Test de personalitate - Radarul vocațional (Testul celor 16 tipuri de personalitate)

Testul celor 16 tipuri de personalitate

Trebuie să răspunzi la toate întrebările. Este posibil să te regăsești în ambele opțiuni, dar trebuie s-o alegi pe cea care te reprezintă cel mai tare.

Scopul acestui test este de a-ți afla pornirile înnăscute. Nu te gândi la situația ta, la prieteni, la familie sau colegi, etc. Opțiunile nu sunt nici mai bune nici mai rele, fiecare tip de personalitate are plusurile și minusurile lui.

Personalitate și AutoevaluareCarierăENFJENFPENTJENTPESFJESFPESTJESTPMetri umaniINFJINFPINTJINTPISFJISFPISTJISTPJoburiPersonalitateTest psihologic

Pentru a vedea ce punctaje au obținut alte persoane la acest test, urmărește arealme Română.

Fă testul din nou

INTP

Gânditorul - Analizezi problemele în detaliu cu ajutorul inteligenței.
Încerci mereu să găsești o explicație logică pentru lucrurile care îți trezesc interesul. Îți plac lucrurile abstracte și teoretice. Ești mai interesat de recunoaștere decât de comunicare socială cu ceilalți. Ești calm, reținut, flexibil și tolerant. Ai o abilitate extraordinară pentru cercetări aprofundate. Ești destul de sceptic, astfel că analizezi întotdeauna problemele. Uneori, ești un pic prea aspru și necruțător.
Celebritate INTP: Albert Einstein, fizician.

ENTP

Profetul - Transpui ideile în dorințele celorlalți.
Ești agil, inteligent, vigilent, direct și te pricepi să-i motivezi pe ceilalți. Poți să-ți mobilizezi toate resursele pentru rezolvarea problemelor dificile. Știi cum să găsești posibilități abstracte, pe care le analizezi cu gândirea ta strategică. Ai o capacitate extraordinară de a citi oamenii. O viață normală nu te satisface. Rareori faci aceleași lucruri în mod repetat. Treci mereu rapid de la o pasiune la alta.
Celebritate ENTP: Socrate, filosof.

ENTJ

Liderul - Totul este sub control.
Ești onest și hotărât, cu un instinct de conducere înnăscut. Poți identifica rapid metodele sau procedurile ilogice sau ineficiente. Poți crea și perfecționa mereu câte un sistem nou pentru rezolvarea problemelor organizaționale. Îți place să-ți faci planuri pe termen lung și le realizezi cu adevărat. Ești bine informat și ai un orizont larg. De asemenea, îți place să-ți expui ideile altor persoane.
Celebritate ENTJ: Napoleon Bonaparte, împărat.

INTJ

Expertul - Te caracterizează unicitatea și căutarea excelenței.
Ai multe idei creative. Încerci mereu să-ți transpui ideile în practică și lucrezi neobosit până atingi obiectivele pe care ți le-ai stabilit. Poți înțelege modelul conotativ al lumii exterioare și gândești în perspectivă. Odată ce ți-ai luat un angajament, elaborezi un plan și te ții de el. Ești extrem de independent și de sceptic. Ai mereu standarde ridicate indiferent că este vorba de tine sau de ceilalți.
Celebritate INTJ: Isaac Newton, fizician.

ENFJ

Darnicul - Maximizezi potențialul tuturor.
Ești înfocat, responsabil, grijuliu și milos. Percepi cu intensitate emoțiile, nevoile și motivațiile celorlalți. Identifici potențialul celorlalți și ți-ai dori să îi ajuți să-și valorifice acel potențial. Încurajezi mereu atât dezvoltarea personală cât și în echipă. Ești foarte vulnerabil la laude sau critici. Îi tratezi pe toți cu devotament, ești în elementul tău în societate și colaborezi bine cu ceilalți. Ești un lider care îi poate molipsi pe ceilalți cu entuziasmul său și îi poate stimula foarte ușor.
Celebritate ENFJ: Martin Luther King, Jr., activist pentru drepturi civile.

INFJ

Mentorul - Aduci lumină în întuneric.
Cauți mereu semnificații profunde fie în gândurile tale, fie în relațiile cu ceilalți sau în viață în general. Încerci să înțelegi motivațiile celorlalți și ai o perspectivă clară asupra oamenilor. Ești foarte meticulos în activitățile tale și ești credincios propriilor valori. Viziunea ta este să oferi servicii mai bune tuturor. Atâta vreme cât îți atingi acest obiectiv, poți rămâne curajos, hotărât și organizat.
Celebritate INFJ: Platon, filosof.

ENFP

Activistul - Totul este posibil.
Eşti plin de pasiune şi imaginaţie. Viaţa pentru tine e plină de posibilităţi. Poţi găsi uşor conecţii printre tot felul de informaţii şi chestiuni şi mânueşti lucrurile confident în conformitate cu modele ce le găseşti . Eşti dornic să primeşti confirmarea de la alte persoane şi deasemenea eşti destul de generos în legătură cu laudele şi suportul altor persoane. Eşti foarte casual şi felxibil. Eşti talentat cu o rară elocvenţă şi abilitate de a improviziona.
Celebritate ENFP: Tom Hanks, actor american.

