følelse av synd på deg.

Integrasjonsretning – Type 1

“Virkelig leve i øyeblikket”

Når du går ut av den imaginære verdenen og følger prinsippene i den virkelige verden, vil du finne deg selv igjen mens du lærer hvordan du tar ansvar. Du vil da oppleve en ny type skjønnhet og lære større evner til å skape vakre ting.

Type 5 – Observatøren

Personlighet “Jeg tror, derfor er jeg”

Styrker: Du har en sterk følelse av nysgjerrighet og ønsker å finne ut av alt. Du liker å analysere, tenke kritisk og utforske verdens natur og prinsipper. Du liker å være alene. Du er en rolig og klok tilskuer.

Svakheter: Du unngår mengden og har en defensiv personlighet. Du finner glede i å reflektere i ensomhet. Dessuten er du så besatt av tankespill at du har blitt selvsentrert, kaldhjertet og ikke villig til å gjøre noe for andre.

Mulig opprinnelse "Jeg kan bare stole på meg selv for å lykkes"

Du var annerledes enn de andre barna da du var ung. Du trengte ikke mye oppmerksomhet fra foreldrene dine. Du brukte mesteparten av tiden din på å gjemme deg for familien din i ditt eget rom og gjøre det du likte. Du stolte ikke på foreldrene dine, fordi du ikke trodde at de kunne hjelpe deg med å lykkes. Som voksen snakker du om familien din uten mye følelser.

Romantisk forhold

Tilnærming – “Ambivalent forsvarsmekanisme”

Du lengter etter et ekte forhold, men er redd for å miste din personlige plass. Du klarer heller ikke senke veggen din for andre, og du kontrollerer nøye hvordan du uttrykker følelsene dine.

Som singel lever du i ensomhet og ignorerer alt rundt deg. Denne personlighetstypen sammenlignet med alle andre typer har vanskeligst med å starte et intimt forhold.

Hvis du er i et forhold, er du veldig nøye på å opprettholde privatlivet ditt. Du lar ikke partneren din være en del av livet ditt på andre områder. Hvis partneren din diskuterer dette med deg, flykter du inn i din egen verden for å unngå å trigge følelsene dine. Når du blir alene og singel, vil du bare huske de gode sidene til partneren din. Men så blir alt glemt igjen når du gjør opp med dem.

Råd

Din perfekte match vil være noen som vil sette pris på at du er kunnskapsrik og vil akseptere måten du håndterer følelsene dine på. Denne personen kan være noen av samme personlighetstype. Noe å merke seg er at resonnement ikke kan erstatte følelsesmessige behov. Selv med noen som kan forstå deg, må du fortsatt bruke tid og krefter på å opprettholde forholdet.

Arbeidsplass

Tilnærming – “Den kunnskapsrike eksperten”

På jobben er du rask til å mestre all teoretisk kunnskap. Du ser på problemer omfattende og grundig. Dette fører til at du blir en ekspert på et område. Du liker også å se på ting fra mange forskjellige perspektiver. Du liker å bryte deg løs fra tradisjonelle måter og å tenke utenfor boksen, som ofte belønnes med uventede utfall. Men siden du har en tendens til å unngå å jobbe med andre, vil du bli enda mer usosial.

Råd

Prøv å passe inn i teamet og være mer fordomsfri. Lær å jobbe med andre; det er greit å være en lagspiller. Lær å sette pris på andres styrker og lær av andre. Dette kan noen ganger føre til bedre resultater enn å jobbe hardt på egenhånd.

Tilsvarende MBTI-typer

Ta MBTI-testen nå

INTP, INTJ, ISTP, ISTJ, INFP

Du er god på logikk og analyse, så dine ideelle posisjoner er innen teknologi og finans. For eksempel: en dataingeniør, dataanalytiker og økonom. Du lærer raskt å betjene komplekse maskiner; karrierer innen medisinske felt er også et godt valg for deg. Du vil også bli en stor sivilingeniør, elektronisk tekniker og EKG-ekspert.

Sosiale interaksjoner

Tilnærming – “Skjuling av selvets mange ansikter”

Du har mange forskjellige typer venner, men de kjenner deg bare i feltene du møtte dem i. Du viser ikke alle sider av deg selv til folk, og introduserer heller ikke venner fra ett område til et annet. Generelt filtrerer du først folk du har møtt i tankene dine, velger de som er verdt å gi oppmerksomhet til, og begynner så sakte å bli følelsesmessig involvert i relasjonene.

