Test Fundamental de Geografie

S-ar putea să nu știi chiar atât de mult precum crezi... Fă testul și convinge-te!

Geografia este o disciplină a științei dedicată în principal studiului terenurilor, trăsăturilor lor, locuitorilor și fenomenelor pământului, precum și relațiilor dintre acestea. Geografia poate fi împărțită în multe categorii, inclusiv geomorfologie, glaciologie, zoogeografie, fitogeografie, and geografie umană.

Acest test de cunoștințe de geografie a fost conceput de echipa Arealme abordând șase subiecte principale: orașe, oceane, climate, populație, flora și faună și teren uscat. Acest test cuprinzător îți va evalua cunoștințele de geografie. Ca iubitor de geografie, care sunt punctele tale forte? Fă testul și află!

Descrierea Testului

Acest test este format din 30 de întrebări, iar rezultatele sunt prezentate cu ajutorul unui grafic împărțit în 6 domenii principale pentru ca tu să poți vedea cât de bine cunoști fiecare domeniu în parte

Descrierea Categoriilor

Orașe

Un oraș este o așezare umană extinsă, cu locuințe, transport public, utilități, comerț, rețele de comunicații și multe altele. Urbanizarea rapidă din ultimele două secole a facilitat interacțiunea dintre oameni, guverne, întreprinderi și chiar țări. Geografia urbană este o disciplină care studiază formarea, dezvoltarea, infrastructura și distribuirea orașelor mari și mici. Încă din secolul al XIX-lea, geografia urbană a studiat geografia populației și geografia socială.

Oceane

Oceanele reprezintă leagănul vieții marine și o parte indispensabilă a mediului ecologic. Sunt esențiale pentru supraviețuirea umană, deoarece sunt bogate în resurse biologice, minerale și medicale. Oceanografia este o disciplină care studiază fenomenele naturale, proprietățile oceanului și schimbările lor, precum și dezvoltarea și utilizarea lor.

Climă

Clima reprezintă tendințele meteorologice pe termen lung dintr-o zonă, iar principalele sale variabile sunt temperatura, umiditatea și precipitațiile. Clima este un factor esențial pentru activitățile umane și prezintă tipare stabile. Climatologia este o disciplină care studiază caracteristicile, distribuția și evoluția climei, precum și modul în care ea ne afectează.

Populație

Demografia este o categorie creată de John Graunt în secolul al XVII-lea și studiază în principal relația și efectul variabilelor populației, dezvoltării economice și sociale, precum și condițiile resurselor și mediului.

Flora și fauna

Fauna și flora se referă la animale și plante, care sunt o parte importantă a ecosistemului și au valoare economică, științifică, ecologică și estetică. Animalele și plantele au jucat întotdeauna un rol esențial în supraviețuirea și dezvoltarea oamenilor - pe lângă a constitui o natură bogată și colorată. Disciplinele geografiei care studiază animalele și plantele sunt zoogeografia și fitogeografia.

Teren Uscat

Uscatul se referă, în general, la partea suprafeței Pământului care nu este acoperită de apă. Terenul uscat este cel mai important loc pentru supraviețuirea și dezvoltarea umană. Pe uscat, oamenii se reproduc și cooperează pentru a-și construi locuințele.

GeografieGeografieTrivia
Ai obținut %TOTAL% la testul de geografie. Iată punctajul pe categorii:

Pentru a vedea ce punctaje au obținut alte persoane la acest test, urmărește arealme Română.

Fă testul din nou