Milyen a személyiséged?(16 Személyiségtípus Teszt)

16 Személyiségtípus Teszt

Minden kérdésre válaszolnod kell. Lehet, hogy mindkettő talál rád, de azt kell választanod, amelyik jobban illik hozzád.

A teszt célja, hogy megtaláld a számodra legtermészetesebb tendenciákat. Kérlek ne gondolj a téged körülvevő tényezőkre, barátokra, munkatársakra stb. Az opciók se nem jók se nem rosszak, minden típusnak van +a és -a.

Ahhoz, hogy láthasd mások hogyan teljesítettek kérünk kövess bennünket itt fb.com/arealme.

Még egyszer

INTP

Gondolkodó - Intelligens gondolkodással elemzi a problémákat.
Mindig próbálsz logikus magyarázatot adni arra, ami érdekel. Szereted a teoretikus és absztrakt dolgokat. Jobban szereted az elismerést, mint a társaságbeli kommunikációt. Nyugodt, megtartott, rugalmas és toleráns típus vagy. Különlegesen mélyen tudsz kutatni. Elég szkeptikus vagy, így mindig elemzed a problémákat. Néha túlságosan durva és kegyetlen vagy.
INTP Híresség: Albert Einstein, Fizikus.

ENTP

Próféta - Az ötleteket mások vágyává alakítani.
Gyors, okos, éber, egyenes vagy és jól tudsz másokat motiválni. Bármilyen forrást mozgósítasz, hogy új kihívásokat oldhass meg. Tudod hogy találj absztrakt lehetőségeket és stratégiai gondolkodásoddal elemzed őket. Adottságod van más emberek olvasásában. Nem vagy megelégedve egy normális élettel. Ritkán ismételsz meg dolgokat. Gyorsan változik az érdeklődésed.
ENTP Híresség: Szókratész, Filozófus.

ENTJ

Vezető - Minden irányítás alatt van.
Őszinte és határozott vagy egy belső irányítóval. Gyorsan észreveszed a logikátlan és haszontalan metódusokat, valamint eljárásokat. Folyamatosan ki tudsz találni és fejleszteni tudsz új rendszereket a rendszerezési problémákra. Szeretsz hosszútávú terveket szőni magadnak és nyíltan megvalósítani azokat. Értesült vagy széles horizonttal. Gondolataidat is szívesen kifejezed másoknak.
ENTJ Híresség: Napoleon Bonaparte, Császár.

INTJ

Expert - Egyedi és meggyőző nagyszerűség.
Nagyon sok kreatív gondolatod van. Mindig próbálod az ötleteidet és céljaidat megvalósítani fáradhatatlanul. Képes vagy megérteni a külvilág konnotatív modelljét és előrelátóan gondolkodsz. Ha egyszer elkötelezed magad, akkor tervet készítesz, amit meg is valósítasz. Független és szkeptikus vagy. Mindig magas elvárásaid vannak magaddal és másokkal szemben is.
INTJ Híresség: Isaac Newton, Fizikus.

ENFJ

Adományozó - Mások potenciáljának maximalizálása.
Szenvedélyes, törődő, felelősségtudó és jószívű vagy. Lelkesen tudok érzékelni mások érzelmeid, szükségleteit és motivációit. Megtalálod mások potenciálját és szeretnél is segíteni nekik, azok maximalizálásában. Mindig segítesz az önfejlesztésben és a csapat növekedésében. Nagyon érzékeny vagy a kritikára, valamint a dicséretre. Mindenkivel hűséges vagy, könnyen alkalmazkodsz társaságban és jól kijössz másokkal. Másokra is kiható vezető vagy, aki könnyen együttműködik.
ENFJ Híresség: Martin Luther King, Jr., Civil jogok aktivista.

INFJ

Mentor - Fényt hoz a sötétségbe.
Mindig próbálsz mély jelentőséget szentelni gondolataidnak, másokkal való kapcsolataidnak és a pénzügyi életednek is. Próbálod megérteni mások motivációját és mélyen bele látsz az emberekbe. Aprólékosan dolgozol és hű vagy saját értékeidhez. Jobb szolgáltatást szeretnél nyújtani másoknak. Amíg eléred célodat, addig bátor, elszánt és rendezett maradsz.
INFJ Híresség: Platon, Filozófus.