INFP

Filosoful - Trăiești în lumea ta ideală.
Ești un idealist. Ești loial valorilor tale și persoanelor care sunt importante pentru tine. Speri să poți trăi într-o lume care se potrivește întocmai valorilor tale. Lumea îți stârnește curiozitatea. Poți să găsești mereu posibilități noi și ai capacitatea de a mobiliza pe toată lumea, inclusiv pe tine pentru a transforma ideile în realitate. Încerci să-i înțelegi pe ceilalți și să-i ajuți să-și valorifice potențialul. Atunci când nimic nu-ți amenință propria valoare, ești destul de flexibil și îi poți accepta pe ceilalți.
Celebritate INFP: J.K. Rowling - autoarea seriei de romane Harry Potter

ESTP

Omul de acțiune - Rezolvi problemele care te înconjoară debordând de energie.
Ești foarte degajat și tolerant. Îți place să rezolvi probleme practice și asupra cărora soluțiile tale au un efect imediat. Teoria și conceptele te plictisesc. Speri să poți rezolva o problemă prin simpla ta energie. Pentru tine contează cel mai mult momentul prezent. Te bucuri de fiecare minut pe care îl petreci cu ceilalți. Te bucuri de plăcerea și confortul pe care îl aduce latura materială. Îți place să înveți făcând.
Celebritate ESTP: George W. Bush

ISTP

Meșterul - Observi calm dar acționezi fulgerător.
Ești foarte răbdător și flexibil. În mod normal ești un observator calm, dar atât timp cât există o problemă, vei încerca să găsești soluția cât mai repede posibil. Analizezi mereu modul în care poți face lucrurile să fie mai eficiente și cum poți rezolva problemele cu ajutorul unor date cât mai ample. Ești foarte interesat de cauză și efect. Organizezi faptele după principii logice și obiective. Acorzi mare importanță eficienței și virtuții.
Celebritate ISTP: Steve Jobs, fondatorul Apple

ESFP

Interpretul - Viața este scena ta.
Ești sociabil, prietenos și deschis. Îți iubești foarte tare viața ți te bucuri de confortul pe care ți-l oferă latura materială. Îți place să creezi lucruri noi împreună cu ceilalți. În munca ta, te bazezi pe o atitudine practică și pe simțul ascuțit, ceea ce va face ca activitatea ta să fie distractivă. Ești foarte degajat. Te poți bucura de lucrurile care se petrec în mod firesc. Poți de asemenea accepta rapid oamenii și mediile noi. Atunci când cooperezi cu ceilalți, poți deprinde foarte repede o abilitate nouă. .
Celebritate ESFP: Leonardo DiCaprio, actor

ISFP

Artistul - Fă-ți cunoscută munca în exterior pentru a te bucura de o lume interioară bogată.
Ești tăcut, prietenos, sensibil și blând. Trăiești ancorat în prezent și te bucuri de tot ce se întâmplă în jurul tău. Speri să poți avea spațiul tău și să poți face lucrurile în ritmul propriu, la momentul decis de tine. Faci ce-ți spune inima și ești devotat oamenilor importanți pentru tine. Nu-ți plac conflictele și contrazicerile. Nu le impui altora opiniile și valorile tale.
Celebritate ISFP: Lady Gaga, cântăreaţă-compozitoare

ESTJ

Supraveghetorul - Te asiguri că totul merge bine și clar.
Ești foarte practic și realist. Ești de asemena ferm și hotărât. Odată ce ai luat o decizie, vei acționa imediat. Ești bun la a lansa proiecte și a mobiliza toate resursele și oamenii necesari finalizării acestora. Speri că îți poți atinge obiectivele în cel mai eficient mod posibil. Poți gestiona bine detaliile. Ai standardul tău foarte clar și logic și vei insista pe acesta sperând în același timp că și ceilalți ar putea să-l atingă. Te vei ține neclintit de programul tău.
Celebritate ESTJ: Emma Watson, actriță

ISTJ

Inspectorul - Acționezi meticulos și atent, în conformitate cu regulile deja existente.
Ești tăcut și serios. Poți câștiga în virtutea felului tău de a gândi, amabil și prudent, și a personalității sincere. Ești realist, pragmatic și devotat. Tu decizi în mod rațional ce trebuie făcut, apoi îți atingi obiectivele pas cu pas, fără a te lăsa distras. Îți place să pui lucrurile în ordine. Indiferent că ești la serviciu sau acasă, în viața de zi cu zi, vei ține seama de tradiție și devotament..
Celebritate ISTJ: George Washington, General și Președinte al Statelor Unite ale Americii

ESFJ

Grijuliul - Îi ajuți cu înflăcărare pe ceilalți să aibă grijă de tot.
Ești bun la suflet, meticulos și cooperant. Vrei să păstrezi armonia și încerci din greu să construiești un mediu de acest tip. Îți place să finalizezi sarcinile împreună cu ceilalți la timp și cu precizie. Ești întotdeauna loial și preocupat în mod autentic de binele celorlalți. Observi ușor nevoile celorlalți în viața de zi cu zi și încerci per cât posibil să le satisfaci. Speri că ceilalți îți vor putea aprecia existența și eforturile pe care le faci pentru ei.
Celebritate ESFJ: Anne Hathaway, actriţă