Råd

Lær å virkelig føle de følelsesmessige behovene til deg selv og andre. Dette er ikke bortkastet tid, men vil i stedet hjelpe deg med å bygge en bedre livstilstand. Ta initiativ og ikke bare stå der og vent på at andre skal ta det første steget. Senk forventningene dine til samhandlingen med andre og prøv å bli med på temaer som folk snakker om.

Sitat av en berømt Type 5 person

Hvis du ikke kan forklare det enkelt, forstår du det ikke godt nok. - Albert Einstein

Type 5s syn på de andre personlighetene

 • Type 1: De tar verdi i prinsipper, men de er bundet opp av detaljer og klarer ikke å se helheten.
 • Type 2: Toleransen deres lar meg slappe av, men de føler seg altfor orientert i forholdet.
 • Type 3: Vi kan utveksle noen synspunkter, men de kan ikke gå for dypt i tankene sine.
 • Type 4: De er faste med sine meninger og liker å finne på nye ting. Imidlertid sliter humørsvingningene deres på meg.
 • Type 6: De er faste og pålitelige partnere, men jeg er lei av at de gjentar de samme spørsmålene.
 • Type 7: De er fulle av lidenskap, men de forstyrrer meg alltid når jeg vil være alene.
 • Type 8: De har en følelse av rettferdighet og har sterke gjennomføringsevner, men de er for dominerende og tar ikke hensyn til andres følelser.
 • Type 9: De er milde og respekterer tankene mine, men de mangler evnen til å analysere og gjøre gode vurderinger.

Personlighetssublimering

 • Verste tilstand: du vil miste kontakten med den virkelige verden, og bli fanget i en løkke av spørsmål og tanker.
 • Gjennomsnittlig tilstand: du hengir deg til å tenke, ikke villig til å sette tankene dine ut i livet.
 • Ideell tilstand: du løser alle slags problemer med din overflod av kunnskap.

Desintegrasjonsretning – Type 7

“Bruk av underholdning som en flukt fra virkeligheten”

Når du ønsker et liv fullt av spenning og legger mye innsats i meningsløse sosiale interaksjoner, blir du mer usosial. Du vil miste innsikten og tankeevnen din som du var stolt av tidligere.

Integrasjonsretning – Type 8

“Forbedre livet ditt med handling”

Når du overvinner frykten for ikke å være kunnskapsrik nok og i stedet bestemt og modig deler det du vet, vil du kunne lykkes i ditt sosiale og profesjonelle liv.

Type 6 – Skeptikeren

Personlighet “Den lojale skeptikeren”

Styrker: Du er veldig forsiktig, og ser alltid etter potensielle problemer. Du er alltid godt forberedt før du gjør noen handlinger og prøver alltid å unngå potensielle risikoer. I en gruppe er du veldig pålitelig, ansvarlig og lojal.

Svakheter: Du er engstelig, mistenksom og ser på alt som en fare. Du frykter å bli såret og klandrer deg selv for ikke å være forsiktig nok når du blir såret.

Mulig opprinnelse “En barndom uten trygghet”

For deg var familien din full av usikkerhet. Det kan være at du flyttet hjem hele tiden. Det kan også være at foreldrene dine var humørsyke, hvor de ville kritisere eller straffe deg uten noen advarsler. Derfor måtte du alltid være på vakt. Kanskje foreldrene dine løy hele tiden, noe som fikk deg til å ikke stole på folk av autoritet og alltid føle deg usikker.

Romantisk forhold

Tilnærming – “Kjærlighet er en test”

Du ville vært en veldig lojal partner i et forhold, men du tror ikke at partneren din kan være like lojal som deg. Du ville alltid mistenkt partneren din, og det ville ført til mange konflikter mellom dere.

Hvis du er singel, kan du være redd for å starte et forhold fordi du frykter at du ville blitt såret og brukt. Det kan også være at du forutser at forholdet ikke vil ende godt.

