Gehoortest online

Hoe oud is jou gehoor?

Dit is een gehoortest. Het zal jou vertellen hoe oud je oren zijn en je gehoorbereik onthullen. Het gemiddelde bereik voor mensen is ongeveer 20Hz - 20.000Hz.

Als je een headset draagt, stel dan het volume in op een lager niveau. We raden je aan deze test een paar keer uit te proberen voordat je genoegen neemt met het resultaat - zorg ervoor dat het volume op het juiste niveau is ingesteld om schade aan je oren te voorkomen.

*Waarschuwing: als je deze test voor de eerste keer doet, zet dan het volume lager. Je mag deze test zo vaak doen als je wilt. Zorg er wel voor dat het geluid geen pijn doet aan je oren.

Wat is het normale hoorfrequentiebereik?

Mensen kunnen over het algemeen geluiden waarnemen met frequenties tussen 20Hz en 22000Hz, hoewel dit bereik kleiner wordt naarmate een persoon ouder wordt.

Gehoorfrequentiebereik naar leeftijd

Volgens de formule:
  • leeftijd ≈ 110 - frequentie / 200
  • frequentie ≈ 200 * (110 - leeftijd)
Een eenvoudige leeftijds-/frequentietabel:
LeeftijdHoogste hoorbare hoorbare frequentie (Hz)
9-2417200 - 20200
25-4413200 - 17200
45-649200 - 13200
65+< 9000

Is deze gehoortest betrouwbaar?

Ja, als je geen heel oud apparaat gebruikt. Dit is waarom:

In tegenstelling tot veel andere gehoortests of video's (bijvoorbeeld "echalk gehoortest") , we spelen niet alleen wat mp3-bestanden of video's af. We hebben deze gehoortest met al onze inspanningen ontworpen en ontwikkeld. Het geluid dat je hoort, wordt programmatisch gegenereerd door een specifieke technologie (elektronische oscillator) van audiocomponenten van moderne hardware in realtime. Dat betekent dat de audiofrequentie afkomstig is van een nauwkeurige bron als je hardware dergelijke technologie ondersteunt. Volgens ons onderzoek werkt deze test op de meeste moderne computers, laptops, smartphones en tablets. Als je echter op zoek bent naar medisch advies, ga dan naar een ziekenhuis en vertrouw nooit op een online test.

We werken deze pagina ook regelmatig bij, dus als je geïnteresseerd bent in deze gehoortest, kun je er een bladwijzer voor maken.

VermogenstestVaardigheidstestsHersenenUitdagingGezondheidGehoorTijdsbeleving
Berekenen...

Nog een keer