Ammatillinen persoonallisuustesti

Vastaa jokaiseen kysymykseen. Molemmat vaihtoehdot saattavat sopia, mutta valitse se, joka kuvaa sinua parhaiten.

Testin tarkoituksena on löytää luontaisimmat ominaisuutesi. Älä ajattele tilannettasi, ystäviäsi, perhettäsi, työtovereitasi jne. Vaihtoehdoista kumpikaan ei ole toista parempi tai huonompi, sillä jokaisella persoonallisuustyypillä on hyvät ja huonot puolensa.

Persoonallisuus ja minäkuvaUraENFJENFPENTJENTPESFJESFPESTJESTPIhmismittaritINFJINFPINTJINTPISFJISFPISTJISTPTyötPersoonallisuusPsykologinen testi

Uudestaan

INTP

Ajattelija - Analysoit ongelmia älykkään syvällisesti.
Yrität aina löytää loogisen selityksen jollekin sinua kiinnostavalle asialle. Pidät abstrakteista ja teoreettisista asioista. Olet enemmän kiinnostunut saavutuksista kuin sosiaalisesta yhteydenpidosta ihmisten kanssa. Olet rauhallinen, pidättyväinen, joustava ja suvaitsevainen. Sinulla on erinomainen kyky syvälliseen tutkiskeluun. Olet aika epäileväinen, joten puntaroit aina ongelmia. Olet joskus hieman liian kova ja häikäilemätön.
INTP-tyypin julkisuuden henkilö: Albert Einstein, fyysikko.

ENTP

Profeetta - Muuntaa ideat ihmisten toiveiksi.
Olet mukautuva, älykäs, tarkkaavainen ja suorasukainen sekä hyvä motivoimaan muita ihmisiä. Saat kaikki resurssit liikkeelle uusien haasteellisten ongelmien selvittämiseksi. Tiedät, kuinka löydät abstrakteja mahdollisuuksia ja analysoit niitä strategisen ajattelun keinoin. Sinulla on erinomainen kyky lukea muita ihmisiä. Tavanomainen elämä ei sinua tyydytä. Teet harvoin samoja toistuvia asioita. Siirryt aina nopeasti yhdestä mielenkiinnon kohteesta toiseen.
ENTP-tyypin julkisuuden henkilö: Sokrates, filosofi.

ENTJ

Johtaja - Kaikki on hallinnassa.
Olet reilu ja päättäväinen sekä synnynnäinen johtaja. Huomaat nopeasti sellaiset menetelmät ja toimintatavat, jotka ovat epäloogisia ja tehottomia. Voit jatkuvasti täydentää ja kehittää uutta järjestelmää organisatoristen ongelmien ratkaisemiseksi. Teet mielelläsi pitkän aikavälin suunnitelman itsellesi ja aidosti toteutat sen. Olet hyvin selvillä suurista linjoista. Haluat myös kertoa ajatuksesi muille henkilöille.
ENTJ-tyypin julkisuuden henkilö: Napoleon Bonaparte, keisari.

INTJ

Asiantuntija - Ainutlaatuinen ja erinomaisuuden tavoittelija.
Sinulla on paljon luovia ajatuksia. Yrität aina kääntää ideasi faktoiksi pyrkien itsellesi asettamaasi tavoitteeseen väsymättä. Pystyt ymmärtämään ulkoisen maailman heijastamat mielleyhtymät ja ajattelemaan pitkän aikavälin näkökulmasta. Kun sitoudut asiaan, teet suunnitelman ja toteutat sen. Olet hyvin itsenäinen ja epäileväinen. Sinulla on aina korkeat vaatimukset sekä itsellesi että muille ihmisille.
INTJ-tyypin julkisuuden henkilö: Isaac Newton, fyysikko.

ENFJ

Antaja - Saa jokaisen suoriutumaan mahdollisimman hyvin kykyjensä mukaan.
Olet intohimoinen, vastuuntuntoinen, huolehtiva ja myötätuntoinen. Pystyt hahmottamaan muiden ihmisten tunteita, tarpeita ja tarkoitusperiä. Pystyt näkemään jokaisen ihmisen potentiaalin ja haluat auttaa heitä hyödyntämään voimavaransa. Olet aina edesauttamassa henkilökohtaista kehittymistä ja tiimin kasvamista. Olet hyvin herkkä ylisanoille ja kritiikille. Kohtelet kaikkia lojaalisti, sinulla on korkea sosiaalinen yhteenkuuluvuus ja toimit hyvin yhteistyössä muiden ihmisten kanssa. Olet hyvin mukaansatempaava johtaja, joka osaa hyödyntää muita erinomaisesti.
ENFJ-tyypin julkisuuden henkilö: Martin Luther King, Jr., ihmisoikeusaktivisti.