Hvis du er i et forhold, vil du ofte tenke på måter å teste forholdet ditt på for å takle de urolige følelsene av bekymringene dine. Selv etter å ha fått et fast svar fra partneren din, vil du fortsette å observere hans/hennes handlinger for å finne motivene bak dem. Etter hvert som tiden går, vil disse tillitsproblemene vokse og vil føre til en slutt på forholdet.

Råd

Selv den mest tålmodige partneren tåler ikke å bli spurt om og om igjen. Hvis du ønsker å bygge et varig og stabilt intimt forhold, er tillit nøkkelen. Det vil hjelpe hvis du lærer å ikke være mistenksom og komme med beskyldninger. Forbedring vil bli gjort hvis du stoler på at personen som virkelig elsker deg vil være lojal mot deg. Å snakke med partneren din med fullstendig ærlighet vil minimere unødvendige misforståelser.

Arbeidsplass

Tilnærming – “Forbered deg på det verste”

På jobben kan du håndtere kriser godt fordi du alltid vurderer risikoen på forhånd. Når en stor krise inntreffer, kan du alltid rolig komme med løsninger. Dessuten, på grunn av dine lojale og ansvarlige egenskaper, er du stolt på og verdsatt av dine eldre. Imidlertid gir din mistenksomme natur deg nøling med å ta avgjørelser og får deg til å gå glipp av store muligheter. Det hindrer deg også i å tilpasse deg endringer i omgivelsene.

Råd

Det er ingen grunn til å være for forsiktig med hver eneste ting. Gjør risikovurderinger i henhold til prioriteringer. Prøv å endre vanene dine ved prokrastinering, som ofte er et resultat av din ubesluttsomhet. Observer hvordan ting går og prøv å fokusere mer på den positive siden av ting. Det er ikke nødvendig å være mistenksom overfor alle bare fordi du ble skuffet over én person, ellers vil du til slutt bare isolere deg selv.

Tilsvarende MBTI-typer

Ta MBTI-testen nå

ISFJ, INFJ, ISTJ, ESTJ, ESFJ

Ved å være forsiktig og detaljorientert er du svært egnet for jobber som krever høy oppmerksomhet og fokus. For eksempel: risikovurdering, speiding, kvalitetskontroll og revisjon. Stillinger hos noen sosiale myndigheter vil også virke attraktive for deg, for eksempel en lege, lærer, leder for en sosial organisasjon og psykisk helsekonsulent.

Sosiale interaksjoner

Tilnærming – “Ikke enkelt å stole på noen”

Du liker å gjette folks virkelige motiver. Når du samhandler med andre, er du alltid på vakt. Du er bekymret for at jo høyere forventningene dine er, jo større blir skuffelsene, så du starter med å anta at alle er veldig dårlige. For å beskytte deg selv, vil du virke lydig foran folk med autoritet. Du kan bestemme deg for å forlate et sted hvis du føler deg usikker. Å være ansvarlig og forsiktig er sannsynligvis et resultat av frykt for konsekvensene av å gjøre en feil.

Råd

Bygg opp selvtilliten din, ikke bygg din følelse av trygghet på andre. Møt de negative sidene ved menneskets natur; alle har mangler, så ikke fornekt en person bare på grunn av manglene. Prøv å tenke mer på de lykkelige øyeblikkene i samhandlingene med mennesker. Du blir mer avslappet og glad hvis du ser på ting på en enklere måte.

Sitat av en kjent Type 6 person

Hvis du kan få en kvinne til å le, kan du få henne til å gjøre hva som helst. - Marilyn Monroe

Type 6s syn på de andre personlighetene

 • Type 1: De følger prinsipper, men ville kritisert og gjort meg flau over små ting foran andre.
 • Type 2: De bryr seg om meg, men de behandler andre på samme måte, så jeg mistenker at de ikke er genuine.
 • Type 3: De oppmuntrer meg og hjelper meg å bygge opp selvtillit. Imidlertid ville de lyve for å opprettholde sitt offentlige image.
 • Type 4: Jeg beundrer kreativiteten deres, men de er humørsyke hele tiden, og det får meg til å føle meg usikker.
 • Type 5: De holder løftene som jeg gjør, men de ser på at jeg stoler på dem som en byrde.
 • Type 7: De kan gi meg glede, men de er så korte i lunten at de ikke har tålmodighet til å lytte til meg.
 • Type 8: De er selvsikre og besluttsomme, men de mangler bevissthet om mulige risikoer og tenker aldri på konsekvenser.
 • Type 9: De er veldig milde, men de har ikke en klar holdning til saker, noe som gjør dem vanskelige å forstå.

