Depresjon Test

Har Du Depresjon?

De fleste mennesker føler seg triste eller deprimerte innimellom. Det er en normal reaksjon til tap og livets utfordringer. Men når depresjonen tar over livet ditt med moderat eller sterk intensitet, er det på tide å ta et grep og søke støtte!

Føler du at du har lavt humør og at du har mistet interesse i aktiviteter du pleide å like? Fører depresjonen deg til å ikke leve et normalt liv og alt i livet virker vanskeligere enn før? Ta denne testen og finn ut om du har depresjon.

Må jeg ta denne depresjonstesten?

Vi har laget 30 spørsmål for å hjelpe deg med å finne ut om du opplever depresjon. Spørsmålene knytter seg til livserfaringer og psykiske kamper blant personer med depresjon. Les hvert spørsmål nøye, og angi om eller hvor ofte du har opplevd de samme eller lignende utfordringene de siste ukene.

Hvor nøyaktig er det?

Denne testen er kun ment for informasjons- og underholdningsformål. Psykiske lidelser kan bare diagnostiseres av en autorisert mental helsepersonell eller lege. Testen ble ikke laget av noen offisiell medisinsk institusjon og brukes ikke som et klinisk diagnostisk verktøy for depresjon. Vi tror imidlertid vurderinger kan være et verdifullt første skritt mot behandling. Hvis du ønsker å søke råd fra en autorisert psykisk helsepersonell, vennligst ta kontakt med lokale relaterte klinikker eller fastlegen din.

Hva vil resultatene fra depresjonstestene fortelle meg?

Vi vil evaluere nivået av depresjon og gi deg tilsvarende forslag for å hjelpe deg videre. Med denne testen vil du forstå mer om potensielle symptomer og humørsvingninger hvis du opplever et visst nivå av depresjon. Depresjon kan få deg til å føle deg alene, men du har mye selskap. “Major depressive disorder” (MDD), den kliniske betegnelsen for depresjon, er en av de vanligste psykiske helsetilstandene, og påvirker anslagsvis 350 millioner mennesker i alle aldersgrupper. Du bør vite at depresjon ikke er det samme som å være trist. Depresjon er en tankegang som er mer konstant enn å føle seg nedfor eller umotivert fra tid til annen. Og den har et grunnleggende, biologisk grunnlag. Med eller uten, kan du ta denne testen som et betydelig skritt ut av bekymring og selvtillit før du bestemmer deg for å prøve noen annen klinisk evaluering. Det som er viktigere, personvernet ditt er viktig for oss. Alle resultater er helt anonyme. Når det er sagt, gir vi ingen statistisk analyse av deltakernes resultater.

Personlighet og selvet
Dine Depresjon Test Resultater:
Evaluerer...

Prøv på nytt
Symptomene dine tyder på at du trenger å søke øyeblikkelig hjelp. Hvis du har selvmordstanker, anbefaler vi på det sterkeste at du snakker med noen som kan hjelpe. Nå ut til venner og familie. ELLER hvis du tror de ikke kommer til å forstå deg, bare snakk med fastlegen din. Han/hun kan hjelpe deg med å utforske alternativene dine, forstå problemene dine bedre, eller bare være der for å lytte.
Det er svært sannsynlig at du har symptomer på depresjon. Du bør definitivt oppsøke psykisk helsepersonell for videre evaluering og behandling. Å få en profesjonell medisinsk screening fra fastlegen din kan hjelpe deg med å finne ut hva du har vært gjennom.
Resultatene dine indikerer at du kan oppleve symptomer på moderat depresjon. Basert på svarene dine, kan det å leve med disse symptomene forårsake problemer med å håndtere relasjoner og med oppgavene i hverdagen.
Resultatene dine indikerer at du ikke har noen eller svært få symptomer på depresjon. Å ha et lavt humør eller en følelse at du er på kanten er vanlige opplevelser for oss alle. Det kan være nyttig hvis du kan nå ut til pålitelige venner og familie. Vi foreslår likevel at du tar hensyn til din mentale helse. Spør gjerne etter profesjonelle når du føler at humørbølgen er overveldende.
Sesongbestemt affektiv lidelse (SAD) er en type depresjon som er relatert til endringer i årstider - SAD begynner og slutter på omtrent samme tid hvert år. Hvis du er som de fleste med SAD, begynner symptomene dine om høsten og fortsetter inn i vintermånedene, tapper energien og får deg til å føle deg humørsyk. Ikke børst vekk den årlige følelsen som bare er et tilfelle av "vintertristhet" eller en sesongbasert slump som du må komme deg ut på egenhånd på. Behandling kan bidra til å forhindre komplikasjoner, spesielt hvis SAD blir diagnostisert og behandlet før symptomene blir dårlige.
Når du går gjennom en tøff tid, er det normalt å føle seg nede en stund, følelser som tristhet og sorg er med på å gjøre oss til mennesker. Uansett hva du går gjennom, så går det bra. Jeg tror du vil komme deg over det som mange ganger før.
Suicidal
Alvorlig
Moderat
Mild
Sesongbestemt
Bare en humørbølge