INFJ

Mentori - Tuot valoa pimeyteen.
Haluat aina etsiä syvällisen merkityksen ajatuksillesi, suhteellesi muihin ihmisiin ja materialistiseen elämään. Yrität ymmärtää muiden ihmisten tarkoitusperiä ja sinulla on selkeä käsitys ihmisistä. Olet hyvin täsmällinen asioiden toteutuksessa ja uskollinen omille arvoillesi. Sinun tavoitteesi on tuottaa parempaa palvelua kaikille ihmisille. Toteuttaessasi tätä tavoitetta pystyt olemaan rohkea, määrätietoinen ja järjestelmällinen.
INFJ-tyypin julkisuuden henkilö: Plato, filosofi.

ENFP

Ehdottaja - Kaikki on mahdollista.
Olet täynnä intohimoa ja mielikuvitusta. Elämä on sinulle täynnä mahdollisuuksia. Löydät nopeasti kaikenlaisten tietojen ja asioiden välisiä yhteyksiä ja hoidat asiat luottavaisesti keksimiesi mallien mukaan. Haluat mielelläsi saada vahvistuksen muilta ihmisiltä ja annat myös mielelläsi kiitosta ja tukea muille ihmisille. Olet hyvin rento ja joustava. Olet lahjakkuus, jolla on harvinaista lennokkuutta ja kysy improvisaatioon.
ENFP-tyypin julkisuuden henkilö: Tom Hanks, amerikkalainen näyttelijä.

INFP

Filosofi - Elät omassa ideaalisessa maailmassasi.
Olet idealisti. Olet lojaali omille arvoillesi ja ihmisille, jotka ovat sinulle tärkeitä. Toivot, että voit elää maailmassa, joka vastaisi tarkasti omia arvojasi. Olet hyvin kiinnostunut maailmasta. Löydät aina lisää mahdollisuuksia ja ohjaat itsesi ja muut ihmiset tekemään näistä ideoista todellisuutta. Yrität ymmärtää muita ihmisiä ja auttaa heitä maksimoimaan potentiaalinsa. Kun mikään ei uhkaa arvojasi, olet aika joustava ja hyvä hyväksymään muita ihmisiä.
INFP-tyypin julkisuuden henkilö: J.K. Rowling, kirjailija, Harry Potter -sarjan kirjoittaja.

ESTP

Toiminnan ihminen - Ympäröivien ongelmien ratkaiseminen täydellä energialla.
Olet hyvin rento ja avoin. Haluat ratkaista käytännön ongelmia ja haluat ratkaisujesi saavan aikaan välittömän vaikutuksen. Olet kyllästynyt teoriaan ja käsitteisiin. Toivot voivasi ratkaista ongelman täydellä voimalla. Sinulle tämä hetki ja luonnollinen toiminta ovat tärkeämpiä. Nautit jokaisesta hetkestä, kun olet muiden kanssa. Nautit myös materiaalisen maailman luomista nautinnoista ja mukavuudesta. Haluat oppia käytännön kautta.
ESTP-tyypin julkisuuden henkilö: George W. Bush, Yhdysvaltain entinen presidentti.

ISTP

Laatija - Rauhallinen tarkkailu mutta nopea toiminta.
Olet hyvin kärsivällinen ja joustava. Normaalisti olet rauhallinen tarkkailija, mutta niin kauan kuin on olemassa ongelma, yrität löytää siihen ratkaisun mahdollisimman nopeasti. Analysoit aina, kuinka asiat voitaisiin tehdä tehokkaammin ja kuinka ratkaista ongelmia runsaan tietomäärän tukemana. Olet hyvin kiinnostunut asioiden syy-seuraussuhteesta. Organisoit faktoja objektiivisten, loogisten periaatteiden mukaisesti. Pidät tehokkuutta ja ansioita hyvin tärkeinä.
ISTP-tyypin julkisuuden henkilö: Steve Jobs, Applen perustaja.

ESFP

Toimija - Elämä on näyttämösi.
Olet ulospäin suuntautunut, ystävällinen ja avoin. Rakastat elämääsi valtavasti ja nautit materiaalisen elämän mukavuuksista. Pidät uusien asioiden luomisesta muiden kanssa. Teet työtäsi havainnoiden innokkaasti ja käytännön asenteella, mikä tarkoittaa, että työn tekeminen on sinulle hauskaa. Olet hyvin rento. Pystyt nauttimaan asioista, jotka tapahtuvat luonnollisesti. Pystyt myös sopeutumaan uusiin ympäristöihin ja ihmisiin nopeasti. Kun teet yhteistyötä muiden kanssa, pystyt oppimaan uusia taitoja hyvin nopeasti.
ESFP-tyypin julkisuuden henkilö: Leonardo DiCaprio, näyttelijä.