ENFP

Kezdeményező - Minden lehetséges.
Tele vagy szenvedéllyel és képzelőerővel. Az élet számodra tele van lehetőségekkel. Könnyedén össze tudsz kötni különböző információkat és gondokat, így magabiztosan kezelve a dolgokat a minták alapján, amit találtál.Alig várod, hogy másoktól elismerést kapj és gazdagon adsz másoknak dicséretet, valamint támogatást. Nagyon egyszerű és rugalmas vagy. Szónoki és improvizálási képességgel lettél megáldva.
ENFP Híresség: Tom Hanks, amerikai színész

INFP

Filozófus - A saját ideális világodban élsz.
Egy idealista vagy. Hű vagy az értékedhez és azokhoz a személyekhez, akik fontosak számodra. Reméled, hogy tudsz élni egy olyan világban, amely illik az értékeidhez. Nagyon kíváncsi vagy a világgal kapcsolatban. Mindig több lehetőséget tudsz kitalálni magadnak és rá tudod venni magad és másokat, hogy ezeket az ötleteket megvalósítsátok. Próbálsz megérteni másokat és segítesz nekik a potenciáljukat maximalizálni. Amikor semmi nem fenyegeti értékedet, akkor elég rugalmas vagy és könnyen elfogadsz másokat.
INFP híresség: J.K. Rowling - A "Harry Potter" könyvsorozat szerzője

ESTP

A tettek embere - A környezetben levő problémákat teljes erőbedobással oldod meg.
Átlagos és inkluzív vagy. Szereted praktikusan megoldani a problémákat, azonnali hatással. A teóriák és az eszmék untatnak. Reméled, hogy teljes erőbedobással tudod a problémákat megoldani. A pillanatnyi természetesség fontosabb neked. Minden emberek közt töltött pillanatot élvezel. A materiális világ kényelmét is szívesen élvezed ki. Szereted a gyakorlás általi tanulást.
ESTP Híresség: George W. Bush

ISTP

Készítő - Nyugodtan figyelsz, de gyorsan cselekedsz.
Nagyon türelmes és rugalmas vagy. Általában egy nyugodt megfigyelő vagy, de ha probléma adódik, akkor próbálod minél gyorsabban megoldani azt. Mindig elemzed hogyan mehetnének a dolgok hatékonyabban és meg szeretnéd oldani a dolgokat a bőséges információddal. Nagyon érdekelnek a dolgok kimenetelei és hatásai. Tárgyilagosan és logikus elvek alapján rendszerezel. Nagyon fontosnak tartod a hatékonyságot, valamint az erényt.
ISTP Híresség: Steve Jobs, Az Apple alapítója

ESFP

Színész - Az élet a te színpadod.
Társaságkedvelő, barátságos és nyitott vagy. Nagyon szereted az életedet és kiélvezed a materiális világ által nyújtott kényelmet. Szeretsz új dolgokat készíteni másokkal. Lelkes megítéléseidet és praktikus hozzáállásodat a munkahelyedre is magaddal viszed, ami azt jelenti, hogy munkád szórakozással lesz tele. Nagyon köznapi vagy. Élvezni tudod a természetes dolgokat. Az új környezetben és emberekben is örömödet leled. Amikor másokkal dolgozol együtt, akkor új képességeket tudsz gyorsan elsajátítani.
ESFP Híresség: Leonardo DiCaprio, Színész

ISFP

Művész - Mutasd ki a látható munkán a gazdagabb belső világért.
Csendes, barátságos, érzékeny és gyengéd vagy. A pillanatnak élsz és próbálsz mindent kiélvezni. Szeretnéd, ha lenne magánszférád és saját időbeosztásod, valamint teendőid alapján végezhetnéd a dolgaidat. A szívedben őrzöd és hűséges vagy azokhoz, akik fontosak neked. Nem szereted a konfliktusokat vagy az ellentmondásokat.
ISFP Híresség: Lady Gaga, Éneked - dalszerző

ESTJ

Inas - A dolgokat könnyedén és rendszeresen kezeled.
Nagyon praktikus és realista vagy és egyben határozott. Amint meghozol egy döntést, cselekszel. Jó vagy a projektek fejlesztésében és minden követ megmozgatsz, így mások befejezik. Reméled, hogy a leghatékonyabb módon tudod elérni álmaidat. A mindennapi részleteket nagyon jól kezeled. Megvan a saját tiszta és logikus standardod és ragaszkodsz hozzá, reménykedve, hogy mások is el tudnak majd érni oda. Borzalmasan ragaszkodsz terveidhez.
ESTJ Híresség: Emma Watson, Színésznő

ISTJ

Megfigyelő - Óvatosan és a szabályoknak megfelelően dolgozol.
Csendes és komoly vagy. Erényeddel tudsz győzni, mivel meggondolt és óvatos gondolkodásmódod van és őszinte személyiséged. Realista, pragmatikus és elszánt vagy. Racionálisan döntöd el, hogy mit kellene tenned, és lépésről lépésre éred el céljaidat félbeszakítás nélkül. Szereted, ha a dolgok rendszerezettek. Mind a munkahelyeden, mint otthon és a mindennapi életedben fontosnak tartod a hagyományt és a hűséget.
ISTJ Híresség: George Washington, U.S. Elnök és főparancsnok

ESFJ

Gondviselő - Szenvedélyesen segítesz másoknak, hogy minden rendben legyen.
Jószívű, aprólékos vagy és jól tudsz együttműködni másokkal. Harmóniával teli környezetre törekszel és szorgalmasan próbálod ezt kialakítani. Szereted másokkal pontosan elvégezni feladataidat. Mindig hűséges vagy és lelkiismeretesen törődsz másokkal. Észreveszed mások mindennapi szükségletét és mindent megteszel annak érdekében, hogy kielégítsd ezeket. Reméled, hogy mások értékelik létedet és mindent, amit teszel értük.
ESFJ Híresség: Anne Hathaway, Színésznő

