Επαγγελματικό Ραντάρ Τεστ Προσωπικότητας(Τεστ 16 Προσωπικοτήτων)

Τεστ 16 Προσωπικοτήτων

Πρέπει να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Ίσως σε περιγράφουν και οι δύο επιλογές, αλλά πρέπει να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο.

Ο σκοπός αυτού το τεστ είναι να βρεις τις φυσικές σου κλίσεις. Σε παρακαλούμε να μην σκεφτείς την κατάσταση σου, τους φίλους σου, την οικογένεια σου, τους συνεργάτες σου, κτλ. Οι επιλογές δεν είναι ούτε ανώτερες ούτε κατώτερες, κάθε τύπος έχει θετικά και αρνητικά.

Προσωπικότητα και ΕαυτόςΚαριέραENFJENFPENTJENTPESFJESFPESTJESTPΑνθρώπινες ΜετρήσειςINFJINFPINTJINTPISFJISFPISTJISTPΕργασίεςΠροσωπικότηταΨυχολογικό τεστ

Για να δεις την βαθμολογία άλλων ατόμων σε αυτό το τεστ, παρακαλώ ακολούθησε το fb.com/arealme.

Άλλη μία φορά

INTP

Στοχαστής - Αναλύει τα προβλήματα χρησιμοποιώντας σκέψη.
Πάντα προσπαθείς να βρεις μία λογική εξήγηση για κάτι για το οποίο ενδιαφέρεσαι. Σου αρέσει όταν τα πράγματα είναι αφηρημένα και θεωρητικά. Ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την αναγνώριση από ότι για την επικοινωνία με τους ανθρώπους. Είσαι ήσυχος, συγκροτημένος, ευέλικτος και ανεκτικός. Έχεις μια εξαιρετική ικανότητα για βαθιά έρευνα. Είσαι αρκετά σκεπτικός, συνεπώς πάντα αναλύεις τα προβλήματα. Μερικές φορές είσαι υπερβολικά σκληρός και αδίστακτος.
Διάσημος INTP: Άλμπερτ Αϊνστάιν, Φυσικός.

ENTP

Προφήτης - Μετατρέποντας ιδέες στις επιθυμίες των ανθρώπων.
Είσαι ευέλικτος, έξυπνος, σε εγρήγορση, ευθύς και καλός στο να παρακινείς άλλους ανθρώπους. Μπορείς να χρησιμοποιείς όλα τα μέσα για να λύσεις νέα δύσκολα προβλήματα. Ξέρεις πως να βρεις αφηρημένες πιθανότητες και να τις αναλύσεις μέσω στρατηγικής σκέψης. Έχεις την ισχυρή δυνατότητα να διαβάζεις τους ανθρώπους. Δεν είσαι ικανοποιημένος με μία φυσιολογική ζωή. Σπάνια κάνεις το ίδιο πράγμα σε επανάληψη. Πάντα μετακινείσαι από το ένα ενδιαφέρον στο άλλο γρήγορα.
Διάσημος ENTP : Σωκράτης, Φιλόσοφος.

ENTJ

Στέλεχος - Όλα είναι υπό έλεγχο.
Είσαι ειλικρινής και αποφασιστικός με έμφυτη ηγετική ικανότητα. Μπορείς να παρατηρήσεις γρήγορα τις μεθόδους και τις διαδικασίες που είναι παράλογες και αναποτελεσματικές. Μπορείς διαρκώς να προσθέτεις και να αναπτύσσεις ένα νέο σύστημα για να λύσεις τα προβλήματα οργάνωσης. Σου αρέσει να κάνεις μακροχρόνια σχέδια για τον εαυτό σου και να τα πετυχαίνεις. Είσαι καλά ενημερωμένος σε πολλά πεδία. Σου αρέσει επίσης να εκφράζεις τις σκέψεις σου σε άλλους ανθρώπους.
Διάσημος ENTJ : Ναπολέων Βοναπάρτης, Αυτοκράτορας.

INTJ

Ειδικός - Μοναδικός και κυνηγάς την τελειότητα.
Έχεις πολλές δημιουργικές σκέψεις. Προσπαθείς πάντα να μετατρέψεις τις ιδέες σου σε πραγματικότητα χωρίς σταματημό, πετυχαίνοντας τον στόχο που έθεσες στον εαυτό σου. Μπορείς να κατανοήσεις το υποδηλωτικό μοντέλο του εξωτερικού κόσμου και σκέφτεσαι με μακροπρόθεσμη προοπτική. Μόλις δεσμευτείς σε κάτι, κάνεις σχέδιο και το πετυχαίνεις. Είσαι πολύ ανεξάρτητος και σκεπτικός. Έχεις υψηλά στάνταρ ανεξάρτητα του αν αφορά τον εαυτό σου ή άλλους ανθρώπους.
Διάσημος INTJ : Ισαάκ Νεύτων, Φυσικός.