Personlighetssublimering

 • Verste tilstand: du er knust av angst; du virker skrytende på utsiden, men har faktisk veldig lav selvtillit.
 • Gjennomsnittlig tilstand: du mangler selvtillit og stoler på autoriteter, men motstår samtidig myndighetene.
 • Ideell tilstand: du vurderer risikoer rasjonelt, og er lojal mot dine mål.

Desintegrasjonsretning – Type 3

“Se hele verden som din fiende”

Når du går dypere og dypere i å tvile på deg selv, vil du maskere deg selv med et falskt bilde. Selvtilliten din vil bli enda lavere, og du vil bli veldig defensiv når du blir avvist av andre.

Integrasjonsretning – Type 9

“Få indre styrke”

Når du har overvunnet angsten din, har tillit til deg selv og stoler på andre, vil du bli mer optimistisk, åpensinnet og medfølende. Da vil du bli et forbilde som andre kan følge.

Type 7 - Pioneren

Personlighet “Jager fritt etter glede”

Styrker: Du er optimistisk av natur, nysgjerrig på det ukjente og jager etter lykke uansett hva det koster. Du er kreativ, tenker utenfor boksen og inspirerer andre.

Svakheter: Du frykter press, og unngår all smerte og begrensninger i det virkelige liv. Du dekker over tomheten ved å ta på deg en gladmaske. Du overdriver gode ting ved deg selv for å føle deg mer selvsikker, men det du egentlig har er lav selvtillit.

Mulig opprinnelse “Beholde bare de glade minnene”

Selv om foreldrene dine var veldig strenge, prøver du fortsatt ditt beste for å legge til litt moro i livet, og prøve å komme deg vekk fra livets kjedelige virkelighet. Du vil prøve å glemme de ulykkelige opplevelsene og unngå de negative sidene ved personligheten din. Som voksen er alle minnene du har fra fortiden positive og lykkelige.

Romantisk forhold

Tilnærming – “Stadig på jakt etter noe nytt”

Du er energisk og morsom. Du erobrer folks hjerter ved å dele alle de gode tingene som skjer i livet ditt, men du ville ikke la deg selv bli for involvert i et forhold.

Som singel vil du jage etter nye og spennende ting, bli intim med noen få mennesker, og ikke være villig til å slå deg til ro med kun én person.

Hvis du er i et forhold, vil du ikke bli holdt tilbake av partneren din. Du frykter at forholdet skal bli kjedelig. Du jager fortsatt etter spennende opplevelser og ignorerer behovene til partneren din. Du liker ikke å møte konflikter og derfor foretrekker du å unngå enhver konfrontasjon. Dette vil resultere i svært korte og uengasjerte forhold.

Råd

Din perfekte match ville være noen som vet hvordan å sette pris på holdningen din i livet. Denne personen vil også være noen som kan lære deg hvordan du gir kjærlighet, hvordan du er ansvarlig og hvordan du kan nyte det gode i livet. Det er mer enn bare glade ting i livet. Du må lære å takle de negative sidene ved det også. Å unngå disse aspektene vil bare gjøre det verre. Når konflikter oppstår, prøv å kommunisere med partneren din, da dette vil bidra til å styrke forholdet ditt.

Arbeidsplass

Tilnærming – “Kongen av brainstorming”

Du tar hensyn til nye ting, er god på divergerende tenkning, og kan tenke og handle raskt under et miljø som krever høy kvalitet og høyt tempo. Du bringer alltid innsikt til teamet. Av samme grunner er det imidlertid alltid vanskelig for deg å fokusere og fullføre én oppgave. Du kan ikke følge strenge prosedyrer. Du kan heller ikke gjøre det bra i jobber som krever oppmerksomhet på detaljer og forsiktighet.

Råd

Lær å gjøre analyser, trekke konklusjoner og tenke dypere over saker. Lær å holde ut og fortsette å fullføre en jobb. Du vil bli overrasket over hva du finner der. Du må begynne å lære hvordan du vurderer risiko for viktige saker som kan påvirke hele teamet og planlegge hvordan du skal håndtere mulige problemer.