ISFP

Taiteilija - Näkyvän työsi esittäminen monipuoliselle sisäiselle maailmalle.
Olet hiljainen, ystävällinen, herkkä ja lempeä. Elät tässä hetkessä ja nautit kaikesta ympärilläsi tapahtuvasta. Toivot, että sinulla olisi yksityinen tila ja että voisit tehdä asioita omalla tahdillasi. Kuuntelet sydäntäsi ja olet lojaali ihmisille, jotka ovat tärkeitä sinulle. Et pidä ristiriidoista tai yhteenotoista. Et yritä käännyttää muita ajatustesi tai arvojesi kannattajiksi.
ISFP-tyypin julkisuuden henkilö: Lady Gaga, laulaja, muusikko.

ESTJ

Taloudenhoitaja - Asioiden pitäminen toiminnassa tasaisesti ja järjestelmällisesti.
Olet hyvin käytännöllinen ja realistinen. Olet myös luja ja päättäväinen. Kun teet päätöksen, toimit välittömästi. Olet hyvä aloittamaan projekteja ja mobilisoimaan kaikki resurssit ja ihmiset toteuttamaan niitä. Toivot, että pystyt saavuttamaan tavoitteesi mahdollisimman tehokkaalla tavalla. Pystyt hoitamaan päivittäiset yksityiskohdat hyvin. Sinulla on oma selkeä ja looginen vaatimustasosi, jota noudatat samalla, kun toivot, että myös muut ihmiset pystyisivät saavuttamaan sen. Noudatat omaa aikatauluasi järkähtämättä.
ESTJ-tyypin julkisuuden henkilö: Emma Watson, näyttelijä.

ISTJ

Tarkastaja - Suorittaminen olemassa olevien sääntöjen mukaisesti tarkasti ja huolellisesti.
Olet hiljainen ja vakava. Pystyt voittamaan harkitsevan ja huolellisen ajattelun ja rehellisen persoonallisuutesi ansiosta. Olet realistinen, käytännöllinen ja omistautuva. Päätät, mitä on tehtävä, rationaalisesti ja saavutat sitten tavoitteesi vaihe vaiheelta ilman häiriöitä. Haluat järjestää asiat hyvään järjestykseen. On kyse sitten työstäsi, kodistasi tai jokapäiväisestä elämästäsi, otat laajasti huomioon traditiot ja lojaalisuuden.
ISTJ-tyypin julkisuuden henkilö: George Washington, Yhdysvaltain entinen presidentti ja kenraali.

ESFJ

Huolehtija - Huolehtii kaikesta auttamalla innokkaasti muita.
Olet ystävällinen, säntillinen ja hyvin yhteistyökykyinen. Pyrit sopusointuiseen ilmapiiriin ja yrität ahkerasti luoda tämänkaltaista ympäristöä. Haluat suorittaa tehtävät toisten ihmisten kanssa tarkasti ja täsmällisesti. Olet aina lojaali ja huolehdit tunnollisesti muista ihmisistä. Pystyt huomaamaan muiden ihmisten jokaisen tarpeen jokapäiväisessä elämässään ja yrität parhaasi heidän auttamisessaan. Toivot, että muut ihmiset pystyvät arvostamaan olemassaoloasi ja kaikkea sitä, mitä teet heidän hyväkseen.
ESFJ-tyypin julkisuuden henkilö: Anne Hathaway, näyttelijä.

ISFJ

Holhooja - Huolehdit toisista ihmisistä harkiten ja avuliaasti.
Olet hiljainen, ystävällinen, vastuuntuntoinen ja vakava. Pystyt aina suoriutumaan tehtävistäsi johdonmukaisesti ja luotettavasti. Olet ehdoton, huolellinen ja tarkka, kun huolehdit asioista. Olet hyvin lojaali ja harkitseva. Huomaat ja muistat kaikki yksityiskohdat ja ihmiset, jotka ovat tärkeitä sinulle. Välität todella muiden ihmisten tunteista. Luot ympäristöstäsi aina rauhallisen ja sopusointuisen on kyse sitten yksityiselämästäsi tai työpaikastasi.
ISFJ-tyypin julkisuuden henkilö: Prinssi Charles, Ison-Britannian kuninkaallinen, naimisissa Camilla Parker Bowles'in kanssa, aikaisempi avioliitto Dianan kanssa, kuningatar Elisabet II:n poika, Williamin ja Harryn isä.