ENFJ

Γενναιόδωρος - Αξιοποιώντας τις ικανότητες όλων στο μέγιστο.
Είσαι παθιασμένος, υπεύθυνος, στοργικός και συμπονετικός. Μπορείς να αντιληφθείς τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τα κίνητρα των άλλων. Μπορείς πάντα να εντοπίσεις τις δυνατότητες των άλλων και θες να τους βοηθήσεις να τις αξιοποιήσουν στο έπακρο. Πάντα προωθείς την προσωπική ανάπτυξη και την ομαδική εξέλιξη. Είσαι πολύ ευαίσθητος όσον αφορά τους επαίνους και την κριτική. Συμπεριφέρεσαι σε όλους πιστά, και έχεις υψηλή κοινωνική θέση και συνεργάζεσαι καλά με τους άλλους. Είσαι ένας πολύ δοτικός ηγέτης που μπορεί να επηρεάσει καλά τους άλλους.
Διάσημος ENFJ : Martin Luther King, Jr., Ακτιβιστής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

INFJ

Μέντορας - Φέρνεις φως στο σκοτάδι.
Πάντα θέλεις να αναζητάς το βαθύ νόημα στις σκέψεις σου, στις σχέσεις σου με τους άλλους και στην υλική ζωή. Προσπαθείς να κατανοείς τα κίνητρα των άλλων και έχεις μία οξεία αντίληψη των ανθρώπων. Είσαι πολύ προσεκτικός όταν κάνεις κάτι και παραμένεις πιστός στις αξίες σου. Το όραμα σου είναι να παρέχεις καλύτερες υπηρεσίες για όλους τους ανθρώπους. Καθώς ολοκληρώνεις αυτόν τον στόχο, μπορείς να παραμείνεις θαρραλέος, απόλυτος και οργανωμένος.
Διάσημος INFJ : Πλάτωνας, Φιλόσοφος.

ENFP

Προωθητής - Όλα είναι πιθανά.
Είσαι γεμάτος πάθος και φαντασία. Η ζωή για εσένα είναι γεμάτη πιθανότητες. Μπορείς γρήγορα να βρεις συνδέσεις ανάμεσα σε κάθε είδους πληροφορίες και θέματα και διαχειρίζεσαι τα πράγματα με αυτοπεποίθηση σύμφωνα με τα μοτίβα που εντοπίζεις. Ανυπομονείς να λάβεις την επιβεβαίωση άλλων και είσαι αρκετά γενναιόδωρος με το να επαινείς και να υποστηρίζεις τους άλλους. Είσαι πολύ χαλαρός και ευέλικτος. Έχεις το χάρισμα σπάνιας ευφράδειας και την ικανότητα αυτοσχεδιασμού.
Διάσημος ENFP : Tom Hanks, Aμερικάνος ηθοποιός.

INFP

Φιλόσοφος - Ζεις στον δικό σου ιδανικό κόσμο.
Είσαι ιδεαλιστής. Είσαι πιστός στις αξίες σου και στα άτομα που είναι σημαντικά για εσένα. Ελπίζεις πως θα μπορέσεις να ζήσεις σε έναν κόσμο που ταιριάζει με τις δικές σου αξίες. Έχεις μεγάλη περιέργεια για τον κόσμο. Μπορείς πάντα να βρεις περισσότερες πιθανότητες και οδηγείς τον εαυτό σου και τους άλλους να κάνεις αυτές τις ιδέες πραγματικότητα. Προσπαθείς να κατανοήσεις τους άλλους ανθρώπους και να τους βοηθήσεις να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες τους. Όταν δεν υπάρχει κάτι που απειλεί τις αξίες σου, είσαι αρκετά ευέλικτος και καλός στο να αποδέχεσαι τους άλλους.
Διάσημη INFP: J.K. Rowling - Συγγραφέας της σειράς βιβλίων 'Harry Potter'