Tilsvarende MBTI-typer

Ta MBTI-testen nå

ENFP, ENTP, ESFP, ESTP

Du er full av energi og veldig omgjengelig, du vil ha en stor fordel innen tjenester og konsulentrelaterte bransjer. For eksempel: ledelseskonsulent, strategisk konsulent og karriereplanlegger. Med stor kreativitet vil du også lykkes på områder relatert til internett og kunst, for eksempel teknologisk produktutvikler og kunstdesigner.

Sosiale interaksjoner

Tilnærming – “Den sjarmerende narsissisten”

Du er sosial og har et bredt spekter av interesser. Du er alltid den som arrangerer sosiale arrangementer. Folk føler seg avslappet og glad rundt deg. Men fordi du kun er interessert i nye ting, tar du ikke ansvar. Derfor er det ikke mange som er villige til å ha et dypere forhold til deg. Dessuten liker du ikke å være rundt mennesker som ikke er veldig interessante.

Råd

Ikke vær grådig og jag etter for mange ting på en gang; dette kan føre til at du mister alt til slutt. Vær mer objektiv når du ser på virkeligheten og ikke overdriv evnene dine. Sett pris på løftene du har gitt og hold dem. Venner du har møtt mens du har det gøy er kanskje ikke nødvendigvis pålitelige, så vær mer observant og unngå at du blir såret.

Sitat av en berømt Type 7 person

Du bør aldri ta mer enn du gir. - Elton John

Type 7s syn på de andre personlighetene

 • Type 1: De har øye for detaljer, noe jeg ikke har. Imidlertid kritiserer de alt og vet ikke hvordan de skal nyte livet.
 • Type 2: De er lidenskapelige, hensynsfulle og verdsetter mine behov. Men de prøver alltid å forandre meg.
 • Type 3: De er veldig aktive i sosiale settinger, men de er arbeidsnarkomaner og bryr seg bare om å oppnå resultater.
 • Type 4: Deres aura og følsomhet tiltrekker meg, men de er for negative og pessimistiske.
 • Type 5: Jeg beundrer visdommen deres, men de er usosiale og liker ikke å være for nærme andre.
 • Type 6: De er pålitelige og ansvarlige, men de bekymrer seg for mye og kritiserer og kaller meg alltid barnslig.
 • Type 8: Det er bra at de ikke er redde for å utfordre myndighetene, men de liker å gi meg ordre og forventer at jeg følger etter.
 • Type 9: De er omgjengelige og respekterer friheten min, men de er ubesluttsomme og uproduktive.

Personlighetssublimering

 • Verste tilstand: du er irrasjonell og har det gøy uten selvkontroll.
 • Gjennomsnittlig tilstand: du er engstelig, ønsker spenning, men vil gi opp på halvveien.
 • Ideell tilstand: du er lidenskapelig og fokusert, og kommer aktivt opp med nye ideer.

Desintegrasjonsretning – Type 1

“En forferdelig selvbeherskelse”

Når du prøver å være som andre for å begrense deg selv og strebe etter perfeksjon, tvinger du deg selv til å gjøre det som ikke interesserer deg. På denne måten vil du føle deg fanget og bli enda mer engstelig. Du vil bli en som liker å klage og kritisere, og miste din optimistiske natur.

Integrasjonsretning – Type 5

“Hold tankene dine i balanse”

Når du begynner å styre nysgjerrigheten din og begynner å se de gode og dårlige sidene av verden på riktig måte, vil lidenskapen din stimulere kreativiteten din. Du vil føle kraften i tankene og verdens underverker.

Type 8 – Den rettferdige

Personlighet “Helten av rettferdighet”

Styrker: Du er en naturlig kriger med en sterk vilje som elsker å ta utfordringer. Du har en stor ambisjon om å lykkes. Når du har satt deg et mål, vil du gi alt for å få det til.

Svakheter: Du er en selvsentrert person som frykter å miste evnen til å ha kontroll. Du nekter å innrømme dine feil og svakheter. Du har en tendens til å gjøre vurderinger i henhold til forhold og kan lett bli veldig ekstrem.

