Online Hørselstest

Hvor Gammel Er Hørselen Din?

Dette er en hørselstest. Den vil fortelle deg hvor gamle ørene dine er og avsløre hørselsområdet ditt. Det gjennomsnittlige området for mennesker er rundt 20Hz - 20,000Hz.

Hvis du har på deg hodetelefoner, ber vi deg skru volumet til et lavt nivå. Vi foreslår at du prøver testen et par ganger før du slår deg fast med resultatet - pass på at volumet er satt til et riktig nivå for å unngå skade til ørene dine.

*Advarsel: Hvis du tar denne testen for første gang, vær så snill å skru ned volumet. Du kan ta denne testen så mange ganger du vil, bare sørg for at lyden ikke gjør vondt i ørene dine.

Hva er det normale hørselsfrekvensområdet?

Mennesker kan generelt høre lyder med frekvenser mellom 20Hz og 22000Hz — men dette området forminskes etter hvert som en person blir eldre.

Hørselsfrekvensområde etter alder

I følge formelen:
  • alder ≈ 110 - frekvens / 200
  • frekvens ≈ 200 * (110 - alder)
Et enkelt alders-/frekvensdiagram:
AlderHøyeste hørbare frekvens (Hz)
9-2417200 - 20200
25-4413200 - 17200
45-649200 - 13200
65+< 9000

Er denne hørselstesten pålitelig?

Ja, så lenge du ikke er på en veldig gammel enhet.. Her er hvorfor:

I motsetning til mange andre hørselstester og videoer (for eksempel “echalk hørselstest”), spiller vi ikke bare noen mp3 filer eller videoer. Vi utviklet og designet denne hørselstesten med all vår kunnskap. Lyden du hører er programmatisk generert med en bestemt teknologi (elektronisk oscillator) fra lydkomponenter med moderne maskinvare i sanntid. Det betyr at lydfrekvensene kommer fra en nøyaktig kilde så lenge maskinvaren din støtter slik teknologi. I følge våres forskning, fungerer denne testen best på moderne datamaskiner, laptoper, smarttelefoner og nettbrett. Men hvis du leter etter medisinsk råd, ber vi deg gå til et sykehus og aldri stole på en online test.

Vi oppdaterer denne siden regelmessig. Så legg gjerne denne testen til som et bokmerke hvis du er interessert i å ta denne testen flere ganger.

EvnetesterFerdighetstesterHjerneUtfordringHelseHørselTidsoppfatning
Evaluerer...

Prøv på nytt