ESTP

Άνθρωπος της Δράσης - Λύνοντας τα προβλήματα με πλήρη ενέργεια.
Είσαι αρκετά χαλαρός και δεν αποκλείεις κανέναν. Σου αρέσει να λύνεις πρακτικά προβλήματα και οι λύσεις σου να έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Βαριέσαι την θεωρία και τις ιδέες. Ελπίζεις πως θα μπορούσες να λύσεις ένα πρόβλημα με πλήρη ενέργεια. Για εσένα, η παρούσα στιγμή με μία φυσική ροή είναι πιο σημαντική. Απολαμβάνεις κάθε λεπτό όταν βρίσκεσαι με άλλους ανθρώπους. Απολαμβάνεις επίσης την ευχαρίστηση και την άνεση που προσφέρει ένας υλικός κόσμος: Σου αρέσει να μελετάς μέσω της εξάσκησης.
Διάσημος ESTP : George W. Bush

ISTP

Τεχνίτης - Παρατηρείς με ησυχία αλλά ενεργείς γρήγορα.
Είσαι πολύ υπομονετικός και ευέλικτος. Κανονικά είσαι ένας ψύχραιμος παρατηρητής αλλά όταν υπάρχει πρόβλημα, προσπαθείς να βρεις λύση το συντομότερο δυνατό. Πάντα αναλύεις πως μπορούν τα πράγματα να είναι πιο αποτελεσματικά και λύνεις προβλήματα με την υποστήριξη μίας πληθώρας δεδομένων. Ενδιαφέρεσαι πολύ για την δράση και αντίδραση των πραγμάτων. Οργανώνεις τα γεγονότα με αντικειμενικές, λογικές αξίες. Δίνεις μεγάλη σημασία στην αποτελεσματικότητα και την αρετή.
Διάσημος ISTP : Steve Jobs, Ιδρυτής της Apple

ESFP

Ηθοποιός - Η ζωή είναι η σκηνή σου.
Είσαι εξωστρεφής, φιλικός και ανοιχτός. Αγαπάς υπερβολικά την ζωή σου και απολαμβάνεις τις ανέσεις του υλικού κόσμου. Σου αρέσει να δημιουργείς νέα πράγματα με άλλους ανθρώπους. Φέρνεις την αντίληψη σου και την πρακτική σου στάση στην δουλειά, που σημαίνει πως η δουλειά σου θα είναι γεμάτη διασκέδαση. Είσαι πολύ χαλαρός. Μπορείς να απολαύσεις τα πράγματα που συμβαίνουν φυσικά. Μπορείς επίσης να αποδεχθείς νέα περιβάλλοντα και ανθρώπους γρήγορα. Όταν συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους, μπορείς να μάθεις μία νέα δεξιότητα πολύ γρήγορα.
Διάσημος ESFP : Leonardo DiCaprio, Ηθόποιος

ISFP

Καλλιτέχνης - Δείξε την ορατή σου δουλειά για έναν πλούσιο εσωτερικό κόσμο.
Είσαι ήσυχος, φιλικός, ευαίσθητος και ευγενικός. Ζεις στην στιγμή και απολαμβάνεις όσα συμβαίνουν γύρω σου. Ελπίζεις πως θα μπορέσεις να έχεις ιδιωτικό χώρο και να κάνεις τα πράγματα στο δικό σου πρόγραμμα και με την δική σου ταχύτητα. Ακολουθείς την καρδιά σου και είσαι πιστός στα άτομα που είναι σημαντικά για εσένα. Δεν σου αρέσουν οι συγκρούσεις και οι αντιφάσεις. Δεν επιβάλεις τις σκέψεις σου και τις αξίες σου σε άλλους ανθρώπους.
Διάσημη ISFP: Lady Gaga, Τραγουδίστρια - Τραγουδοποιός

ESTJ

Στέλεχος - Διατηρείς τα πράγματα ομαλά και σε τάξη.
Είσαι πολύ πρακτικός και ρεαλιστής. Είσαι επίσης αυστηρός και αποφασιστικός. Αφού πάρεις μία απόφαση, θα ενεργήσεις άμεσα. Είσαι καλός στο να αναθέτεις έργα και στο να κινείς όλα τα μέσα και τους ανθρώπους για να το ολοκληρώσουν. Ελπίζεις πως μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Διαχειρίζεσαι τις καθημερινές λεπτομέρειες καλά. Έχεις το προσωπικό σου ξεκάθαρο και λογικό πρότυπο και επιμένεις σε αυτό ενώ ελπίζεις πως οι άλλοι μπορούν να ανταποκριθούν στο πρότυπο σου. Διατηρείς το πρόγραμμα σου σταθερά.
Διάσημα ESTJ : Emma Watson, Ηθοποιός

