Test Sexualitate / Orientare Sexuală

Sexualitatea nu este așa rigidă precum obișnuim să credem. Sexualitatea este incredibil de complicată, și de aceea acest test îți arată mai degrabă de ce parte a spectrului ești. Poate să nu fie 100% exact, dar e mai bine decât să încerci să te încadrezi într-o categorie anume. Încearcă și vezi despre ce este vorba!

Cu acest test vei afla unde pe spectrul sexualității te încadrezi, între heterosexual, homosexual, alosexual, sau asexual. Fie că ești confuz sau doar curios, de ce să nu faci testul?

Ce însemană termenii din acest grafic?

TermenSemnificație
HomosexualHomosexual însemnă că te simți atras/ te îndrăgostești de persoane de același gen.
HeterosexualHeterosexual înseamnă că te simți atras/ te îndrăgostești de persoane de sex opus.
AlosexualAlosexual însemană că îți place să te îndrăgostești și să faci sex.
AsexualAsexual însemană că nu simți atracție sexuală.

Cât de adevărate sunt testele acestea online?

Niciun test de orientare sexuală online nu este 100% exact. Cu toate astea, noi am vorbit cu multe persoane care au făcut acest test și ele au confirmat că există adevăr în rezultate.

Orientarea sexuală nu este ceva cu care să glumești sau doar ceva care te face special și diferit de colegii tăi sau pe social media. Este un subiect foarte serios, și educându-te despre asta vei contribui la crearea unei lumi mai bune.

Tabel de referință al rezultatelor pentru testul de orientare sexuală

Notă: Dacă nu ai terminat încă testul, te rugăm să citești următoarele instrucțiuni după ce îl termini.

Cadranul în care se află rezultatul tău indică orientarea ta sexuală actuală. Detaliile sunt descrise mai jos:

Colțul din dreapta-sus: Ești ca majoritatea populației. Te atrage sexul opus și simți atracție sexuală. Cu cât ești situat mai sus pe spectru, cu atât ești mai aproape de a experimenta „atracția sexuală standard” pe care o simt majoritatea oamenilor.
Colțul din stânga-sus: Te atrag cei de același sex ca și tine și simți atracție sexuală. Cu cât te situezi mai sus, cu atât ești mai aproape de a simți atracția sexuală „standard” pe care o experimentează majoritatea oamenilor.
Colțul din stânga-jos Te atrag cei de același sex ca și tine, dar nu în modul în care ar simți asta o persoană alosexuală. Cu cât te situezi mai jos, cu atât mai puțin simți atracție sexuală, putând fi chiar respins de această idee. O relație pur romantică este mult mai atrăgătoare decât una sexuală.
Colțul din dreapta-jos: Te atrag cei de sex opus ție, dar nu în același mod în care ar simți asta o persoană alosexuală . Cu cât te situezi mai jos, cu atât mai puțin simți atracție sexuală, putând fi chiar respins de această idee. O relație pur romantică este mult mai atrăgătoare pentru tine decât una sexuală.
Partea de mijloc-stânga: Te atrag cei de același sex ca și tine. Cu toate acestea, atracția sexuală și măsura în care o simți nu este la fel de cu cea a unui alosexual. Gândurile tale se înclină mai mult spre partea neutră a lucrurilor, fără să te simți nici excitat, nici respins de idee.
Partea de mijloc-dreapta:Te atrag cei de sex opus ție. Cu toate acestea, atracția sexuală și măsura în care o simți nu este la fel de cu cea a unui alosexual. Gândurile tale se înclină mai mult spre partea neutră a lucrurilor, fără să te simți nici excitat, nici respins de idee.
Partea de mijloc-superioară: Simți atracție sexuală, dar nu ai nicio preferință în ceea ce privește sexul partenerului tău. Dacă ai dori să găsești o etichetă mai bună pentru orientarea ta sexuală, pan sexual sau bisexual ar fi cea mai corectă. Cu cât ești mai aproape de centru, cu atât mai puțină atracție sexuală simți.
Partea de mijloc-jos: Simți puțină atracție sexuală și înclini mai mult spre relații pur romantice sau platonice decât spre altceva. Sexul nu contează pentru tine, eticheta care are cele mai multe șanse să te atragă fiind cea de pan-romantic sau bi-romantic.
Partea de Mijloc: Nu ai sentimente puternice pentru sau împotriva sexului, și ți s-ar potrivi atât o relație cu sex sau fără. De asemenea, nu ai nicio preferință pentru sex. S-ar putea să nu fii interesat de relații deloc sau poate că ești pur și simplu mai flexibil decât majoritatea..
LifestyleLGBTQ+Orientare sexualăSexualitate
Rezultatul tău la testul de orientare sexuală este:

Pentru a vedea ce punctaje au obținut alte persoane la acest test, urmărește arealme Română.

Fă testul din nou