Seksualiteitstest / seksuele geaardheidstest

Seksualiteit is niet zo gemakkelijk als ons wordt geleerd te geloven. Seksualiteit is ongelooflijk ingewikkeld, daarom is deze test erop gericht je op een spectrum te plaatsen om dingen gemakkelijker te maken. Het is misschien nog steeds niet 100% nauwkeurig, maar het is beter dan proberen in afzonderlijke categorieën te worden geplaatst. Geef het een kans!

Met deze test kun je achterhalen waar je ligt op het spectrum van heteroseksueel, homoseksueel, alloseksueel en aseksueel. Als je in de war bent, of gewoon nieuwsgierig bent, waarom probeer je het dan niet eens?

Wat betekenen de termen in onze resultatengrafiek?

TermijnBetekenis
HomoseksueelHomoseksueel betekent dat de persoon zich seksueel/romantisch aangetrokken voelt tot hetzelfde geslacht.
HeteroseksueelHeteroseksueel betekent dat de persoon zich seksueel/romantisch aangetrokken voelt tot het andere geslacht.
AlloseksueelAlloseksueel betekent dat de persoon van seks houdt en seksuele aantrekkingskracht voelt.
AseksueelAseksueel betekent dat de persoon niet geïnteresseerd is in seks en geen seksuele aantrekkingskracht voelt.

Zijn online seksuele geaardheidstesten nauwkeurig?

Geen enkele online seksuele geaardheidstest is 100% betrouwbaar en nauwkeurig in alle situaties. We hebben echter met veel gebruikers van onze homo- en lesbienne-gerelateerde tests gesproken en we zijn er zeker van dat onze resultaten enige referentiewaarde hebben.

Seksualiteitsoriëntatie is niet alleen voor de lol of om cool/anders te zijn dan je klasgenoten of op sociale media. Het is een zeer serieus onderwerp, en het begrijpen ervan is een stap in de goede richting om de wereld een meer gastvrije plek te maken.

Resultatentabel voor de seksualiteitsoriëntatietest

Opmerking: als je de test nog niet hebt voltooid, lees dan de volgende instructies nadat je de test hebt gedaan.

Het kwadrant waarin uw resultaat zich bevindt, verklaart uw huidige seksuele geaardheid. De details staan hieronder:

Rechtsbovenhoek: Je bent net als de meerderheid van de bevolking. Je voelt je aangetrokken tot het andere geslacht en ervaart seksuele aantrekkingskracht. Hoe verder je naar boven gaat, hoe dichter je bij het ervaren van de standaard “seksuele aantrekkingskracht” komt die de meeste anderen hebben.
Linkerbovenhoek: je voelt je aangetrokken tot mensen van hetzelfde geslacht als jijzelf en ervaart seksuele aantrekkingskracht. Hoe verder je naar boven gaat, hoe dichter je bij het ervaren van de standaard “seksuele aantrekkingskracht” komt die de meeste anderen hebben.
Linkerbenedenhoek: Je voelt je aangetrokken tot mensen van hetzelfde geslacht als jijzelf, maar niet helemaal op de manier waarop een alloseksueel dat doet. Hoe verder je naar beneden gaat, hoe minder seksuele aantrekkingskracht je ervaart en misschien zelfs afkeer van het idee. Een puur romantische relatie is veel aantrekkelijker dan een seksuele.
Rechtsonder: je voelt je aangetrokken tot mensen van het andere geslacht als jijzelf, maar niet helemaal op de manier waarop een alloseksueel dat doet. Hoe verder je naar beneden gaat, hoe minder seksuele aantrekkingskracht je ervaart en misschien zelfs afkeer van het idee. Een puur romantische relatie is veel aantrekkelijker dan een seksuele relatie voor jou.
Midden-links: je voelt je aangetrokken tot mensen van hetzelfde geslacht als jij. De aantrekkingskracht van seks en de mate waarin je seksuele aantrekkingskracht ervaart, is echter niet zo vergelijkbaar met die van een alloseksueel. Je gedachten neigen meer naar de neutrale kant van de dingen, je voelt je niet opgewonden of afgestoten door het idee.
Midden-Rechts: Je voelt je aangetrokken tot mensen van het andere geslacht dan jezelf. De aantrekkingskracht van seks en de mate waarin je seksuele aantrekkingskracht ervaart, is echter niet zo vergelijkbaar met die van een alloseksueel. Je gedachten neigen meer naar de neutrale kant van de dingen, je voelt je niet opgewonden of afgestoten door het idee.
Midden-Bovenkant: Je voelt seksuele aantrekkingskracht, maar hebt geen voorkeur voor het geslacht van je partner. Als je een beter label voor je geaardheid zou willen vinden, zou panseksueel of biseksueel het meest nauwkeurig zijn. Hoe dichter bij het centrum, hoe minder seksuele aantrekkingskracht je voelt.
Midden-Onderkant: Je voelt weinig seksuele aantrekkingskracht en neigt meer naar puur romantische of platonische relaties dan naar iets anders. Geslacht maakt voor jou niet uit, het label dat je waarschijnlijk het meest zal aanspreken is panromantisch of bi-romantisch.
Midden: je hebt geen sterke gevoelens voor, of tegen, seks en zou een relatie kunnen hebben met of zonder seks. Je hebt ook geen voorkeur voor geslacht. Misschien ben je gewoon helemaal niet geïnteresseerd in relaties, of misschien ben je gewoon flexibeler dan de meesten.
LevensstijlLGBTQ+Seksuele OriëntatieSeksualiteit
Het resultaat van uw seksuele geaardheidstest:

Om te zien hoe andere mensen scoorden op deze test, volg onze facebook pagina

Nog een keer