ISFJ

Oltalmazó - Óvatosan és meggondoltan törődsz másokkal.
Csendes vagy, barátságos, felelősségtudatos és komoly. Minden feladatodat állhatatosan és megbízhatóan végzed el. Szigorú vagy, óvatos és alapos, amikor foglalkozol valamivel. Nagyon hűséges és meggondolt vagy. Minden részletre és személyre emlékszel, ami/aki fontos neked. Teljes szívedből törődsz mások érzéseivel. Mind az életedben, mind a munkádban törekedsz a harmonikus és békés környezetre.
ISFJ Híresség: Charles Herceg, U.K. királyi család tagja, hozzáment Camilla Parker Bowles-hez, elvette Diana-t, II Elizabeth fia, William és Harry apja

Megjegyzés: a teszt célja, hogy megtaláld a belső tendenciáidat. Hasonló ahhoz, hogy megkérdezzük jobb- vagy balkezes vagy. Az ábráknál a százalékok csak azt mutatják, hogy mennyire vagy biztos abban bal- vagy jobbkezes vagy, amikor a tesztet végzed. Minden személynek megvan a saját karakteri tendenciája. Néhány talán nyilvánvaló, de van amelyik talán nem. Ha a karaktertípusod eredménye megvan, akkor a százalékok már nem olyan fontosak. Nincs olyan, hogy 80%-ban introvertált vagyok, pont ahogy azt sem mondhatjuk, hogy 80%-ban balkezes vagyok. Nincsenek jó vagy rossz tulajdonságok. Magadat megismerése nem egy leírásként szolgál, hanem hogy fejleszthesd jó tulajdonságaidat, valamint kontrolláld a kevésbé jókat.

Introvertált I vagy Extrovertált E - Energiádat a figyelmed középpontjából nyered.

A(z) Introvertált Tendencia: Érdekel ahogy a külső környezet befolyásol téged: a belső világodra koncentráld pszichológiai erődet, és fókuszálj a belső tapasztalataidra, gondolataidra, ötleteidre és érzéseidre. Jobb szeretsz függetlenül gondolkodni és olvasni.

A(z) Extrovertált Tendencia: Érdekel hogyan befolyásolod a külső környezetet: pszichológiai erődet és figyelmedet a másokkal való kommunikációra és találkozásra, beszélgetésre és a külső világra koncentráld.

Érzékelés S vagy Intuíció N - Mit fogsz észrevenni, amikor kapsz vagy észreveszel információt a külvilággal kapcsolatban

A(z) Intuíció Tendencia: Szereted az absztrakt teóriákat és elveket. Érdekelnek a dolgok teljességei és a változás tendenciája, valamint a fejlődés. Érdekel az inspiráció, képzelőerő és kreativitás. Szereted az implikációt, analógiát, összefüggéseket, valószínűséget, megállapításokat és övendölést.

A(z) Érzékelés Tendencia: Érdekel a felhalmozott érzékszervi érzékelésed által gyűjtött információ: dolgok, amiket látsz, hallasz, érzel, ízlelsz és tapintasz. Hajlamosabb vagy észrevenni a részleteket és a leírásokat. Szereted használni és fejleszteni a már meglévő képességeidet.

Gondolkodó T vagy Érző F - Hogyan döntesz.

A(z) Gondolkodás Tendencia: Figyelsz logikus kapcsolatokra is. Szeretsz objektív elemzés során döntéseket hozni. Racionális vagy, objektív és elfogulatlan. Szerinted az elvek fontosabbak a rugalmasságnál.

A(z) Érzelem Tendencia: A legnagyobb fontosságot saját és mások érzéseinek tulajdonítod. Az érték és harmónia fogja a standardot jelenteni az értékelésedben. Nagyon együtt érző, kedves, barátságos és meggondolt vagy. Mindig azon gondolkodsz, hogy viselkedésed hogyan fog hatni mások érzéseire.

Ítélkező J vagy Meggyőző P - Hogyan rendezed és tervezed életedet.

A(z) Észlelő Tendencia: Több információt kell gyűjtened dontés elött. Szóval te próbálsz megértő lenni és utána feldolgozni. Te a folyamatra koncentrálsz és céljaidat a felhalmozott információ alapján változtatod. Előre beláthatatlan körülményeket is beengedsz mindennapi életedbe. Szereted a lezser és szabad életstílust, amely akár rendetlen is lehet.

A(z) ítélkező Tendencia: Szeretsz ítélkezni és dönteni. Szeretsz tervezni és terveidet kontrollálni, amíg eredménye nem lesz. A feladat teljesítésére koncentrálsz. Mindennapi életedben reméled, hogy életed rendezett, lépésről lépésre megy és tiszteled az alkalomszerűséget.