ISTJ

Ερευνητής - Λειτουργούν σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες σχολαστικά και με προσοχή.
Είσαι ήσυχος και σοβαρός. Μπορείς να κερδίσεις λόγω της αξίας της συνετής και προσεκτικής σου σκέψης και της ειλικρινούς σου προσωπικότητας. Είσαι ρεαλιστής, πραγματιστής και αφοσιωμένος. Αποφασίζεις τι πρέπει να κάνεις με λογική, και έπειτα πετυχαίνεις τους στόχους σου βήμα-βήμα χωρίς κανέναν περισπασμό. Σου αρέσει να ταξινομείς τα πράγματα σε μία σωστή σειρά. Είτε πρόκειται για την δουλειά, το σπίτι ή την προσωπική σου ζωή, δίνεις μεγάλη σημασία στην παράδοση και την πίστη.
Διάσημος ISTJ : George Washington, Πρόεδρος και Στρατηγός των Η.Π.Α.

ESFJ

Πρέσβης - Βοηθάς παθιασμένα τους άλλους να φροντίζουν τα πάντα.
Είσαι καλόκαρδος, σχολαστικός και καλός στην συνεργασία. Αποσκοπείς σε μία αρμονική ατμόσφαιρα και προσπαθείς να χτίσεις αυτού του είδους το περιβάλλον επιμελώς. Σου αρέσει να ολοκληρώνεις την εργασία σου με άλλους ανθρώπους με ακρίβεια και συνέπεια. Είσαι πάντα πιστός και ανησυχείς επιμελώς για τους άλλους. Μπορείς να παρατηρήσεις κάθε ανάγκη των άλλων ανθρώπων στην καθημερινή τους ζωή και κάνεις ό,τι μπορείς για να τις ικανοποιήσεις. Ελπίζεις πως οι άλλοι άνθρωποι εκτιμούν την ύπαρξη σου και όσα κάνεις για αυτούς.
Διάσημη ESFJ : Anne Hathaway, Ηθοποιός

ISFJ

Φύλακας - Φροντίζεις τους άλλους ανθρώπους με προσοχή και σύνεση.
Είσαι ήσυχος, φιλικός, υπεύθυνος και σοβαρός. Μπορείς πάντα να ολοκληρώσεις τα καθήκοντα που σου έχουν ανατεθεί με συνέπεια και αξιοπιστία. Είσαι σχολαστικός, προσεκτικός και ακριβής όταν ασχολείσαι με κάτι. Είσαι πολύ πιστός και ευγενικός. Προσέχεις και θυμάσαι λεπτομέρειες και τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσένα. Νοιάζεσαι πραγματικά για τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων. Και στην προσωπική σου ζωή και στην δουλειά σου, προσπαθείς να κάνεις το περιβάλλον ειρηνικό και αρμονικό.
Διάσημος ISFJ : Πρίγκιπας Charles, βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, παντρεμένος με την Camilla Parker Bowles, ήταν παντρεμένος με την Diana, γιος της Elizabeth II, πατέρας του William και του Harry

Σημείωση: ο σκοπός αυτού του τεστ είναι να βρεις τις έμφυτες τάσεις σου. Είναι παρόμοιο με το να σε ρωτούσαμε εάν είσαι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας. Τα ποσοστά στο σχήμα αντιπροσωπεύουν μόνο πόσο σίγουρος είσαι για το εάν είσαι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας όταν κάνεις το τεστ. Κάθε άτομο έχει τις δικές του κλίσεις. Κάποιες από τις τάσεις μπορεί να είναι προφανείς και κάποιες όχι. Αφού επιβεβαιωθεί ο τύπος του χαρακτήρας σου, τα στατιστικά δεν είναι και τόσο σημαντικά. Δεν μπορείς να πεις πως είσαι 80% εσωστρεφής, όπως και δεν μπορείς να πεις πως είσαι 80% αριστερόχειρας. Δεν υπάρχουν καλά και κακά χαρακτηριστικά. Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου δεν έχει σχέση με το να βάλεις ταμπέλες στον εαυτό σου, αλλά με το να αναπτύξεις τα πλεονεκτήματα σου και να ελέγξεις τα μειονεκτήματα σου.

Εσωστρέφεια I ή Εξωστρέφεια E - Παίρνεις την ενέργεια σου από εκεί που επικεντρώνεις την προσοχή σου.

