Ujian Kepuasan Tertunda

Kepuasan tertunda adalah proses apabila seseorang cuba menahan godaan untuk melakukan sesuatu pada masa kini sebagai pertukaran untuk ganjaran yang lebih besar pada masa hadapan. Setiap orang mempunyai pendekatan mereka tersendiri untuk perkara ini: sesetengah orang lebih suka sepotong kecil kek hari ini daripada tiga kek penuh dalam seminggu. Mengetahui cara menangguhkan keseronokan untuk mencapai matlamat yang lebih penting dianggap oleh ahli psikologi sebagai kemahiran watak utama!

Perlu diingat bahawa kepuasan yang tertunda bukan sekadar belajar bagaimana untuk menahan keinginan segera, tetapi lebih kepada keupayaan untuk mengatasi kesukaran segera dan mencapai matlamat jangka panjang. Pernahkah anda terfikir sejauh mana anda pandai menahan godaan? Ambil ujian kepuasan tertunda kami dan ketahuinya!

Keperibadian dan DiriUjian KebolehanKepuasan tertundaPersonalitiUjian Psikologi
Sikap hidup saya ialah:
sedang dinilai...

Lagi
Sikap hidup saya: Tiada apa yang boleh menggoyahkan tekad saya, jadi semuanya dalam kawalan saya! Saya adalah tuan kepada alam semesta saya sendiri!
Sikap hidup saya: jika saya membuat keputusan untuk melakukan sesuatu, saya mengikuti dan melakukannya! Saya tidak pernah berputus asa dengan rancangan saya!
Sikap hidup saya: matlamat saya adalah untuk menentukan sasaran dan mencapainya secepat dan setepat mungkin! Saya jarang sekali berputus asa!
Sikap hidup saya: Saya suka menetapkan matlamat untuk diri sendiri dan berazam, tetapi kadang-kadang saya masih gagal.
Sikap hidup saya: Jangan merancang terlalu banyak kerana kehidupan terlalu kompleks untuk meramalkan segala-galanya! Nikmati masa ini!
Sikap hidup saya: Hanya hidup pada masa ini, jangan terlalu memikirkan semua perkara dan mengambil hidup terlalu serius!
Minda besi
Minda tegas
Minda berorientasikan matlamat
Pelajar berdisiplin
Hidup pada saat ini
Nikmati selagi boleh