Mulig opprinnelse “Den sterke endrer skjebnen”

I løpet av barndommen var det sannsynlig at du ble urettferdig behandlet og derfor alltid har prøvd å utfordre autoriteten. Du innså at for å ta kontroll over din egen skjebne og beskytte de svake rundt deg, måtte du bli sterk. Det kan også være at du alltid har blitt kritisert av voksne for å se svak ut, så for å oppfylle ønsket deres, måtte du bli sterk.

Romantisk forhold

Tilnærming – “Jeg tar kontroll”

På utsiden er du i sentrum av oppmerksomheten. Men på innsiden føler du deg ensom. Det er ikke mange mennesker som virkelig kan komme inn i verdenen din, og det er også grunnen til at du jobber veldig hardt for å beskytte den du elsker mest.

Hvis du er singel, er du veldig defensiv. Du slipper ikke inn noen uten at de har bevist seg over tid.

Hvis du er i et forhold, er du partnerens sterkeste beskyttelse. Når du føler at du begynner å bli knyttet til partneren din, vil du føle deg usikker og bekymre deg for at du skal bli forrådt. Du vil bli enda mer dominerende når det gjelder å kontrollere partneren din. Konflikter vil føre til en stor kamp mellom dere og partneren din vil bli såret av din stahet.

Råd

Din perfekte match er en mild og forståelsesfull person som forstår måten du uttrykker kjærlighet på. Denne personen er også en som vet hvordan den skal beskytte dine svakheter og noen du kan stole mest på. Du må lære å innrømme dine svakheter og svare på partnerens kjærlighet og innsats. Når konflikter oppstår, husk å holde deg rolig og ikke gjør noe du vil angre på.

Arbeidsplass

Tilnærming – “Født til å være leder”

På arbeidsplassen din har du kvaliteten som leder og er ofte den som tar beslutninger. Du vet hvordan du oppmuntrer og bygger laget. Du vet hvordan du leder og utnevner folk i henhold til deres talenter. Du vet også hvordan du kan lede laget ditt til en bedre fremtid. Men du er veldig grei og tenker ikke så mye på konsekvensene. Din altfor dominerende stil kan føre til at andre ikke vil følge deg.

Råd

Når det oppstår problemer, prøv å roe deg ned først og unngå å handle ved impuls. Før du tar en avgjørelse, lytt først, spesielt til de motsatte meningene. Prøv å se saker fra ulike vinkler og kom med bedre løsninger og planer. Lær å innrømme og rette feil. Det vil ikke gjøre deg mindre mektig; på den annen side vil folk stole mer på deg og tro at du er en klok og pålitelig leder.

Tilsvarende MBTI-typer

Ta MBTI-testen nå

ESTP, ENTP, ESTJ, ENTJ

Som en som liker makt, vil du sannsynligvis gå inn i offentlige etater og jobbe som embetsmann. Du kan også bli ansvarlig for et bestemt område. For eksempel: en avdelingsleder, prosjektdirektør og seniorleder. Du har også ambisjoner og ser på helheten. Derfor vil du sannsynligvis også bli en strategisk konsulent, bedriftsgründer eller gründer.

Sosiale interaksjoner

Tilnærming – “Fang alles hjerte”

Med et åpent sinn legger du aldri skjul på at du setter pris på andres talenter. Du ville gjøre alt du kan for å gjøre fiendene dine til venner. Du er raus mot venner, viser alltid ditt sanne jeg og bruker mye tid med dem. Du prøver imidlertid å kontrollere alt, noe som gjør folk rundt deg veldig ubehagelige.

Råd

Prøv å kontrollere hvordan du uttrykker følelsene dine. Selv om den andre personen ikke er en venn, er det ikke nødvendig å se denne personen som din fiende. Vær forsiktig så du ikke lar ditt ønske om å kontrollere andre overstyre din opprinnelige intensjon. Folk vil være villige til å følge deg hvis du holder deg til prinsippene du selv har satt opp. Vær rasjonell når du gjør en vurdering; handlinger som er for ekstreme er ikke den klokeste måten å bringe rettferdighet på.

