Masennustesti- Olenko masentunut?

Suurin osa ihmisistä kokee surua ja murhetta ajoittain. Se on normaali reaktio menetykseen tai elämän haasteisiin. Mutta kun masennus alkaa vaivata elämääsi keskivaikealla tai vakavalla tasolla, on aika etsiä tukea!

Oletko ollut alakuloinen ja menettänyt kiinnostuksesi normaalien asioiden tekemiseen? Tekeekö masennuksesi elämästä vaikeampaa? Tee tämä testi ja selvitä onko sinulla masennusta!

Täytyykö minun tehdä tämä masennustesti?

Olemme suunnitelleet 30 kysymystä joilla analysoimme, onko sinulla masennusoireita. Kysymykset liittyvät kokemuksiisi ja mentaalisiin haasteisiisi. Lue jokainen kysymys huolellisesti, ja vastaa se vastausvaihtoehto joka parhaiten kuvaa kokemaasi.

Kuinka luotettava se on?

Tämä testi on tehty vain tiedonjaollisiin ja viihdekäyttöön. Mielenterveydenhäiriöitä voi diagnosoida vain mielenterveyden ammattilainen tai lääkäri. Tätä testiä ei ole tehnyt mikään virallinen lääketieteellinen taho, eikä se ole käytössä kliinisenä diagnostiikan välineenä masennuksen diagnosoinnissa. Uskomme kuitenkin tämän antavan tärkeän ensimmäisen askeleen jatkohoitoa ajatellen. Hae paikalliselta klinikalta lääkärin apua jos kaipaat lisätietoa mielenterveyden häiriöistä.

Mitä tämän masennustestin tulos kertoo minulle?

Analysoimme masennuksesi tason ja annamme sen perusteella ehdotuksia joilla voit auttaa tilannettasi. Tämän testin avulla ymmärrät enemmän mahdollisista oireista ja mielialanvaihteluista jos koet masennusoireita. Masennus saa sinut tuntemaan itsesi yksinäiseksi, mutta sinulla on paljon seuraa. Vakava masennus (major depressive disorder (MDD)), lääketieteellinen termi masennukselle, on yksi yleisimmistä mielenterveyden ongelmista, joka koskettaa jopa 350 miljoonaa ihmistä kaikista ikäryhmistä. Sinun tulisi tietää ettei masennus ole sama kuin surullisuus. Masennus on jatkuvampaa kuin surullisuus tai motivaation puute joskus. Sillä on vahva biologinen pohja. Oli tulos mikä vaan, voit ottaa tämän testin tärkeänä askeleena pois itsensä epäilystä ja murehtimisesta, ennen kuit teet muita kliinisiä arviointeja. Mikä tärkeintä, yksityisyytesi on meille hyvin tärkeää. Kaikki tulokset ovat täysin anonyymejä. Tämän takia emme anna testin tekijöiden statistisia analyyseja.

Persoonallisuus ja minäkuvaMasennusTerveysMielenterveysPersoonallisuus
Sinun masennuksen oma-analyysin tulokset ovat:
Arvioidaan...

Uudestaan
Oireesi vaikuttavat siltä, että sinun tulisi etsiä välittömästi apua. Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia vahvasti neuvomme sinua puhumaan jollekulle joka pystyy auttamaan sinua. Puhu perheellesi ja ystäillesi tai jos pelkäät etteivät he ymmärrä sinua puhu lääkärillesi. Hän voi auttaa sinua etsimään vaihtoehtoja, ymmärtämään ongelmiasi paremmin tai vain kuunnella.
On hyvin todennäköistä että sinulla on masennusoireita. Sinun kannattaisi nähdä mielenterveyteen erikoistunut asiantuntija jatkotutkimuksia ja hoitoa varten. Lääkärin lausunnon saaminen auttaa sinua selvittämään mistä kärsit.
Tuloksesi näyttää että kärsit keskivaikeasta masennuksesta. Vastaustesi perusteella näiden oireiden kanssa eläminen voi vaikuttaa suhteisiin läheisiisi ja jopa jokapäiväisten asioiden hoitamiseen.
Tuloksesi näyttää ettei sinulla ole mitään tai vain hieman masennuksen oireita. Alakuloisuus ja tunne että elämässä on paljon asioita menossa ovat yleisiä kokemuksia. Ehdotamme että juttelet tuntemuksistasi jonkun läheisen kanssa. Suosittelemme myös, että kiinnistät huomiota mielenterveyteesi. Jos sinusta tuntuu että mielialanvaihtelu on liikaa yksin kestettäväksi, älä epäröi ottaa ammattilaiseen yhteyttä.
Kausimasennus (seasonal affective depression SAD) on masennuksen muoto joam liittyy vuodenaikojen vaihtumiseen- SAD alkaa ja loppuu suunnilleen samaan aikaan joka vuosi. Jos olet kuin suurin osa ihmisistä jotkaa kärsii kausittaisesta masennuksesta se alkaa syksyllä ja jatkuu talvikuukaudet, vieden energiasi ja saaden mielialasi heittelemään. Älä kuitenkaan ajattele tätä vuosittaista vaihtelua vain joka sinun täytyy kestää yksin. Hoidolla voidaan vähentää komplikaatioita varsinkin jos kausimasennus diagnosoidaan ja hoidetaan ennen kuin oireet pahenevat.
Kun kokee elämässä vaikeita asioita, on normaalia olla surullinen jonkin aikaa, tunteet kuten suru ja murhe auttavat tekemään meistä ihmisiä. Mitä ikinä koetkaan, tulet selviämään siitä. Uskon että selviät ajan kanssa, kuten olet selvinnyt niin monta kertaa aikaisemmin.
Itsetuhoinen
Vaikea
Keskivaikea
Lievä
Kausittainen
Yksittäinen mielialanmuutos