Test de Identitate de Gen

Sunt Transsexual?

Ai simțit vreodată că te-ai născut cu sexul greșit? Că, în ciuda corpului tău, ești de fapt de sex opus? S-ar putea să fii unul dintre cei aproximativ 1,3 milioane de oameni din lume care experimentează acest lucru. Această inițiativă se adresează persoanelor care simt că s-au născut într-un corp greșit care nu corespunde identității lor interioare de gen. Se adresează, de asemenea, tuturor celor care își explorează identitatea trans.

Aceasta nu este o capcană; este doar un test simplu pentru a vedea dacă ai putea fi „genderqueer”, „genderfluid”, transsexual, travestit etc. Indiferent cu ce etichete te identifici, acest test este aici pentru a te ajuta să îți găsești drumul și pentru a te ajuta să te accepți așa cum ești.

Dragoste și RelațiiGenLGBTQ+SexualitateTrans
Rezultatul meu la Testul de Identitate de Gen :
Estimează...

Fă testul din nou

Trans*

Ei bine, o persoană transsexuală este o persoană a cărei identitate de gen diferă de sexul biologic. Asta înseamnă că dacă te-ai născut cu un penis, dar simți că ești de fapt femeie în interiorul tău, atunci s-ar putea să fii transsexual. Și asta este în regulă! Persoanele transgender sunt la fel de diverse ca și persoanele ne-transgender. Unele persoane adaugă un asterisc la sfârșitul lui transgender* pentru a extinde cuvântul și a include toate persoanele cu identități și expresii de gen nonconformiste - astfel încât, dacă cineva spune "Sunt trans*", înseamnă că se poate identifica precum transsexual sau, eventual, cu un alt termen, cum ar fi „genderqueer” sau „nonbinary”. Continuă să fii tu însuți - și continuă să iubești!

Transsexual

O persoană care se identifică de un sex diferit de cel biologic și care a urmat un tratament medical (cu administrare de hormoni și/sau operație) pentru a face aspectul fizic să corespundă identității sale de gen. Acest cuvânt este învechit și considerat jignitor de multe persoane din comunitatea transsexuală, deoarece implică faptul că a fi transsexual este un tip de boală psihică sau o afecțiune medicală, și nu o parte inerentă a identității cuiva. Este important să folosim un limbaj care să nu stigmatizeze sau să invalideze experiențele trans! Indiferent de identitatea ta sexuală, fii mândru de tine și iubirea pe care o porți în interior. Cu toții merităm să ne simțim iubiți.

Genderqueer

O persoană care simte că nu se identifică nici ca bărbat, nici ca femeie, ci undeva între aceste două categorii sau complet în afara lor. Persoanele genderqueer se pot simți inconfortabil în corpul lor deoarece nu simt că se încadrează în ideea tradițională despre cum ar trebui să fie un bărbat sau o femeie. Pentru unele persoane, acest lucru poate însemna că nu simt nicio conexiune cu noțiunile de bărbat sau femeie. Pentru alții, poate însemna că se simt de ambele sexe în același timp. Persoanele genderqueer pot alege să se prezinte într-un mod care nu se conformează normelor cisgender, purtând haine în mod tradițional "masculine", de exemplu. Unele persoane genderqueer pot, de asemenea, să-și schimbe numele pentru a le reflecta identitatea, cum ar fi această femeie care își spune "Red" în loc de numele ei de naștere, "Rebecca". Indiferent de identitatea ta sexuală, fii mândru de tine și iubirea pe care o porți în interior. Nu este întotdeauna ușor să găsești persoana potrivită, dar merită!

Genderfluid

„Genderfluid” descrie o persoană care simte că identitatea sa de gen se schimbă în timp. Unele persoane genderfluid se identifică, de asemenea, ca fiind „agender” - ceea ce înseamnă că nu se simt de niciun gen anume. Oamenii pot fi genderfluid din mai multe motive, inclusiv din cauza faptului că nu se simt confortabil să se identifice nici ca bărbat, nici ca femeie. De asemenea, este obișnuit ca persoanele genderfluid să fie atrase de persoane de toate genurile și identitățile de gen, ceea ce poate explica de ce simți că identitatea ta se schimbă în timp. Există multe moduri diferite de a te conecta cu genul tău. Poate te identifici ca bărbat sau femeie, sau undeva la mijloc. Ai putea fi, de asemenea, agender (ceea ce înseamnă că nu te identifici cu niciun gen anume). Sau poate toate astea deodată!

Non Trans

Te încurajăm să cercetezi modul în care genul și sexualitatea nu sunt atât de rigide pe cât cred mulți oameni. Rămâi deschis la posibilitatea că ceea ce credeai că este „heterosexual" să fie de fapt mai complicat decât atât. Este super important să respecți toate tipurile de identități, așa că, dacă cineva îți spune că este trans, bisexual, gay sau orice altceva, este întotdeauna cel mai bine să presupui că își cunoaște propria minte și să o respecți! Sperăm că acest test te-a ajutat să înțelegi mai bine de ce unii oameni pot avea o viziune diferită de a ta asupra genului!

Trans*
Transsexual
Genderqueer
Genderfluid
Not Trans