ISFJ

Protectorul - Ai grijă de ceilalți cu grijă și considerație.
Ești tăcut, prietenos, serios și responsabil. Poți să-ți îndeplinești întotdeauna sarcinile în mod consecvent și fiabil. Ești riguros, grijuliu și corect atunci când te ocupi de lucruri. Ești forte loial și amabil. Observi și îți amintești toate detaliile și persoanele care contează pentru tine. Îți pasă de sentimentele celor pe care îi porți în suflet. Atât în viața ta personală cât și profesională cauți să cultivi un mediu pașnic și armonios.
Celebritate ISFJ: Prințul Charles al Marii Britanii. Membru al familiei regale, căsătorit cu Camilla Parker Bowles, (anterior căsătorit cu Prințesa Diana), fiul reginei Elizabeth II, tatăl prinților William și Harry

Notă: scopul acestui test este să-ți descopere tendințele înnăscute. E similar cu a te întreba dacă ești stângaci sau dreptaci. Procentajele din imagine reprezintă doar cât de sigur ești asupra faptului că ești dreptaci sau stângaci atunci când faci testul. Fiecare individ are propriile sale trăsături de caracter. Unele pot fi evidente, dar altele nu. Odată ce tipul de personalitate e confirmat, procentajul nu mai este atât de important. Nu poți să spui că ești 80% introvertit, tot așa cum nu poți spune că ești 80% dreptaci. Nu există trăsături rele sau bune. Scopul cunoașterii de sine nu este acela de a te eticheta, ci de a ști cum să-ți valorifici avantajele și să-ți gestionezi mai bine dezavantajele.

Introvertit (I) sau extravertit (E) - Îți tragi energia din lucrurile asupra cărora îți concentrezi atenția

Ești Introvertit Tendința este: să fii preocupat de modul în care schimbările din mediul exterior te afectează pe tine: îți concentrezi forțele psihologice și atenția asupra lumii tale interioare și te fixezi asupra experiențelor tale interioare, a gândirii, ideilor și emoțiilor. Preferi să gândești independent și să citești.

Opusul tău este tipul: Extravertit Tendința este: să fii preocupat de influența pe care o exerciți asupra mediului exterior: îți concentrezi forțele psihologice și atenția asupra lumii exterioare și a comunicării cu ceilalți și îți plac întâlnirile, dezbaterile și discuțiile.

Senzorial (S) sau Intuitiv (N) - Ce vei observa mai întâi atunci când primești sau percepi informații din lumea înconjurătoare.

Ești Intuitiv Tendința este: să adori teoriile și principiile abstracte. Te preocupă lucrurile în ansamblu și tendința spre schimbare și evoluție. Ești interesat de inspirație, imaginație și creativitate. Îți plac aluziile, analogiile, legăturile, posibilitățile, deducțiile și previziunile.

Opusul tău este tipul: Senzorial Tendința este: să fii preocupat de informațiile detaliate obținute prin percepția simțurilor: lucruri pe care le poți vedea, auzi, mirosi, gusta și atinge. Observi cel mai bine detaliile și descrierile. Îți place să-ți folosești și să-ți dezvolți abilitățile pe care le ai deja.

Gânditor (T) sau afectiv (F) - Cum iei decizii.

Ești Gânditor Tendința este: să dai atenție logicii relațiilor, printre altele. Îți place să evaluezi și să iei deciziile în urma unei analize obiective. Ești foarte rațional, obiectiv și just. Consideri că principiile sunt mai importante decât flexibilitatea.

Opusul tău este tipul: Afectiv Tendința este: să dai cea mai mare importanță sentimentelor, fie că sunt ale tale sau ale celorlalți. Valoarea și armonia vor fi standardul după care evaluezi totul. Ești foarte înțelegător, amabil, prietenos și atent. Întotdeauna te gândești la modul în care comportamentul tău afectează sentimentele celorlalți.

Judecător (J) sau Perceptiv (P) - Cum îți organizezi și proiectezi viața.

Ești Perceptiv Tendința este: să ai nevoie să aduni mai multe informații înainte de a lua decizii. Astfel că încerci să înțelegi și să te adaptezi. Te concentrezi pe procesul în sine și îți schimbi obiectivele atunci când se schimbă informațiile. Lași loc de neprevăzut în viața ta. Preferi un stil de viață lejer și liber, care poate părea puțin dezordonat.

Opusul tău este tipul: Judecător Tendința este: să adori să iei decizii și să emiți judecăți. Îți place să planifici și ți-ai dori să administrezi, să controlezi și să pui totul în mișcare pentru atingerea rezultatelor. Te concentrezi pe a duce sarcina la bun sfârșit. În viața de zi cu zi, speri ca viața ta să fie organizată pas cu pas și să poți respecta termenele.