Spisevanetesten (Hva er galt med kostholdet mitt?)

Hva er galt med kostholdet mitt?

Spisevanetesten er en test for folk i alle aldre. Resultatene dekker seks deler: kresenhet, overspising, uregelmessig spising, overdreven inntak av søppelmat, distrahert spising og følelsesmessig spising.

Uansett hvor disiplinert du er med soverutinene eller morgentreningene dine, er det ingen tvil om at du har opprettholdt noen dårlige matvaner gjennom vekttapsprosessen. Men man kan ikke bare skylde på viljekraft, det er også hjernens feil. Gjennom selvevaluering i henhold til dine daglige livsscenarier, vil vi analysere og hjelpe deg å forstå dine nåværende matvaner bedre.

Vennlig påminnelse: Spiseforstyrrelser er komplekse tilstander som involverer en intens besatthet av mat og kropp. De kan påvirke mennesker i alle aldre, kjønn, etnisiteter og seksuelle legninger. Det er bare en helsepersonell som kan sette en nøyaktig diagnose, og om nødvendig anbefale en behandlingsplan som passer best for deg.

Grunnleggende Konsepter

Det følgende er konseptene til en hver dårlig matvane med forklaringer. Selv om du kan forstå dem nå, anbefaler vi deg å lese de igjen etter testen er fullført og sammenligne resultatene.

Kresenhet

Du ser sannsynligvis for deg en sta baby som nekter å spise brokkoli. Men voksne kan slite med det også. De har vanligvis et minimalt sett av favorittmat, laget på en bestemt måte. Kresen mat og ADHD går ofte hånd i hånd. Forskere ved Duke University fant en høy sammenheng mellom selektive spiseproblemer og ADHD. I mellomtiden kan den underliggende stressfaktoren som fører til kresen spising være en rekke ting som betennelse, sinkmangel, tarmnedbrytning osv. Det som skjer er at selv om kresen spising kan ha begynt på grunn av en av disse stressfaktorene, kan det raskt bli en ond sirkel.

Overspising

Kontinuerlig overspising stammer ofte fra et sterkt ønske om å kontrollere vekten og mye psykologisk stress. De spiser for mye for å lindre sin indre angst, men forårsaker som et resultat mer fysisk og psykisk skade. Når du finner ut at du har en tendens til å overspise, må du slutte å være for kritisk til deg selv. Den enorme skyldfølelsen vil øke stresset ditt, som kan føre deg inn i en ond sirkel: overspising, selvforakt og igjen overspising. Prøv å akseptere deg selv, elske kroppen din og ta hensyn til dine indre følelser. Ikke bry deg for mye om hva andre tenker og ta ett skritt mot et normalt kosthold. Det er også viktig å merke seg at en alvorlig overspisingsforstyrrelse krever innleggelse for å søke medisinsk hjelp.

Uregelmessig spising

Snacks på kvelden, å hoppe over måltider...Et langvarig uregelmessig kosthold vil skade mage-tarmkanalen, noe som resulterer i ernæringsmessig ubalanse og til og med induserer psykisk sykdom. For å få kostholdet tilbake på rett spor, kan du starte med regelmessig, kvantitativ spising til et fast tidspunkt for å oppnå en balansert og sunn matvane. I tillegg kan du bruke noen triks for å forbedre appetitten, for eksempel: prøve en ny oppskrift, ta noen tøyninger 20 minutter før du spiser, osv.

Overdreven søppelmatinntak

Søppelmat er ikke det samme som hurtigmat. Det refererer til mat som inneholder høyt sukker, fett og natrium mens den har lav ernæring. Å spise søppelmat på regelmessig basis kan føre til økt risiko for overvekt og kroniske sykdommer som hjerte- og karsykdommer, type 2 diabetes, alkoholfri fettleversykdom og enkelte kreftformer. Hvis du er avhengig av søppelmat, vær oppmerksom på dette problemet og se etter hjelp fra en ernæringsfysiolog.

Distrahert spising

Når vi blir hengt opp i et bestemt miljø kan vi spise mer mat enn vanlig, eller være ute av stand til å konsentrere oss om å nyte maten foran oss. For å forbedre distrahert spising er det bedre å begynne med å fokusere på én matvare. Tenk på å spise det som en rituell og hyggelig prosess, med fokus på fargen og smaken av den. Hold deg unna alle skjermene som dreper tiden og konsentrasjonen din.

Emosjonell spising

Emosjonell spising utløses vanligvis av negative følelser som angst, ensomhet, depresjon, osv. Når du er omgitt av disse følelsene er det lett å forvente å søke trøst fra mat og vende seg til å innta mange kalorier; men etter alt dette er det også en stor skyldfølelse. For å overvinne emosjonell spising, er det første trinnet å identifisere hva som forårsaker angsten din og fører deg til å spise feil mat. Når du har funnet ut hva kilden er kan du være mer oppmerksom på disse følelsene. Møt dem, kontroller dem, bekjemp kjedsomheten og aksepter deg selv. Det er bedre å behandle spising som en sanseopplevelse i stedet for et utløp for problemer.

LivsstilDaglige rutinerDiettHelseVekttap
Poengsummen for evalueringen av spisevanene dine er %TOTAL%, se detaljene nedenfor:

Prøv på nytt