Sitat av en kjent Type 8 person

Vi lever av det vi får, men vi lever av det vi gir. - Winston Churchill

Type 8s syn på de andre personlighetene

 • Type 1: De er veldig organiserte, men de vet ikke hvordan de skal tenke og omgå ting.
 • Type 2: De elsker å hjelpe andre og er villige til å ofre seg, men de bør ikke kompromisere for andre.
 • Type 3: De er veldig produktive. Imidlertid er de ikke ærlige når de uttrykker seg, noe som ville skape et falskt bilde.
 • Type 4: De er opprørske. Jeg kan ikke stoppe dem fra å skade seg selv med negative følelser.
 • Type 5: De er gode tenkere, men dårlige utførere. Kulden deres gjør meg urolig.
 • Type 6: De er pålitelige partnere, men de er redde for å ta risiko og er altfor beskyttende.
 • Type 7: De er energiske og interessante, men de adlyder ordrer og utfordrer min autoritet.
 • Type 9: De er avslappede, men veldig sta på innsiden. De er også veldig passive.

Personlighetssublimering

 • Verste tilstand: du vil angripe alt og alle rundt deg, noe som gjør deg destruktiv.
 • Gjennomsnittlig tilstand: du tar ikke hensyn til andres følelser og handler på impuls.
 • Ideell tilstand: du har en klar retning, kan se langt inn i fremtiden og lede folk mot suksess.

Desintegrasjonsretning – Type 5

“En ensom strateg”

Når du prøver å bruke komplotter mot andre for å beskytte din egen autoritet, begynner du å bli kald mot andre. Etter å ha forlatt ditt sosiale nettverk og mengden, vil sinnet sakte kollapse i frykt og ensomhet.

Integrasjonsretning – Type 2

“Ha et åpent sinn”

I stedet for å få folk til å adlyde deg i frykt, bruk din autoritet til å hjelpe andre. Når du setter folks fordeler som mål, vil du erobre deres hjerter. Sinnet ditt vil også være åpent.

Type 9 - Fredsstifteren

Personlighet “Den vennlige fredsstifteren”

Styrker: Du er en god lytter fordi du har en medfødt evne til å føle andres følelser. Du er også flink til å oppdage andres verdier. Du kan til og med kombinere folks ønsker og din egen selvutvikling. Du oppfyller dine egne verdier ved å følge andres forespørsler.

Svakheter: Du gir opp dine egne behov for å unngå konflikter med andre. Over tid blir du ubesluttsom og mangler egne meninger. Når du står overfor problemer, kan du ikke foreta noen vurdering. Uten et tydelig standpunkt vil du også miste støtte fra andre.

Mulig opprinnelse “Hvis jeg ikke inngår kompromisser, vil jeg bli forlatt”

Som barn kan du ha vært midt i konflikter, revet mellom to sider. Kanskje du ble ignorert og distansert etter å ha gitt din mening, og derfor antok du at du var ubrukelig. Du isolerte deg og lærte å bruke en rolig måte for å rydde vekk effektene konfliktene hadde på deg. Sakte skjulte du ditt indre og dannet en vane med å bare si deg enig med andre mennesker.

Romantisk forhold

Tilnærming – “Jeg elsker deg, og du er fri”

Du er en hensynsfull og grei partner. Du viser alltid din kjærlighet til partneren din. Du gir også all friheten til partneren din.

Hvis du er singel, kan du være redd for å gå inn i et forhold på grunn av dine tidligere erfaringer. Du frykter at du vil bli såret igjen etter å ha gitt alt.

Hvis du er i et forhold, setter du partneren din i sentrum av livet ditt. Du gir uten å angre og gjør alt du kan for å unngå konflikt. Men hvis partneren din ikke forstår deg, vil det å gi være en byrde. Dessuten er du så vant til å holde alt inne at selv om du er i tvil om forholdet ditt, vil du være stille og vente på at den andre personen skal slå opp med deg.

Råd

Din perfekte match ville være noen som respekterer, elsker og beskytter deg. Denne personen er en som vil oppmuntre deg til å uttrykke dine ønsker og forespørsler. Denne personen er også en som vil sette pris på at du gir og prøver å svare. Men livet ditt er så vanlig og kjedelig, at partneren din kan miste interessen. Det ville være nyttig hvis du prøver å ta initiativ til å skape litt moro, gjøre ting interessant og holde forholdet livlig.