Huomautus: tämän testin tarkoituksena on löytää sinun sisäiset taipumuksesi. Kyse on vastaavasta asiasta kuin oletko oikea- vai vasenkätinen. Prosenttiluvut kuvassa tarkoittavat vain sitä, kuinka varma olet oikea- tai vasenkätisyydestäsi. Kullakin henkilöllä on omat luontaiset taipumuksensa. Jotkin taipumukset ovat ilmeisiä, mutta jotkin eivät. Kun luonnetyyppisi on vahvistettu, prosenttiluvut eivät ole enää niin tärkeitä. Et voi sanoa, että olet 80-prosenttisesti introvertti, kuten et sano olevasi 80-prosenttisesti vasenkätinen. Ei ole olemassa hyviä tai huonoja ominaisuuksia. Omien taipumustensa tunteminen ei tarkoita leimaamista vaan mahdollisuuden antamista omien etujen kehittämiseen ja haittojen valvontaan.

Introversio I tai ekstroversio E – Saat energiasi siitä, mihin kiinnität huomion.

Sinä olet Introvertti , joka kiinnittää huomiota siihen, miten ulkoisen ympäristön muutokset vaikuttavat omaan itseen: keskittää psykologiset voimat ja huomion sisäiseen maailmaan ja keskittyy sisäiseen kokemukseen, ajatteluun, ideoihin ja tunteisiin. Haluaa mieluummin ajatella itse ja lukea.

Sinusta poikkeavilla ihmisillä on Ekstrovertti taipumus, joka kiinnittää huomiota siihen, mitä vaikutusta itsellä on ulkoiseen maailmaan: keskittää psykologiset voimat ja huomion ulkoiseen maailmaan ja yhteydenpitoon muiden ihmisten kanssa ja pitää muiden tapaamisesta, keskustelusta ja jutustelusta.

Tosiasiallinen S tai Intuitiivinen N – Mitä huomaat enemmän, kun vastaanotat tietoja ja havainnoit ympäröivää maailmaa.

Sinä olet Intuitiivinen , joka pitää käsitteellisistä teorioista ja periaatteista. Kiinnittää huomiota asiakokonaisuuksiin, muutokseen ja kehitykseen. Kiinnittää huomiota inspiraatioon, mielikuvitukseen ja luovuuteen. Pidät vaikutuksesta, analogioista, yhteyksistä, mahdollisuuksista, päättelystä ja ennusteista.

Sinusta poikkeavilla ihmisillä on Tosiasiallinen taipumus, joka keskittyy yksityiskohtaisiin tietoihin, joita saadaan aistihavainnoilla: asiat, joita voi nähdä, kuulla, haistaa, maistaa ja koskettaa. Huomaa enemmän yksityiskohtia ja kuvauksia. Haluaa käyttää ja kehittää niitä taitoja, joita hänellä jo on.

Ajatteleva T tai Tunteva F – Miten teet päätöksiä.

Sinä olet Ajatteleva , joka kiinnittää huomiota asioiden loogisiin suhteisiin. Haluaa arvioida ja tehdä päätöksiä objektiivisen analyysin perusteella. On järkevä, objektiivinen ja oikeudenmukainen. Periaatteet ovat tärkeämpiä kuin joustavuus.

Sinusta poikkeavilla ihmisillä on Tunteva taipumus, joka asettaa eniten painoa omille ja muiden ihmisten tunteille. Arviointikriteerit perustuvat arvoihin ja harmoniaan. On hyvin sympaattinen, kiltti, ystävällinen ja hienotunteinen. Ajattelee aina, miten käytöksensä vaikuttaa muiden ihmisten tunteisiin.

Harkitseva J tai Spontaani P – Miten organisoit ja suunnittelet elämääsi.

Sinä olet Spontaani , joka tarvitsee lisätietoja, ennen kuin tekee päätöksen. Yrittää ymmärtää ja sopeutua. Keskittyy prosessiin ja muuttaa tavoitteita tietojen muuttumisen perusteella. Varautuu aina ennakoimattomiin olosuhteisiin päivittäisessä elämässä. Pitää vapaasta elämäntyylistä, mikä tarkoittaa jonkin verran epäjärjestystä.

Sinusta poikkeavilla ihmisillä on Harkitseva taipumus, joka pitää arviointien ja päätösten teosta. Haluaa tehdä suunnitelmia sekä hallita, ohjata ja edistää tuloksia. Keskittyy tehtävän suorittamiseen. Päivittäisissä toimissaan toivoo, että elämä on organisoitua ja vaiheittaista. Noudattaa aikataulua.