Testul Defectelor (Care e cel mai mare defect al tău?)

Care e cel mai mare defect al tău?

The Testul Defectelor (Test personalitate negativă) este un test de personalitate dezvoltat de echipa Arealme. Acest test oferă o nouă perspectivă asupra personalității tale în șase dimensiuni, care pot reflecta în linii mari prezența și gravitatea defectelor tale în interacțiunile sociale.

Cu toții putem fi dificili, iar conștientizarea este primul pas ca să fim mai buni. Fă testul și află care este cel mai mare defect al tău pentru care ceilalți te resping.

Ai în vedere: Acest test este conceput ca o modalitate distractivă de a crește conștientizarea de sine a unor trăsături de personalitate potențial dificile. Nu este conceput ca un instrument de diagnosticare. Rezultatele vor descrie trăsăturile tale duse la extrem și, prin urmare, ia-le în seamă doar în măsura în care le consideri utile.

Ce este „Testul Defectelor"?

Testul defectelor are 42 de întrebări, după care poți vedea rezultatul tău într-un grafic. Vei putea citi descrierea dar si afla cum poți depăși defectele.

Îi pot evalua pe alții cu testul acesta?

Da, poți răspunde la fiecare întrebare ca și cum ai fi altcineva. Cu toate acestea, dacă nu ești sigur de răspunsul persoanei la o anumită întrebare, uneori este posibil să fie nevoie să fii subiectiv. Cu cât trebuie să ghicești mai multe întrebări, cu atât rezultatele sunt mai puțin exacte și mai puțin fiabile. În plus, așa-numitul „comportament" va proveni din cunoștințele tale despre persoană și nu neapărat vor reflecta realitatea. În acest caz, acuratețea este compromisă și nu este la fel de exactă ca testarea ta.

Descrierile Defectelor

Indiferent

Te concentrezi la lumea și sentimentele tale interioare. Ești gânditor, un singuratic și ai tendința de a îți ascunde adevăratele păreri. Nu îți exprimi sentimentele prin cuvinte dulci, așa că deseori îi lași pe ceilalți cu impresia că nu îți pasă. Dacă vrei să fii mai sociabil, ar fi bine să încerci să accepți oamenii; respectă și înțelege diversitatea societății. Ar fi grozav dacă ai putea găsi prieteni cu aceeași părere și dacă ți-ai putea exprima cu nevoile și gândurile în fața lor. Încearcă să te interesezi mai mult de ceilalți.

Suspicios

Sunteți perspicace și nesigur. Uneori poți cădea în pesimism, ceea ce îți creează dușmani imaginari. Ai un puternic simț de autoapărare și nu poți avea încredere ușor în ceilalți. Dacă vrei să duci o viață mai relaxată și mai naturală, de ce nu încerci să începi prin a nu gândi prea mult? Când ești sub presiune, ai tendința de a te îndoi de tot ce te înconjoară. În astfel de cazuri, este mai bine să îți muți atenția și să te relaxezi. Nu uita, nu te gândi prea mult sau prea profund la toate.

Manipulator

Ești hotărât și asertiv, ceea ce te face să cauți tot ce este mai bun în toate, dar și să pui presiune asupra celorlalți. Cu toate acestea, o persoană puternică nu se teme niciodată să își arate slăbiciunea. Vrei să devii mai abordabil? Este o idee bună să începi prin a asculta opiniile altora și să înveți să respecți gândirea diferită. Ai putea și să fii mai atent la ce zici și să-ți exprimi gândurile cu grație. A-ți recunoaște slăbiciunile este de fapt o modalitate de a te elibera de starea de alertă.

Paranoic

Ești hotărât și încrezător. Ești atât de exigent cu tine însuți, încât nu te dai înapoi de la nimic pentru a-ți atinge obiectivele. Cu toate astea, încăpățânarea îți întunecă vederea și umflă ego-ul. Probabil că este timpul să începi să ai încredere în oamenii din jurul tău și să le apreciezi existența. Ascultă mai mult, înțelege mai mult și răspunde în consecință, în loc să încerci să pari dur, astfel încât să poți simți bucuria relațiilor sociale stabile. Vei descoperi că ascultarea diferitelor opinii te ajută cu siguranță foarte mult, mai ales când vine vorba de decizii importante.

Dramatic

Adesea îți găsești încrederea în tine prin ceilalți. Deși adesea radiant și plin de farmec, în timp, gândurile și acțiunile tale dramatice - o personalitate puternic emoțională și impulsivă - îi pot determina pe cei din jur să vă respingă și să vă evite. Pentru a scăpa de eticheta de „exagerat", poți începe ascultându-i pe cei din jurul tău. Nu încerca să atragi atenția și complimentele celorlalți și nu te mai preocupa de ce cred ceilalți. În plus, privindu-te cu sinceritate, în toată imperfecțiunea ta, vei deveni mai bun.

Calculat

Ești pragmatic și rațional în orice situație. Totuși, asta te poate face să te obosești și să fii etichetat de ceilalți drept „meschin" și „egoist". După cum spune proverbul, „cine împarte își face parte". Dar, uneori, prea multă atenție acordată doar intereselor tale personale poate duce la limitări. Ce-ar fi să începi prin a „pierde"? Nu este vorba de fapt de a suferi pierderi financiare sau spirituale, ci de a-ți lua ochii de pe tine, de a-ți deschide orizonturile și de a vedea mai multă frumusețe și bucurie în viața ta.

Personalitate și AutoevaluareCarierăSănătateTeste de sănătate mintalăPersonalitate negativăPersonalitateTest psihologicRelații
Ai obținut %TOTAL%/600 la Testul Defectelor, detalii mai jos:

Pentru a vedea ce punctaje au obținut alte persoane la acest test, urmărește arealme Română.

Fă testul din nou