Έχεις Εσωστρεφής Τάση, ανησυχείς για το πως οι αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος σε επηρεάζουν: εστίασε τις ψυχολογικές σου δυνάμεις και την προσοχή σου στον εσωτερικό σου κόσμο, και επικεντρώσου στην εσωτερική σου εμπειρία, σκέψη, ιδέα και συναίσθημα. Προτιμάς να σκέφτεσαι ανεξάρτητα και να διαβάζεις.

Διαφορετικοί άνθρωποι από εσένα έχουν Τάση Εξωστρεφής , που ανησυχείς για το πως επηρεάζεις το εξωτερικό περιβάλλον: εστιάζεις την ψυχολογική σου δύναμη και προσοχή στον εξωτερικό κόσμο και στη επικοινωνία με άλλους ανθρώπους όπως τις συναντήσεις, την συζήτηση και τις συνομιλίες.

Αίσθηση S ή Ένστικτο N - Τι θα προσέξεις περισσότερο όταν λάβεις και αντιληφθείς τις πληροφορίες από τον κόσμο τριγύρω σου.

Έχεις Ένστικτο Τάση, σου αρέσουν οι αφηρημένες θεωρίες και αρχές. Ανησυχείς για τα πράγματα συνολικά και για την τάση για αλλαγή και ανάπτυξη. Ανησυχείς για την έμπνευση, την φαντασία και την δημιουργικότητα. Σου αρέσουν οι υπαινιγμοί, οι αναλογίες, οι συνδέσεις, οι πιθανότητες, τα συμπεράσματα και οι προβλέψεις.

Διαφορετικοί άνθρωποι από εσένα έχουν Τάση Αίσθηση , που ανησυχείς για τις λεπτομερείς πληροφορίες που αποκτώνται μέσω της αντίληψης των αισθήσεων: πράγματα που βλέπεις, ακούς, μυρίζεις, γεύεσαι και αγγίζεις. Προσέχεις λεπτομέρειες και περιγραφές περισσότερο. Σου αρέσει να χρησιμοποιείς και να αναπτύσσεις τις ικανότητες που έχεις ήδη.

Σκέψη T Ή Συναίσθημα F - Πως παίρνεις αποφάσεις.

Έχεις Σκέψη Τάση, δίνεις προσοχή στις λογικές σχέσεις. Σου αρέσει να αξιολογείς και να παίρνεις αποφάσεις μέσω αντικειμενικής ανάλυσης. Είσαι πολύ λογικός, αντικειμενικός και δίκαιος. Πιστεύεις πως οι αξίες είναι πιο σημαντικές από το να είσαι ευέλικτος.

Διαφορετικοί άνθρωποι από εσένα έχουν Τάση Συναίσθημα , που δίνεις μεγαλύτερη σημασία στα συναισθήματα σου και αυτά των άλλων. Η αξία και η αρμονία θα αποτελεί πάντα το στάνταρ σου για αξιολόγηση. Είσαι πολύ συμπονετικός, ευγενικός, φιλικός και συνετός. Πάντα σκέφτεσαι το πως η συμπεριφορά σου θα επηρεάσει τα συναισθήματα των άλλων.

Κρίση J ή Αντίληψη P - Πως οργανώνεις και σχεδιάζεις την ζωή.

Έχεις Αντίληψη Τάση, χρειάζεσαι να συλλέγεις περισσότερες πληροφορίες πριν πάρεις μία απόφαση. Για αυτό προσπαθείς να κατανοείς και να προσαρμόζεσαι. Επικεντρώνεσαι στην διαδικασία και αλλάζεις τους στόχους σου σύμφωνα με το πως αλλάζουν τα δεδομένα. Είσαι πάντα προετοιμασμένος για απρόβλεπτες συνθήκες στην καθημερινή σου ζωή. Σου αρέσει ένας χαλαρός και ελεύθερος τρόπος ζωής, ο οποίος μπορεί να είναι λίγο ανοργάνωτος.

Διαφορετικοί άνθρωποι από εσένα έχουν Τάση Κρίση , που σου αρέσει να κρίνεις και να παίρνεις αποφάσεις. Σου αρέσει να κάνεις σχέδια και θα ήθελες να διαχειρίζεσαι, να ελέγχεις και να οδηγείσαι προς τα αποτελέσματα. Επικεντρώνεσαι στο να πετύχεις τον στόχο. Στην καθημερινή σου ζωή, ελπίζεις πως η ζωή σου είναι οργανωμένη, βήμα-βήμα και σέβεσαι το χρονοδιάγραμμα.