Arbeidsplass

Tilnærming – “En vanlig person som ønsker et stabilt liv”

At du er fornøyd med et vanlig liv betyr ikke nødvendigvis at du ikke har noen talenter. Det er at du frykter komplikasjonen av konkurranser. Du vil ikke bryte freden. Noe som er verdt å nevne er at som et resultat av ditt ønske om å beholde harmonien, har du vært flink til å integrere alles synspunkter og forespørsler og komme opp med noe som alle er fornøyd med. Derfor, når det er konflikter på arbeidsplassen, kan du løse dem godt og hjelpe folk til å samarbeide.

Råd

Prøv å uttrykke dine egne meninger, noe som til tider kommer til å spare deg for noen problemer. Lag en logisk vurdering av konflikter, ikke bare prøv å slutte fred. Å debattere på arbeidsplassen kan potensielt spare deg for litt tid i fremtiden. Planlegg arbeidsplanen din, slutt å utsette og vær mer produktiv.

Tilsvarende MBTI-typer

Ta MBTI-testen nå

INFP, INFJ, ISFP, ESFP

Du har gode koordineringsevner, noe som egner seg godt for områder knyttet til tjenester. For eksempel: en vert, voldgiftsdommer og sosialarbeider. I et selskap kan du også bruke dine evner som en talsperson for sekretær, menneskelige relasjoner eller bedriftens image.

Sosiale interaksjoner

Tilnærming – “‘Ja’-mannen”

Du har en sterk følelse av empati; du lytter til folk og du forstår. Dette gjør deg til en nær venn for mange. Men for å unngå konflikter setter du alltid andres behov først og glemmer dine egne behov. Dette resulterer i at du går deg vill og føler deg tom. Du kan også forsømme dine sanne venner på grunn av alle de sosiale interaksjonene du har.

Råd

Respekter deg selv, da vil folk respektere deg. Ha mot til å si nei til urimelige forespørsler; ikke tving deg selv til å hjelpe andre. Dette er måten å stoppe folk fra å bruke deg fordi du er omgjengelig. Det er vanskelig å tilfredsstille alle, det er faktisk lettere å holde seg til dine egne meninger for å unngå flere konflikter. På den måten blir du mer avslappet og glad.

Sitat av en berømt Type 9 person

Den beste måten å forutsi fremtiden din på er å skape den. - Abraham Lincoln

Type 9s syn på de andre personlighetene

 • Type 1: De gjør det de sier, og er veldig organiserte, men de tåler ikke ufullkommenheter.
 • Type 2: De setter pris på forespørslene mine, men de vil ofre meg for andres forespørsler.
 • Type 3: De hjelper meg med å sette målene mine, men de er alltid så nervøse at jeg føler meg presset.
 • Type 4: De forstår seg på skjønnhet og romantikk, men jeg kan ikke venne meg til dramaet deres.
 • Type 5: De er talentfulle, men ikke særlig gode på utførelser, noe som gjør dem enda mer uproduktive enn meg.
 • Type 6: De kan forutse farer, men de mistenker alt og må bevises det motsatte om og om igjen.
 • Type 7: De er nysgjerrige og eventyrlystne, men veldig dårlige til å møte press.
 • Type 8: De er sterksinnede, modige og fulle av energi. Imidlertid er de for sta og tempererte.

Personlighetssublimering

 • Verste tilstand: du lever i din urealistiske verden, koblet fra den virkelige verden.
 • Gjennomsnittlig tilstand: du er ikke i stand til å håndtere virkeligheten og har en tendens til å rømme i bytte mot fred.
 • Ideell tilstand: du er optimistisk og fredelig i alle slags situasjoner.

Desintegrasjonsretning – Type 6

“Fra stille til tvil”

Når du vil unngå konflikt, og alltid imøtekomme andre, får angsten deg til å tvile på deg selv. Hvis noen bryter freden, vil alle følelsene du undertrykte eksplodere og skade deg.

Integrasjonsretning – Type 3

“En full utvikling av talentene dine”

Når du innser at det å være enig med alle andre ikke tar bort alle konfliktene, slutter du å være redd for å uttrykke deg og kan leve et aktivt og positivt liv. Dessuten vil et rolig hjerte øke sjarmen din og folk vil følge deg.

Prøv på nytt