Sexualitetstest / Test av sexuell läggning

Sexualiteten är inte så stel som vi kan lära oss att tro. Sexualitet är otroligt komplicerat, därför detta test fokuserar på att placera dig på ett spektrum för att göra det enklare. Det kanske fortfarande inte är 100% korrekt, men det är bättre än att försöka placeras i enskilda kategorier. Ge det en chans!

Med detta testet kan du ta reda på vart du ligger på spektrumet av heterosexuell, homosexuell, allosexuell och asexuell. Om du är förvirrad eller på annat sätt bara nyfiken - varför inte prova det?

What does the terms in our result chart mean?

TermMeaning
HomosexualHomosexual means the person is sexually/romantically attracted to the same gender.
HeterosexualHeterosexual means the person is sexually/romantically attracted to the opposite gender.
AllosexualAllosexual means the person enjoys sex and feels sexual attraction.
AsexualAsexual means the person is not interested in sex and doesn't feel sexual attraction.

Är online-tester av sexuell läggning korrekta?

Inget test av sexuell läggning online är 100% pålitligt och korrekt i alla situationer. Vi har dock pratat med många användare från våra homosexuella och lesbiska relaterade tester och vi är säkra på att våra resultat har ett visst referensvärde.

Sexualitetsläggning är inte bara för skojs skull eller för att vara cool/annorlunda mot dina klasskamrater eller på sociala medier. Det är ett mycket allvarligt ämne, och att förstå det är ett steg i rätt riktning för att göra världen till en mer välkomnande plats.

Resultatreferenstabell för sexualitetsorienteringstestet

Notera: Om du inte har avslutat testet ännu, läs följande instruktioner efter att du har tagit testet.

Kvadranten ditt resultat ligger i, förklarar din nuvarande sexuella läggning. Detaljerna finns nedan:

Övre högra hörnet: Du är som majoriteten av befolkningen. Du lockas till det motsatta könet och upplever sexuell attraktion. Ju längre uppåt du befinner dig, desto närmare är du att uppleva den vanliga "sexuella attraktionen" som de flesta andra gör.
Övre vänstra hörnet: Du attraheras av dem av samma kön som dig själv och upplever sexuell attraktion. Ju längre uppåt du befinner dig, desto närmare är du att uppleva den vanliga "sexuella attraktionen" som de flesta andra gör.
Nedre vänstra hörnet: Du attraheras av de av samma kön som du själv, men inte riktigt på det sätt som en allosexuell gör. Ju längre nedåt du befinner dig, desto mindre upplever du sexuell attraktion och kan till och med avvisas av tanken. En rent romantisk relation långt mer tilltalande än en sexuell.
Nedre högra hörnet: Du attraheras av de av motsatt kön som du själv, men inte riktigt på det sätt som en allosexuell gör. Ju längre nedåt du befinner dig, desto mindre upplever du sexuell attraktion och kan till och med avvisas av tanken. Ett rent romantiskt förhållande som är mycket mer tilltalande än ett sexuellt förhållande för dig.
Mitten-vänster sida: Du attraheras av dem av samma kön som du själv. Men överklagandet av sex och i vilken utsträckning du upplever sexuell attraktion är inte lika likt en allosexuell. Dina tankar lutar mer mot den neutrala sidan av saker och ting och känner dig varken upphetsad eller avvisad av tanken.
Mellersta högra sidan: Du lockas till de av motsatt kön till dig själv. Men överklagandet av sex och i vilken utsträckning du upplever sexuell attraktion är inte lika likt en allosexuell. Dina tankar lutar mer mot den neutrala sidan av saker och ting och känner dig varken upphetsad eller avvisad av tanken.
Mellersta övre sidan: Du känner sexuell attraktion, men har ingen preferens för din partners kön. Om du ville hitta en bättre etikett för din läggning skulle pansexuell eller bisexuell vara den mest exakta. Ju närmare centrum, desto mindre sexuell attraktion känner du.
Mellersta nedre sidan: Du känner lite sexuell attraktion och lutar dig mer mot rent romantiska eller platoniska relationer än något annat. Kön spelar ingen roll för dig, med etiketten som mest sannolikt kommer att tilltala dig att vara panromantisk eller biromantisk.
Mitten: Du har inga starka känslor för eller emot sex, och kan existera i en relation med eller utan sex. Du har inte heller någon preferens för kön. Du kanske bara inte är intresserad av relationer helt och hållet, eller kanske bara är mer flexibel än de flesta.
LivsstilLGBTQ+Sexuell OrienteringSexualitet
Testresultat för din sexuella läggning:

För att se hur det gick för andra personer som tog detta test, vänligen följ arealme Svenska.

Igen